Til helga kan du gå på skattejakt i garasjer over hele Nord-Jæren

For sjuende året på rad inviterer Sola, Randaberg, Stavanger og Sandnes til søndagsåpne garasjer.

Har du mye rart på loftet? Forhåpentligvis er det andre som kan dra nytte av det. Her har Johan Faret (t.v.) åpnet garasjen sin for Joachim Boström på Madla under garasjesalget i 2016.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Målet er å få ting til å vare litt lenger, sier Siv Margrethe F. Nilsen i Stavanger kommune.

For sjuende året på rad er hun med på å arrangere søndagsåpne garasjer. Til helga kan du jakte lopper i de fire kommunene på Nord-Jæren. Om du har for mange ting allerede, kan du lage til et lite utsalg i garasjen hvor du kan bli kvitt frimerkesamlingen eller klærne som barna for lengst har vokst ut av.

– Men du ikke ha garasje. Du kan også ha utsalg i hagen eller fellesarealet til borettslaget, forteller Nilsen.

Over 200 utsalg

Startskuddet for de søndagsåpne garasjene gikk i 2013. Inspirasjonen fikk kommunen fra Fredrikstad, som hadde gjort stor suksess med ideen noen år i forveien.

Ved hjelp av nettsiden Åpen Garasje kan du registrere deg. Da dukker du opp på et kart som viser alle de registrerte utsalgene i distriktet. Her kan du skrive litt om hva du selger eller ønsker å bli kvitt. Noen utstillere byr også på forfriskninger som vafler og saft.

– Så det er en fin mulighet til å komme seg ut, ta en tur og kikke litt, sier Nilsen.

Hun forteller at 139 garasjeutsalg har registrert seg så langt, men Nilsen regner med å bikke over 200 utsalgssteder i de fire kommunene.

– Søndagsåpne garasjer er organisert av de fire kommunene på Nord-Jæren, men det er også mulig for folk i andre kommuner å registrere utsalg om de ønsker det, sier Nilsen.

OBS: Garasjene har åpent fra 12 til 16 søndag, men noen utsalg har også utvidet åpningstid.

Vi krysser fingrene for at været blir bedre i år! Slik så det ut under garasjesalget i Korporalstubben på Madla i fjor.

Nyttig info

Etter flere runder med søndagsåpne garasjer, har kommunene funnet ut en del andre ting som kan være greit å vite:

Bord og presenning: Det er lurt å ha et bord eller lignende til å ha varene på. Dersom det regner, er det greit å ha en presenning eller lignende tilgjengelig.

Sjekk dette: Husk vekslepenger, poser og priser. Sjekk på forhånd at det du vil selge, fungerer og er helt. Tørk gjerne over tingene med en klut.

Registrer og beskriv: Hvis du har mye forskjellig, kan det være lurt å bruke litt ekstra tid på å registrere og beskrive varene dine. La gjerne barna finne frem «oppkoste» bamser, «barnslige» bøker og «utkjørte» biler og bli med! Gullfiskboller og trampoliner? Murstein og gamle vinylplater?

Andre åpningstider? Har du andre åpningstider enn 12-16, er det lurt å skrive det i fritekstfeltet når du registrere deg, slik at kundene kommer når du har åpent.

Gå sammen: Borettslag, nabolag eller velforeninger kan gjerne gå sammen og arrangere felles garasjesalg. Korps, speider eller idrettslag som planlegger loppemarked, er velkomne til å registrere seg her.

Donere pengene? Mange ønsker å gi pengene de tjener på garasjesalget sitt, til et godt formål. De fleste veldedige organisasjoner har informasjon på nettsidene sine om hvordan man går frem. Lag gjerne en plakat på selve salgsdagen, hvor det står tydelig hva pengene skal gå til.

Fikk du ikke solgt alt? Gi det gjerne videre til Fretex, lokale loppemarkeder eller andre som kan ha brukt for det. Eventuelt kan kommunene komme og hente det. Sjekk www.hentavfall.no for å se hva som kan hentes.

Endre eller slette garasjesalget ditt? Logg på med e-postadressen og telefonnummeret du oppga da du registrerte garasjesalget.

MER FRA BYAS:

Publisert: