Hekkan Burger står endelig klar i Pedersgata
Et oppussingsprosjekt ble til total-renovering, men nå er dørene åpne i Pedersgata for burgersultne siddiser.
– Det er mye som har skjedd her de tre siste månedene.
Det sier Ole Dysjaland, som både eier, driver og er gründer av Hekkan Burger. For to år siden åpnet han den første Hekkan-sjappa i Sandnes, og nå står stavangervarianten endelig klar - et halvt år på etterskudd.
– Det var mildt sagt veldig optimistisk av oss å tro at vi kunne åpne i august. Oppussing tar tid, spesielt når alt av vegger, tak og gulv må byttes ut. Det er ikke så lenge siden jeg stod i kjelleren her, så opp og kunne se himmelen, sier Dysjaland og ler.
Hekkan, nå kommer det en ny burgerrestaurant til StavangerPlussversjon av Sandnes Hekkan
Med hjelp av flinke arbeidere kom de i mål, og nå er Hekkan Burger klar for å ta i mot alle og en hver.
– Her kan du komme som du er. Vi håper at folk kan få en litt annerledes opplevelse hos oss. Vi har ikke bestikk, for eksempel. Her spiser vi med hendene, og det er gummihansker tilgjengelig hvis folk vil bruke det, forteller Dysjaland.
Eieren omtaler Hekkan Burger som litt lavterskel, men samtidig har de utvidet konseptet for den nye restauranten sin.
– Dette er en slags plussversjon av Sandnes’ Hekkan. Vi har fått både serverings- og skjenkebevilgning, i tillegg til take-away. Det er jo andre plasser i gata her hvor man kan få alkohol og mat, men da er det gjerne bordbestilling og en Michelin-stjerne. Her er det mer lavterskel.
Har troen
I samme bygg åpnet det tidligere i februar en pizzarestaurant i underetasjen, Mano Pizza, som også tilbyr sitteplasser og take away.
Da Byas var på besøk før jul sa pizzarestauranten at de hadde lyst til å lage verdens beste pizza.
Når det kommer til plasseringen av burgersjappa, er Dysjaland meget fornøyd.
– Jeg har kjempetro på denne plasseringen. Det ligger godt tilrettelagt for gående og kjørende, og dette hjørnet er godt eksponert.
Hekkan Burger i Sandnes har vært en stor suksess. Aftenbladet kalte burgerbusinessen for «den nye olja» i sin anmeldelse. I 2017 omsatte Hekkan for 5 millioner kroner, ifølge Proff.no.
Likevel betyr ikke dette at Dysjaland tar noe for gitt med nyåpningen i Stavanger.
– Jeg har veldig tro på at dette kan bli plassen du stikker innom på en torsdag for en digg burger og noe godt i glasset. Det kan ta litt tid før folk oppdager at dette er en plass med potensiale til litt liv og røre - så jeg har troen, men tar ingenting for gitt.
MER FRA BYAS:
Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa
True North Brew Pub: – Vi kommer ikke til å satse videre
Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger
Planen var at restauranten skulle åpne jula 2017. Nå er den endelig klar.
Nytt sushisted tar over lokalene til Mano
Hekkan-gründerne starter opp sitt nye sushikonsept i kjelleren. Mano tar med seg pizzaovnen over gata.
Relaterte artikler
- AKTUELT– Vi var klare til å åpne for burger og øl, men nå spøker det litt8 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTÅpner nytt sushikonsept under 150-ugå: Kommer også snart til Stavanger2 ÅR SIDEN
- AKTUELTBurgerkjeden utvider: – Vi mener tiden er riktig for å gi gass2 ÅR SIDEN
- AKTUELTSkulle åpne take away, men endte også opp med bar og kaviar1 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er de nominerte til #byasbeste takeaway!4 ÅR SIDEN
- AKTUELT24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk3 ÅR SIDEN