Skal se på muligheter for å utvide Tappetårnet

Arbeidsgruppa holder sitt første møte i november, men det er trolig lenge til studentene kan ønske en ny studentbar velkommen.

Publisert:
Studentbaren på campus åpnet i september 2011. Lokalet ble raskt for lite.

– En mulig utvidelse ble allerede diskutert tilbake i 2013. Vi må få til en løsning på dette, sier nestleder for læringsmiljø i Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr), Joachim Børlie.

Studentenes Hus på Ullandhaug åpnet allerede høstsemesteret 2011, men viste seg raskt å være for lite.

Nå leder Børlie en arbeidsgruppe som skal se på mulighetene for å utvide studentbaren i første etasje. Gruppa skal etter planen ha sitt første møte tidlig i november.

– Vi er fortsatt i startgropa. Først må vi se på hvilke muligheter vi har og hvordan UiS stiller seg til forslagene våre, sier Børlie.

Følg Byas.no på Instagram!

Joachim Børlie leder arbeidsgruppa som skal se på muligheten for å utvide Tappetårnet.

Bar over to etasjer

I dag holder Tappetårnet samt StOr, studentpresten, Velferdstinget og flere studentorganisasjoner til i Studentenes Hus.

Børlie sier at han gjerne vil gjøre om hele bygget om til en studentbar over to etasjer, og dermed flytte engasjertmiljøet til et annet sted på campus.

LES OGSÅ:

LES MER:

Fadderfestivalen med underskudd: Vil få konsekvenser for neste års festival

LES MER:

Underskuddet etter Fadderfestivalen: – Skyldes ikke bare dårlig billettsalg

– Det kan også være andre lokaler på campus som kan være aktuelle for oss, men jeg har selvsagt en våt drøm om å bygge noe nytt, sier Børlie, men understreker:

– Dette er bare foreløpige tanker. Vi går bredt ut og så må vi komme på mulige løsninger etter hvert.

Åpent på julaften?

Tappetårnet holder til i første etasje av Studentenes Hus på campus. Slik så det

Tappetårnet har i dag studentpub hver torsdag, i tillegg arrangerer baren noen temafester på fredager i løpet av hvert semester.

– Vi er et stort universitetet med en veldig liten studentbar. Lokalet setter begrensninger for oss. At noen tar tak i dette og jobber for en utvidelse, synes vi er svært positivt, både for oss og studentene, sier daglig leder ved Tappetårnet, Juni Johnsen.

Studentparlamentet (se fakta) består i dag av fem lister, blant annet lista Studentaksjonen for større Tappetårn.

Lista mener i sitt program at «en ny etasje med alle rettigheter bør utredes» og «Tappetårnet bør holde åpent hver dag, inkludert julaften».

– Vi mener at universitetet i Stavanger fortjener et ordentlig studenthus på campus. I dag er det få sosiale møtearenaer hvor studenter kan samles på kveldstid. Utvidelse av Tappetårnet vil bidra til å gjøre Ullandhaug til en student-bydel, skriver listemedlem Aleksander Egeli i en melding til Byas på Facebook.

Lang ventetid

Selv tør ikke Børlie i StOr å spå når stavangerstudentene kan ta i bruk en ny studentbar.

– Vi får nok ikke klippet en snor med det første, men nå begynner vi så smått med arbeidet. Studentene trenger uformelle arenaer der de kan møtes, ha det kjekt og konsentrere seg om noe annet enn pensum og timeplaner, sier Børlie.

Byas har vært i kontakt med avdelingsdirektør for bygg- og arealforvaltning ved UiS, Roar Inge Husby, men siden ingen konkrete forslag er på bordet, ønsker han ikke å kommentere saken.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Burger & Pizza Companiet har gjenåpnet den amerikanske dineren

LES MER:

Salikatt Bryggeri får åpne bryggeriutsalg

LES MER:

Trafikkskole viste porno på TV-skjermen: – Jeg håper publikum skjønner at noen driver gjøn med oss

LES MER:

Veronica (23) og Joachim (24) deler småbarnslivet på TV

Publisert:

Flere krefter vil utvide studenthus på campus

Studentenes samlingspunkt på campus sto klart i 2011, men er allerede for lite. Høyre vil presse på for en utvidelse og får støtte av Studentorganisasjonen.

Oppdatert: