Burgersjappene utvider i høy fart. Nå åpner Birger to nye

Burgerstedene kan tjene godt med enkle midler, ifølge førstelektor Helge Jørgensen, som mener utvidelsene er lure.

Oppdatert:
UTVIDER: Birger Burger dukket først opp i Sandnes. Snart kan du få Birger-burger fire ulike steder i Rogaland.

– Nå er vi klare til å slippe nyheten om flere Birger-avdelinger som kommer, sier daglig leder i Birger Burger, Eivind Rygg.

LES MER:

Første Birger åpnet i Sandnes i fjor sommer ), og de fant ganske fort ut at det fortsatt er god butikk i god burger. Mottakelsen har siden starten vært veldig god, og Birger kom blant annet på [andreplass da vi kåret #byasbeste takeaway](Mottakelsen har siden starten vært veldig god, og Birger kom blant annet på andreplass da vi kåret #byasbeste takeaway i fjor høst. i fjor høst.

LES MER:

Det gikk ikke så veldig lang tid før de bestemte seg for å ta suksessen videre til Buøy , hvor de åpnet bare for et par uker siden.

Og nå utvider de altså igjen!

– Birger-Buøy har blitt veldig godt mottatt. De to neste Birger-avdelingene blir på Sola og Vardeneset, sier Rygg.

De starter byggearbeidet allerede rett over påske.

Følg Byas.no på Facebook!

Burgerbonanza

LES MER:

Noen andre som er glade i å utvide, er gutta bak burgerkonseptet The Shack, som stakk av med seieren i #byasbestetakeaway , kun én måned etter åpning.

LES MER:

I oktober i fjor åpnet Kenneth Pedersen, Rune Ludvigsen og Gunnar Ellingsen deres første The Shack-sjappe, noe som gikk jysla bra .

Birger-Buøy har blitt veldig godt mottatt.

LES MER:

Senere samme måned (!) annonserte burgertrioen at de skulle åpne enda en The Shack, [på Tasta](http://www.byas.no/article/the-shack-utvider-til-tasta-56274d5c113ede70008b467f). Og som om ikke det var nok, utvider de nå til Sandens og Bryne .

Om ikke så alt for lenge vil vi altså ha varianter av The Shack og Birger Burger både i Sandnes (x2), Mariero, Tasta, Buøy, Vardeneset og Sola.

Ingen av disse fantes for bare ett år siden. Vil det lønne seg i lengden?

LES MER:

* Her spiser Tobias (21) 1,8 kilo med hamburger

– Blomstrer opp i nedgangstider

– I utgangspunktet konkurrerer ikke disse burgersjappene med restaurantnæringen. De konkurrerer nok i større grad med bensinstasjoner og McDonalds, slik jeg ser det.

Mange av dem satser fort, og gjerne uten å ha noe særlig kapital i bunn.

Helge Jørgensen er dosent ved Norsk hotellhøgskole på UiS. Han tror sjapper som Birger og The Shack kan oppleve en oppblomstring slik markedet er nå.

– De fineste gourmetrestaurantene merker ikke den samme tilstrømmingen av kunder lenger, i disse nedgangstider. Flere er arbeidsledige, og tar seg ikke råd til å gå ut og spise på de fineste restaurantene. Men de aller fleste tenker at de kan ta seg råd til kino, en øl på pub'en eller en burger, og likevel få en opplevelse ut av det. Derfor er det flere som nå strømmer til de mer rimelige stedene, som disse burgersjappene. For disse kan det komme en oppblomstring i nedgangstider. De kan tjene godt med enkle midler, sier Jørgensen.

– Så de gjør lurt i å utvide?

– I utgangspunktet er det lurt av dem å utvide, så lenge vi har denne vridningen i markedet. Det eneste jeg er skeptisk til, er når oppgangstiden kommer tilbake - om disse da vil overleve. Mange av dem satser fort, og gjerne uten å ha noe særlig kapital i bunn. Det gjør dem sårbare hvis omsetningen går ned.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Elena (25) ville bli norsk, men hadde ikke råd. Da ordnet kollegene opp

LES MER:

* Her åpner Rogalands første H&M Home-butikk

LES MER:

* Hvis Fredrik (17) og Marcus (17) klarer å samle inn 20.000 til kreftsaken, skal de gå fra Stavanger til Sirdal

Publisert:
Oppdatert:

God butikk i god burger. Nå åpner Sandnes-burgeren Birger i Stavanger

Starter opp med lokaler på Buøy.

Oppdatert: