Hundrevis av barn og unge kontaktet Røde Kors om psykisk helse i påsken

Over 600 barn og unge kontaktet samtaletilbudet Kors på halsen om selvmordstanker, psykisk helse og relasjoner i løpet av påsken.

Publisert:
  • NTB
Røde Kors ble kontaktet av mer enn 600 barn og unge i løpet av påsken. Hovedsamtaleemnene var psykisk helse, relasjoner og selvmord, opplyser organisasjonen.

– Våre frivillige forteller om noe tyngre samtaler i påskeuken enn ellers. De største enkelttemaene var selvmord, spørsmål om kjærester, seksuell legning og relasjoner til søsken, sier leder Nelli Kongshaug i Kors på halsen.

LES MER:

Ungdommer mindre lykkelige enn før

I tillegg har de frivillige svart på spørsmål om situasjonen i Ukraina.

– I all hovedsak handler disse samtalene om hva man kan gjøre for å bidra, om hvordan unge kan hjelpe barn som kommer til Norge, sier Kongshaug videre.

LES MER:

Stor økning i unges bruk av antidepressiver

Det har vært 78 frivillige på jobb hos Røde Kors' samtaletilbud Kors på halsen gjennom påsken. De frivillige svarer barn og unge under 18 år på chat, telefon og mail, og tilbudet er åpent hver dag mellom klokken 14 og 22, opplyser Røde Kors.

LES MER:

Nok en studie bekrefter sammenheng mellom trening og psykisk helse

LES MER:

Da Andreas (24) fortalte om det vanskelige på Instagram, kom historiene fra kompisene

LES MER:

– Gambler med folk sin fysiske og psykiske helse

Publisert:

Dette er fanesaken til Utopiafestivalen: – Utrolig viktig

Frontsaken til Utopiafestivalen er mental helse: – Utrolig kult at de er her, sier Heidi Henriksen om Mental Helse Ungdoms tilstedeværelse.

Oppdatert: