Lervig Aktiebryggeri investerer 10 millioner kroner i nye tanker og pakkelinje

Gjengen bak Lervig-bryggeriet håper at de nye tankene kan doble produksjonsmengden.

Publisert:
Liam Devlin i Lervig Aktiebryggeri håper at de nye tankene kan gjøre at produksjonsmengden fordobles.

Denne helgen fikk Lervig på plass seks nye tanker.

Til nå har de bare hatt tanker som rommer 6000 eller 50 000 liter. Dersom de skal produsere for eksempel 12 000 liter øl, har de altså hatt et problem.

– Da har vi brukt de til 50 000 liter, og egentlig kastet bort plass til 38 000 liter, sier Liam Devlin, eksportansvarlig i Lervig Aktiebryggeri.

Han merker at etterspørselen er stor fra utlandet, og han håper at de nye tankene kan være med å bidra til at lageret ikke tømmes like fort.

Fire av tankene er fermentører, og to er såkalte «bright beer tanks». Tankene står ute - inne er det rett og slett ikke plass.

Følg Byas.no på Facebook!

De nye tankene får ikke plass inne i lokalet, så de står ute, men det er de også laget for.

Flytteplaner

Lervig må ut av lokalet sitt i Hillevåg i løpet av de syv-åtte neste årene, for da kommer det en vei som kommer til å ligge akkurat der de nå holder til.

Tidligere har de meldt sin interesse for Bekhuskaien, men de har også vært inne på tanken om å lage helt nye øyer i Havnebassenget (krever Aftenbladet-abonnement).

Da Byas snakket med Lervig i forbindelse med lanseringen av planene om Bekhuskaien, sa de at de ønsket å produsere 10 millioner liter i året.

I fjor produserte de 1,8 millioner liter. Med de nye tankene kan de forhåpentligvis doble det tallet, men et stykke unna 10 millioner er de likevel.

De siste årene har Lervig gjort det skarpt i utlandet, men i år er det Norge som skal få mest oppmerksomhet, forteller Devlin.

Det var ikke før i 2016 at bryggeriet endelig gikk i pluss, etter 12 år med jobbing. På spørsmål om de fortsatt går i pluss, svarer Devlin «we’re doing allright», men at 2018 blir et år med investeringer.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Her er bryggeriene som kommer til What’s Brewing

LES MER:

Nei da, du blir ikke mer fyllesyk med alderen

LES MER:

Øl fra Lervig Aktiebryggeri er to av verdens beste

LES MER:

Lervig åpner ølutsalg i eget bryggeri i Hillevåg

Publisert:

– Jeg er redd for at Oslo skal ta innersvingen på Stavanger

Kristoffer Sivertsen i FrP er redd for at Oslo kan bli Norges nye ølhovedstad.

Publisert: