Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor
Har du testet dem?
Byas omtaler ofte nye spisesteder, men ikke fortvil dersom flere av dem har gått deg hus forbi.
Her har vi nemlig samlet matnyhetene fra fjoråret. Kanskje du finner en ny restaurant- eller take away-favoritt?
Flamingo
– Nå jobber vi med å spikre menyen. Det blir blant annet varmretter og smørbrød, men vi skal ikke være en restaurant, sa Knut Bergesen til Byas i januar.
Planen var å åpne dørene innen påske, men etter noen koronaforsinkelser var det endelig klart for åpning i juni.
Citra
Helt i starten av februar kom nyheten om at en ny bar- og pizzarestaurant over to etasjer skulle åpne i Fargegata.
Det skulle ta sin tid å få alt klart, men i november kunne Citra endelig ønske gjestene velkommen.
Dette spisestedet skal åpne i Sandnes: – Håper på en varm mottakelse!
Ny restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel
Smashin’
Det begynte som et samarbeid mellom to brødre i Fargegata. Kjøkkenet til utestedet Finkel ble ikke hyppig brukt. Da begynte Andreas Berg å lage burgere på adressen, som ble starten på Smashin’.
Smashin’ flyttet inn i egne lokaler et par måneder senere.
Aladdin Cuisine
Restauranten tok over de gamle lokalene til Yum Asian Food i Salvågergata 3 i fjor vinter.
På menyen står retter fra Midtøsten, i hovedsak mat fra Libanon og Syria.
Coyote Tacos
Varslet en gjenåpning i Sandnes i mars i fjor. Da hadde restauranten vært stengt siden året i forveien. Nedetida ble brukt på å flytte og pusse opp.
Angr
Fortou-gjengen, selskapet og personene bak restauranten Tako, hadde spist seg mette på den meksikanske klassikeren.
I mars kom nyheten om at spisestedet Angr skulle erstatte taco-konseptet i østre bydel.
Déjà Vu Delikatesser
Spisestedet på Magasin Blaa tok med seg lunsj- og middagsrettene til regionens største kjøpesenter.
Sabi Enso
I fem år var Roger Asakil Joya regissør, kurator, kreatør – men ikke minst kjøkkensjef – ved Sabi Omakase i Pedersgata. I 2017 ble jobben belønnet med en stjerne i Michelinguiden.
I april startet han opp Sabi Enso og byttet scene fra Pedersgata til Romsøegården.
Åpner nytt sushikonsept under 150-ugå: – Det får briste eller bære
Dette er vinneren av #byasbeste kjøkken
Dolly Dimple’s
Den aller første Dolly-restauranten åpnet i Sandnes i 1986. I mai kom nyheten om at pizzaen skulle gjenoppstå i fødebyen.
Per i dag ligger tre av åtte utsalg i regionen (Sandnes, Sola og Ølberg).
Skagen Brasserie
For pizzarestauranten Al Forno sviktet både pizzaovnen og omsetningen. Dermed fant innehaveren ut at det var på tide å gjøre noe nytt.
Erstatningen ble Skagen Brasserie, med kjøtt, fisk og annen sjømat på menyen.
Bønnespiren
– Hundre prosent plantebasert, smakfullt og lagd fra bunnen av, sa innehaver Stine Ditløvsen da hun kort skulle beskrive utsalget hun åpnet i Pedersgata i slutten av april.
Eg & Du
Sommeren 2017 åpnet Robert Ottesen og Haakon Mørch Eg & Du på Eiganes. Høsten 2020 tok duoen over det gamle lokalet til Sjå Inge i Østervåg. Dermed var alt klart for en bydelsrestaurant og kafé midt i sentrum.
Casa Salsitas
Patricia Mendez flyttet til Norge på grunn av kjærligheten, men de sterke følelsene for maten i hjemlandet Mexico ga hun aldri slipp på. Dette ble starten på salsaprodusenten Salsitas, som fikk sitt eget utsalgssted i Pedersgata i mai.
Her får du naturligvis taco, men IKKE med rømme.
Wolo
Arbeidsjernet Sachiwan Sopha, som går under kallenavnet Mint, har jobbet ved flere fine og anerkjente restauranter. Men da pandemien førte til permittering, valgte hun å slutte for å starte opp matvogna Wolo (We only live once) utenfor Kvadrat.
«Hvor mye betyr karakterene når jeg skal få meg jobb?»
Reagerer på Vedums skjenkestopp-utspill: – Jeg synes ikke det er greit
Bankers Pizza
Etter å ha åpnet fire utsalg under pandemien, ble Bankers Pizza klar for Kalhammaren i fjor høst. Samtidig utvidet pizzakjeden til Jæren.
Punk Sushi
Gjengen til Hekkan Burger står bak Punk Sushi som har åpnet i både Stavanger og Sandnes.
– Vi ønsker å etablere oss som en seriøs konkurrent i sushimarkedet. Vår oppfatning av markedet i dag er at du kan få bra sushi som er dyr, eller billig sushi som er dårlig, sa daglig leder Ole Dysjaland om konseptet da nyheten om Sandnes-etableringen ble kjent.
Spisoh
Spøkelseskjøkken er blitt en ny greie. Kort og godt er dette et sted som lager mat og får føden ut til sultne kunder gjennom leveringstjenester som for eksempel Foodora og Wolt.
I fjor sommer så Spisoh dagens lys innerst i Dokkgata, omringet av store kornsiloer. Her deler kjøkkenet lokaler med iskremprodusenten Delizia.
Sjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes
Fly Chicken
Restauranten følger en gammel og velkjent forretningsidé: Fritert kylling.
Fly Chicken åpnet i flunkende nye lokaler i september i fjor. Her ble restauranten etter hvert nabo med både Yips og Mano.
Nylig annonserte Fly Chicken en utvidelse til Sandnes.
Asmani restaurant
På kort tid ble de gamle lokalene til Sofra i Pedersgata forvandlet til nye Asmani restaurant. I november åpnet 21 år gamle Islam Khan dørene.
Takeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med
27 restauranter skal tilby rimeligere takeaway når Take Away Week arrangeres for første gang i Stavanger 14.-20. mars.
Relaterte artikler
- AKTUELTDisse restaurantene er klare for Spis Ute Ugå: Flere nye aktører på plass9 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTÅpnet på Storhaug i helga: – Ideen kom til meg da jeg jobbet på et annet treningssenter. Det var som et hull i markedet1 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy restaurant i Pedersgata: – Vi er fullbooket til helga1 ÅR SIDEN
- AKTUELTTar grep mot buss- og gjengkultur blant russ: – Gruppedannelsene starter allerede på ungdomsskolen1 ÅR SIDEN
- AKTUELTStorfornøyd etter åpningen i Stavanger: Åpner enda et spisested på Nord-Jæren1 ÅR SIDEN
- AKTUELTReagerer på Vedums skjenkestopp-utspill: – Jeg synes ikke det er greit1 ÅR SIDEN