Nå er Salikatt-ølet klart

Stavangers nye bryggeri lanserer tre typer denne uken.

Her fra lokalene på Åsen. Bjarte Halvorsen har konstruert en tappelinje, som slett ikke er automatisert. Bryggerisjefen må selv sette på korkene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er gått over et halvt år siden første gang vi var på besøk hos Bjarte Halvorsen (27) på Åsen.

Da hadde han og kona Tonje akkurat gått i gang med å gjøre i stand lokalet som skulle bli Salikatt Bryggeri.

Les også

– Går alt etter planen sender vi første ølet ut dørene før sommeren, sa Bjarte den gang .

Nå, når mai går over i juni, er de første rundene med øl signert Salikatt klart.

Det må sies å være innafor det som ble lovet.

Følg Byas.no på Facebook!

Bjarte Halvorsen har sammen med kona Tonje satset sparepengene på Salikatt Bryggeri AS, et nystartet bryggeri.

Lanserer hos ØST

Denne uken, onsdag fra klokken 19.00, lanserer Salikatt sine tre første øl hos ølbaren ØST.

– Jeg og Tonje tar med oss øl på både fat og flasker, og skal fortelle litt om både oss selv og om bryggeriet vårt, sier Bjarte.

Med til lanseringen tar han en amerikansk pale ale, en berliner weisse og en brun porter.

– Pale alen er en rett fram amerikansk pale ale med humlepreg, mens berliner weissen er et surt øl som er tørrhumlet, med litt av det humlepreget du har i en pale ale. Porteren er mykere og fyldigere, med toner av sjokolade, karamell og kaffe, sier Bjarte.

Les også

* – Når du først får teken som bartender er det vanskelig å slutte

Les også

* Byas-leserne har talt. Folken er #byasbeste konsertsted!

Bjarte i aksjon i bryggerilokalene.

I hylle hos Helgø

I løpet av kort tid vil Bjarte og Tonjes øl bli å finne i hyllene hos Helgø Meny.

– Hvis vi er heldige, vil Helgø Meny ta unna alle de 20.000-30.000 literne vi trenger for å gå i pluss. Hvis det går dårlig, får vi lage noen spennende øl til Vinmonopolet, sa Bjarte i et intervju med Aftenbladet nylig.

Foruten ØST, blir øl fra Salikatt kjørt ut til flere utesteder i området denne uken, som Cardinal, Bøker & Børst, Melkebaren og Dickens.

I tillegg dukker Salikatt opp under Gladmat. Det er med andre ord mye på gang allerede for det ferske bryggeriet.

– Og så må en jo ikke glemme at vi skal holde selve produksjonen i gang også, sier Bjarte og ler.

Mer fra Byas.no:

Publisert: