Aktuelt

Nå har The Shack åpnet det tredje burgerstedet - denne gang i Stavanger

– Vi har åpnet tre steder på ni måneder, så det har gått bra.

Oppdatert:
  • Hilde Anette Ebbesvik

BAK DISKEN: Kjøkkensjef Trond Fognedal, gründer Rune Ludvigsen, driftsleder Mette Hodne og gründer og potet Gunnar Ellingsen står bak The Shack. FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

Det var ikke kø utenfor The Shack da de åpnet sine nye lokaler på Holmen torsdag.

– Nei, men det hadde vi ikke forventet heller, sier driftssjef Mette Hodne til Byas.

Klokken 11 laget kokkene de første burgerene til det nye serveringsstedet i byen.

Følg Byas.no på Facebook!

Nesten prøvd alt

Noen av de som var først på besøk til The Shack i Stavanger, var fire kollegaer fra selskapet Creobox.

FØRST: Christopher Aitken, Thomas Sauland, Astri Totland og Arnstein Torsvoll er en av de første kundene hos The Shack i Stavanger. FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

De bestemte seg for å ta burger til lunsj, siden det er første dag for Christopher Aitken, som forresten heller aldri har vært på The Shack. Men det er ikke første gang de andre prøver burgerene.

Etter et par minutter kommer burgerluken sigende og de fire kollegaene får burgerene sine. Aitken sin første reaksjon på burgeren kom raskt:

– Det var godt. Absolutt, sier han.

Sandnes lagt på is

I oktober i fjor åpnet The Shack sin første take away-sjappe på Mariero, rett ved siden av den internasjonale burgergiganten McDonalds.

LES MER:

Ikke at det gjorde noe særlig. Der fikk de mildt sagt en real pangstart. De solgte én burger i minuttet - tre dager på rad.

Serveringsstedet i Stavanger blir deres tredje, men det tar ikke slutt der. [The Shack hadde nemlig planer om å åpne take

away-utsalg både på Bryne og Sandnes.](http://www.byas.no/article/the-shack-utvider-igjen-og-igjen-569cd429e902ae6c008b457a)

KOKKENE: Her lages de første burgerene til kundene på The Shack. FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

– Vi vil være hundre prosent sikre på lokale på Bryne. Vi har hatt møte med mange, men ikke funnet et lokale ennå, sier selverklært potet, også kalt en av gründerene bak merkevaren, Gunnar Ellingsen.

Restaurant i Sandnes har de tre eierne derimot slått helt fra seg.

– Sandnes er lagt på is. Vi kunne nok gjort det bra, men det er kjedelig når fem gjør det samme på et sted, sier han.

Ikke i lysløypa

Men nå er altså restauranten og take away-stedet i Stavanger offisielt åpnet. De har 25-30 ansatte, der de fleste kokkene fast, mens servitørene vil jobbe deltid.

De tre gründerne bak, Gunnar Ellingsen, Rune Ludvigsen og Kenneth Pedersen jobber syv dager i uka, gjerne 12 timer hver dag for å få alle de tre stedene til å gå rundt. De fungerer i følge Ellingsen som potet, og stepper inn der det trengs.

AVSIDES: Eierne er klar over at den nye restauranten ikke ligger midt i gågatene i Stavanger, men tror kundene vil finne veien etter hvert. FOTO: Hilde Anette Ebbesvik

Åpningen ble denne gang ikke annonsert like stort som på Mariero. Det var planlagt.

– Vi prøver å starte mykt. Åpningen på Mariero var ekstrem. Da stod det 50 i kø og noen ventet en time på maten. Det er aldri kjekt når kundene må vente. Jeg skjønner ikke hvordan vi overlevde den travle helgen, sier Ellingsen.

Han håper folk vil finne veien, selv om de ikke ligger midt i sentrumskjernen.

– Vi er ikke i lysløypa, men det er mange spennende planer for kvartalet, så jeg tror mange vil kommer her etter hvert, sier han.

LES MER:

Glad i burger? Her spiser Tobias 1,8 kilo med hamburger! Her spiser Tobias (21) 1,8 kilo med hamburger

Vil ikke snakke økonomi

– Hvordan har de andre stedene gått økonomisk til nå?

– Jeg vil ikke snakke om økonomi, sier Ellingsen.

– Men jeg sa vel for noen måneder siden at vi hadde solgt 100.000 burgere.

– Men har dere gått med overskudd?

– Vi har åpnet tre steder på ni måneder, så det har gått bra, sier han.

Fredag er restaurantdelen i Stavanger fullbooket fra klokken fire, så det tyder på at en del har fått med seg åpningshelgen.

Mer fra Byas:

LES MER:

- Burgersjappene utvider i høy fart. Nå åpner Birger to nye

LES MER:

- Far og datter satser på ny kaffe- og vinbar i Stavanger Øst

LES MER:

- Kjempegode og sunne retter med søtpotet

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger

The Shack åpner på Madla - og røper Norges-planer

Snart kan du få nevene i en The Shack-burger i Madlakrossen. Og hvis gründerne får det som de vil, kommer det til å poppe opp nye skur over hele landet i ikke altfor fjern framtid.

Publisert: