Slik kan du pakke inn julegavene med «det lille ekstra»

Konfetti, julekuler og mye, mye bånd. Dette er noen stikkord for superfine gaver under treet!

Publisert:
Gaveeske, små julekuler og silkebånd er fine detaljer på julegavene.

Det nærmer seg jul, og mange har nok startet med julegavene. Kanskje du kjøper ferdiginnpakket, eller får det pakket inn i butikken, eller kanskje du ønsker å pakke inn selv. Det er fort gjort å miste inspirasjon og motivasjon når du har noe som føles som uendelig med gaver å pakke inn.

Derfor har vi fått noen tips til hvordan du kan pakke inn litt mer kreativt. For hva er vel koseligere enn å gi en gave du virkelig er fornøyd med, både innhold og innpakning?

Konfetti og silkebånd

Hos Lounge Trondheim pakker de inn med en liten vri. De er nemlig inspirert av Love Actually (du husker vel scenen med Mr. Bean som skal pakke inn et gullkjede, men som aldri blir ferdig?) Stikkordene her er gaveesker, silkebånd og konfetti.

Til gavene kan du bruke gaveesker eller silkepapir med cellofan over for eksempel.

Daglig leder Kamilla Kamstrup Sandal benytter seg gjerne av folieposer, og har også små julekuler hun råder til å henge på båndet.

– Det er enkelt å få til. Jeg har en forkjærlighet for konfetti og silkepapir. Det ser ikke bare bra ut, men det skaper stemning også, mener hun.

Sandal legger små konfetti ned i cellofanposen for å gjøre det lille ekstra med gaven.

– Vær raus

Gøril Hovelsen hos Traktøren Byhaven viser hvordan du kan pakke inn kjøkkenutstyr. Hun mener at stikkordene for en fin gave er å være raus med båndet. Bruk gjerne to eller tre bånd i ulik farge, og bruk mye for å få en stor «dusk».

– Rausheten er bedre enn kreativiteten. Det er jo det samme som vi må være i julen, sier hun.

Bruk akkurat nok papir, er rådet til Hovelsen hos Traktøren. Brett også kanten litt slik at det blir penere.
Vær raus med båndet, og bruk gjerne to eller tre på en gave, råder Hovelsen.

Hun har i tillegg smarte tips som å bruke akkurat nok papir, slik at papiret holder seg stramt og du unngår mye unødvendig papir. I tillegg råder hun til å ha blank teip, og å legge den langs papiret, ikke på kryss eller tvers.

– Mitt inntrykk er at mange tenker det er vanskelig, men jeg tror det er mest for at folk pakker sjelden, sier Hovelsen.

Du kan henge på små ting på gaven for å gjøre det mer spennende. Gaven her har hun gjort til en stående gave, i stedet for at den ligger. Det kan du gjøre hvis du gir en kaffekanne for eksempel, mener hun.

Hovelsen tipser også om å lage litt ekstra kreative kort, for eksempel av pepperkaker. Stikk et lite hull i pepperkakene, og heng de på båndet. Du kan for eksempel skrive med melis eller spiselig tusj, sier hun.

Gaver med spesielle former

Vaser og interiør-saker med litt spesielle former kan være litt ekstra utfordrende å pakke inn. Men denne metoden ser helt genial ut, og får det faktisk til å se fint og ekstra kreativt ut.

Your Average Jane

En annen måte å pakke inn gaver på, er å lage en liten lomme på gaven. Dette kan gjøre plass til kortet, eller andre gjenstander som en liten grankvist eller for eksempel kanskje en liten julenisse?

MER FRA BYAS:

LES MER:

De mest kreative måtene å pynte seg til jul på

LES MER:

Dette skjer i Stavanger og Sandnes sentrum fram mot jul

LES MER:

Lager julekalender med kjente og ukjente personer - alle med et forhold til Stavanger sentrum

LES MER:

Slik kan du hjelpe noen andre i julen

Publisert:

8 kreative og billige måter du kan pynte til jul

Lyst å pynte litt til jul, men på stramt budsjett? Her er 8 gode tips alle får til!

Publisert: