Høydepunktet var under Roskilde. Da ropte flere tusen navnet deres. Så ble det stille

Nå er gutta bak Ovethrow tilbake, som Starpalace.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Overthrow slapp debutalbumet sitt, Adjust to Darkness, i 2012. Det ble møtt med gode kritikker i den store verden, og bandet så ut til å gå en lysende fremtid i møte.

Så ble det plutselig stille rundt de hardtslående unge herrene fra Tasta.

– Vi hadde jobbet hardt i mange år med bandet, og det begynte å føles ensporet. Ting gikk mye bedre enn vi hadde forventet, men vi kjente på at vi ønsket oss noe annet, forteller vokalist Ole Gaard Varhaug.

– Høydepunktet med Overthrow var nok Roskilde-festivalen, da flere tusen mennesker ropte bandnavnet vårt. Men ironisk nok hadde vi mest lyst til å spille en annen type musikk, kvitterer gitarist Erlend Færevåg.

Følg Byas.no på Facebook!

Starpalace! F.v Ole Gaard Varhaug, Espen Knutsen, Erlend Færevåg, Espen Eidem.

Nok growl nå

– Hva var vendepunktet for Overthrow, og starten på Starpalace?

– Vi spilte på en liten festival i Holmestrand en tid etter Roskilde. Istedenfor å spille eget materiale på lydsjekken så spilte vi Motorpsycho-riff, og syntes det var kjekkere. Vi hadde spilt metal siden vi var 15-16 år gamle, og følte nok at vi hadde fått skreket fra oss, forteller Varhaug.

– Kort og greit en naturlig evolusjonisme, supplerer Færevåg.

– Vi hadde gjort det vi ville og kunne.

Høydepunktet med Overthrow var nok Roskilde-festivalen, da flere tusen mennesker ropte bandnavnet vårt. Men ironisk nok hadde vi mest lyst til å spille en annen type musikk.

– Det ble ganske stille fra dere etterpå. Hva gjorde dere i denne perioden?

– Vi fikk inn de to karene der, forteller Varhaug, og peker på Espen Eidem og Espen Knutsen, som utgjør de to siste fjerdedelene av Starpalace.

– Vi gikk i gang med å søke penger fra bandorg, og fikk innvilget penger til å bygge demostudio hjemme. Så lagde vi en 70-80 sanger.

– 70-80? Delt på ti, da, eller?

– Nei, på samme måte som med Overthrow ville vi bruke god tid på å bli et ordentlig band før vi begynte å arrangere konserter og komme med noen utgivelser. Det må gjøres skikkelig, forteller Varhaug.

– Så slapp vi omsider en EP i mai. Den var den spede starten på å komme i gang som det nye bandet, sier Færevåg.

Starpalace minus Færevåg, som satt like utenfor billedkanten.

Ny gjeng

– Espen og Espen, også i musikkretser kjent som Pur Puré. Er de korgutter eller medlemmer?

– De begynte som mer eller mindre studiomusikere, men nå er de fullverdige medlemmer i bandet. Ironisk nok så fant vi de perfekte bandkameratene i vårt eget øvingslokale, forteller Færevåg.

Starpalace er mye mer dynamisk i lydbildet

– Vi har funnet fram til sounden sammen. Det er ikke sånn at Erlend må vise meg hva jeg skal spille, kommer det fra Espen Eidem.

– Hva er forskjellen på Overthrow og Starpalace, med unntak av det påfallende, at dere ikke lenger spiller metal?

– Med Overthrow lå hver sang, hvert riff, på ti. Konstant. Starpalace er mye mer dynamisk i lydbildet, forteller Færevåg.

– På den måten så trøkker den nye musikken vår mye mer enn hva vi gjorde med Overthrow. Og navnet er mye lettere.

– Navnet er lettere... å si?

– Ja, det var ytterst få som klarte å uttale Overthrow. Starpalace er enklere. Og vi deler ikke navn med noen andre band. Bare med et par hoteller i Tyrkia...

– Mens Overthrow var metal, og bare det, er målet nå i større grad å spille musikk som ikke er sjangerbasert. Vi kaller oss et rockeband, og så får folk tolke lyden som de vil, legger Varhaug til.

Les også

* 10 tegn på at du er fra Sandnes

La oss gå utifra at det har blitt sagt noe rasende festlig her.

Creedence og greier?

Hvordan reagerte metal-miljøet da dere skiftet fil?

– Maciek fra Kvelertak var ganske kjapp med å si "Åja, ska dokker spela sånn (...) Creedence?", humrer Varhaug. Ironisk nok hadde jeg akkurat hørt på det bandet.

– Martinique, 15. oktober?

– Yes. Første offentlige konsert for Starpalace. Vi har skrevet masse låter, og gleder oss veldig til å komme i gang. Det ligger mange, mange timers arbeid i dette allerede, og det skal bli mye mer, avslutter Varhaug.

Det er gått fire år siden denne Overthrow-konserten i Stavanger konserthus i september 2012.
Publisert: