I desember kommer det en helt ny bar og kafé til Østervåg

– Nå gjenstår bare glasuren på kaka, sier daglig leder Trond Mikkelsen.

Oppdatert:
Det nærmer seg for Trond Mikkelsen. I april i fjor stengte han døra til lokalet, neste måned skal han åpne den igjen. Da som daglig leder for kafeen og utestedet Frøken Phil.

For mannen i gata kan det fort se ut som det er en del som gjenstår før den nye kafeen og baren i Østervåg kan åpne dørene for publikum.

Foreløpig er lokalet grått og støvete, det går an å skimte skjelettet av en bar.

Oppussingen og ombyggingen har tatt lenger tid enn planlagt, men nå er det heldigvis ikke så lenge igjen.

– Det skal bli en kafé i ordets videste forstand. Her skal det gå an å spise både frokost, lunsj og middag, før du kan ta deg en øl på kvelden, sier Mikkelsen, som har gitt nysatsingen navnet Frøken Phil.

Følg Byas.no på Facebook!

Bar-veteran

Tidligere drev Mikkelsen Fairplay Design i samme lokale. I januar 2016 sa han at butikken i Østervåg skulle kvitte seg med klærne og satse på kafé på fulltid.

Dørene stengte han i april i fjor, siden da har lokalet vært en boltreplass for håndverkerne.

– Vi har senka gulvet, så måtte vi forsterke grunnmuren i tillegg. Bare der mista vi seks måneder, sier han.

Barvirksomhet er ikke noe nytt for Mikkelsen. I 1987 var han med på å åpne utestedet Checkpoint Charlie. Han har også vært daglig leder ved Cementen i over åtte år.

Nå er det nysatsingen Frøken Phil som står for tur. Mikkelsen har ikke satt en åpningsdato, men planen er i desember - før jul.

– Jeg gleder meg ekstremt!

Frøken Phil skal åpne i de gamle lokalene til Fairplay Design i Østervåg.

Vil tilby noe nytt i Norge

Nå leter han etter en kjøkkensjef, han har allerede noen i sikte, men ønsker ikke å røpe hvem det er eller hva som skal stå på menyen.

– Men får vi tak i han eller hun som vi ønsker, skal vi få til noe som ikke finnes i Norge fra før, sier han lurt.

Planen er også å få til et samarbeid med Stavanger fetevare, som ligger vegg i vegg med Frøken Phil.

– Jeg og Trond kjenner hverandre fra langt tilbake, og nå er vi naboer. Det blir gøy, sier daglig leder ved Stavanger fetevare, Morten Hagen.

Hvor mye duoen kommer til å ha med hverandre å gjøre, er foreløpig i planleggingsfasen, men Hagen røper så pass at det blir mye lokalt og «digg».

– Men du kan skrive at det blir mye gøy om søndagene, sier han.

Før åpning skal det også bygges en liten scene i den ene enden av lokalet.

Mikkelsen har lang erfaring fra utelivsbransjen i Stavanger. I 1987 var han med på å åpne Checkpoint Charlie, i tillegg har han drevet utestedet Cementen.

Tror på området

På investeringsfronten har Mikkelsen med seg Beverly-general Øivind Ekeland.

Hvor mye investeringen har kostet duoen, ønsker ikke Mikkelsen å si.

– Det blir en liten budsjettsprekk siden dette har tatt lengre tid enn vi trodde. Hvor mye driver vi fortsatt å regner på, sier han.

Ifølge Mikkelsen vil åpningen av Frøken Phil fylle en plass mellom fire og fem årsverk.

– Hva tenker du om lokasjonen? Du konkurrerer med flere kafeer og barer i nærheten?

– Jeg tror det blir veldig bra. Bare se på vinduene! Etter min mening er det denne veien byen vokser, sier Mikkelsen.

Publisert:
Oppdatert:

– Det blir armer og bein fram til åpningen

Åpningen av Frøken Phil måtte utsettes en måned, men torsdag er kafeen klar for gjester.

Publisert: