Er det greit å være på datingapper dersom du har kjæreste?

Vi hører historier der den ene i et forhold fremdeles er på datingapper. Men synes folk flest dette er greit? Samlivsekspert mener appene kan være avhengighetsskapende.

Publisert:
Henrik Døvle Andrews og Victoria Østrem Knutsen er enige om at det er ok å ha en gammel profil på en datingapp mens man er i et forhold, så lenge man ikke bruker den aktivt. 

– Jeg synes ikke det er okei å være på datingapper samtidig som man er i et forhold. Spesielt ikke hvis partneren bruker appen aktivt og svarer på eventuelle henvendelser, sier Victoria Østrem Knutsen.

Det kan høres spesielt ut, men det er faktisk ikke uvanlig at noen tyr til swiping, til tross for at han eller hun er i et forhold.

I september 2017 skrev Daily Mail at nærmere én av tre briter som brukte en datingapp, allerede var i et forhold. Tilbake i 2015 meldte The Guardian at 42 prosent av alle Tinder-brukere hadde en partner.

Følg Byas.no på Facebook!

– Hadde Tinder før

Kjæresten Henrik Døvle Andrews hadde Tinder tidligere, men har sletta profilen.

– Jeg synes det var en teit måte å komme i kontakt med folk på, så jeg sletta brukeren lenge før jeg og Victoria ble sammen, sier han.

– Hadde det vært ok hvis kjæresten din hadde brukt Tinder nå?

– Jeg tror ikke jeg hadde brydd med så mye, men det hadde selvfølgelig ikke vært så kult hvis hun sendte masse meldinger til andre gutter der, sier Døvle Andrews.

– Det samme som å være utro

Adriane Berge og kjæresten Sophus K. Sæbø er enige om at det ikke er greit å være på datingapper når man er i et forhold.

– Jeg hadde følt det som om du var utro, sier Berge.

Sæbø er enig i at det nesten er det samme som å være utro.

– Jeg tror det første som ville slått meg var at du hadde vært utro. Jeg blir jo veldig lett paranoid, men jeg hadde selvsagt hørt hennes begrunnelse før jeg hadde tatt noe valg videre, sier Sæbø.

Paret mener mange lar det gå i det samme gamle i et forhold og at man ikke gidder å fikse seg for den andre. Dermed vil noen kanskje føle trangen til å eksperimentere litt med datingsider.

– Selvom partneren kanskje ikke mener noe med å ha en profil på en datingapp, vil dette kunne tære veldig på tilliten til hverandre, sier Berge.

Adriane Berge og Sophus K. Sæbø ville aldri brukt nettdating mens de er i et forhold. 

– Det er ikke greit

Samlivsekspert og professor ved høyskolen på Vestlandet Frode Thuen, mener det ikke er ok å være på datingapper og samtidig være i et forhold.

– Dette kan naturlig nok skape mye usikkerhet hos den andre og det vil ikke lenger føles som et trygt forhold, sier Thuen.

Det kan også føre til mye konflikter.

– Det er stor fare for at den ene føler seg mindre verdt og blir veldig såra. Da bør man tenke igjennom om denne personen er verdt å satse på som en fremtidig partner, anbefaler Thuen.

Psykolog, samlivsekspert og spaltist, Frode Thuen, mener avhengighet kan forklare at noen fortsatt bruker datingapper etter at de har fått seg en kjæreste.

Lag klare grenser

Åpenhet og ærlighet er som regel nøkkelen til gode forhold. Også når det gjelder datingapper.

– Det kan være lurt å være åpne og enige om hvordan begge ser for seg at forholdet skal være og hvor seriøst det er. Det er ofte her mye av problemet ligger. Den ene parten tenker de er sammen, mens den andre mener de fortsatt «bare» dater, sier Thuen.

– Blir avhengig

Thuen mener mange kan bli avhengige av dette på samme måte som noen blir spillavhengige.

– Det at det hele tiden er mulig å få en match med noen gjør det til en spenning som noen liker. Dette gjør at det blir en uforutsigbarhet rundt det som bidrar til å opprettholde spenningen , sier han.

Andre har datingappene i bakhånd i tilfelle brudd.

– Noen fortsetter å ha profilene rett og slett fordi de vil ha en bakdør. Hvis forholdet går dårlig eller interessen for den andre minsker, vil de ha en nødløsning å ty til, sier Thuen.

LES MER:

Ann-Kristin (26) hadde egentlig gitt opp Tinder, men så dukket Nils Henrik opp på skjermen

LES MER:

QUIZ: Kjenner du igjen disse kjærlighetssangene på stavangersk?

LES MER:

Er dette de beste sjekketriksene i byen?

LES MER:

Over en halv million nordmenn bruker datingapper. Gøril er en av dem

Publisert:

Ung i parforhold? Her er ekspert-tipsene

Publisert: