I desember kommer det en helt ny bar og kafé til Østervåg
– Nå gjenstår bare glasuren på kaka, sier daglig leder Trond Mikkelsen.
For mannen i gata kan det fort se ut som det er en del som gjenstår før den nye kafeen og baren i Østervåg kan åpne dørene for publikum.
Foreløpig er lokalet grått og støvete, det går an å skimte skjelettet av en bar.
Oppussingen og ombyggingen har tatt lenger tid enn planlagt, men nå er det heldigvis ikke så lenge igjen.
– Det skal bli en kafé i ordets videste forstand. Her skal det gå an å spise både frokost, lunsj og middag, før du kan ta deg en øl på kvelden, sier Mikkelsen, som har gitt nysatsingen navnet Frøken Phil.
Bar-veteran
Tidligere drev Mikkelsen Fairplay Design i samme lokale. I januar 2016 sa han at butikken i Østervåg skulle kvitte seg med klærne og satse på kafé på fulltid.
Dørene stengte han i april i fjor, siden da har lokalet vært en boltreplass for håndverkerne.
– Vi har senka gulvet, så måtte vi forsterke grunnmuren i tillegg. Bare der mista vi seks måneder, sier han.
Barvirksomhet er ikke noe nytt for Mikkelsen. I 1987 var han med på å åpne utestedet Checkpoint Charlie. Han har også vært daglig leder ved Cementen i over åtte år.
Nå er det nysatsingen Frøken Phil som står for tur. Mikkelsen har ikke satt en åpningsdato, men planen er i desember - før jul.
– Jeg gleder meg ekstremt!
- Nettopp ble det også klart at disse jentene flytter inn i de gamle Ilse Jacobsen-lokalene i Østervåg
Vil tilby noe nytt i Norge
Nå leter han etter en kjøkkensjef, han har allerede noen i sikte, men ønsker ikke å røpe hvem det er eller hva som skal stå på menyen.
– Men får vi tak i han eller hun som vi ønsker, skal vi få til noe som ikke finnes i Norge fra før, sier han lurt.
Planen er også å få til et samarbeid med Stavanger fetevare, som ligger vegg i vegg med Frøken Phil.
– Jeg og Trond kjenner hverandre fra langt tilbake, og nå er vi naboer. Det blir gøy, sier daglig leder ved Stavanger fetevare, Morten Hagen.
Hvor mye duoen kommer til å ha med hverandre å gjøre, er foreløpig i planleggingsfasen, men Hagen røper så pass at det blir mye lokalt og «digg».
– Men du kan skrive at det blir mye gøy om søndagene, sier han.
Før åpning skal det også bygges en liten scene i den ene enden av lokalet.
Tror på området
På investeringsfronten har Mikkelsen med seg Beverly-general Øivind Ekeland.
Hvor mye investeringen har kostet duoen, ønsker ikke Mikkelsen å si.
– Det blir en liten budsjettsprekk siden dette har tatt lengre tid enn vi trodde. Hvor mye driver vi fortsatt å regner på, sier han.
Ifølge Mikkelsen vil åpningen av Frøken Phil fylle en plass mellom fire og fem årsverk.
– Hva tenker du om lokasjonen? Du konkurrerer med flere kafeer og barer i nærheten?
– Jeg tror det blir veldig bra. Bare se på vinduene! Etter min mening er det denne veien byen vokser, sier Mikkelsen.
– Det blir armer og bein fram til åpningen
Åpningen av Frøken Phil måtte utsettes en måned, men torsdag er kafeen klar for gjester.
Relaterte artikler
- AKTUELTFolk sa feil hele tiden, nå endrer baren og kafeen på navnet4 ÅR SIDEN
- AKTUELT2017 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i november5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er de nominerte til #byasbeste kafé5 ÅR SIDEN
- AKTUELTMåtte stenge ned utestedet november. Nå åpner han sushirestaurant3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt serveringssted i Østervåg: – Tror det er behov for dette i Stavanger1 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvilken av disse er #byasbeste kafé?3 ÅR SIDEN