Aktuelt

Egget slår seg sammen med Hansenhjørnet: – Jeg tror det blir magi!

Kvalitet og lokale råvarer står på menyen når Egget tar over Hansen-kjøkkenet.

Publisert:
  • Ine Espevik Larsen

Egget inntar Hansenhjørnet under Gladmat-festivalen. (F.v.) Tony Martin,kokk og innehaver av Egget, Thord Hegre, driftsjef på Hansenhjørnet og Silje Framnes Time fra Egget. FOTO: Tommy Ellingsen

– Alle vinner på det!

– Det blir uslåelig, helt vilt faktisk.

– Jeg tror det blir magi.

Alle sjeler gleder seg til Gladmaten. På Hansenhjørnet sitter kjøkkensjef Tony Martin og kontordame/potet Silje Framnes Time fra Egget, og driftssjef på Hansenhjørnet, Thord Hegre.

Kombinasjonen byens største uteservering og den sjeldne blomsten av en uformell luksusrestaurant kan jo ikke gå galt. Så er det bare å satse på at værgudene spiller på lag.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Startet med vin

Det hele startet da Hansenhjørnet-veteran Christoffer Hansen spiste middag på Egget sammen med kjæresten sin.

Maten var han tydeligvis fornøyd med, for etter x antall glass vin, var restauranten invitert ned «på hjørnet» under Gladmaten. Ettersom Hansenhjørnet ikke har noen inneplass, må driftssjef Hegre innrømme at han er en smule spent på hvilket vær som følger med årets festival.

– Vi kan oppleve fire årstider på en time her. Ingen spiser 5-retters hvis det hagler, sier Hegre.

– Joda, hvis vi bare gjør det så koselig som vi har tenkt, sier optimist og kjøkkensjef Tony Martin.

Dette kan du forvente

Martin kan fortelle at opplevelsen vil bli mest mulig lik i restauranten, altså ingen fast meny. Derfor vil han ikke røpe særlig mye av rettene, men kan fortelle at alle råvarene er så kortreiste som mulig.

– Det er kun vill fisk. Jeg fikk en deal med en kompis som har fiskemottak i Sirevåg, sier Martin.

Det meste av restaurantens 450 sitteplasser vil være drop-in, mens 40 av dem er forbeholdt forhåndsbestillinger. Det vil være fire bordsettinger hver dag, to treretters lunsj og to femretters middag. Lunsjen vil koste rundt 400 kroner, middagen 720 kroner, og vinpakke 695 kroner. En vanlig rett ellers i restauranten vil koste om lag 180 kroner, og da vil du bli sånn middels mett. Det vil også være DJ på kvelden, med innslag av blant annet lokale Simon Harmer.

– Vi vil dra partyfaktoren opp utover kvelden, men det blir ikke dansing på bordene, altså. DJene kommer til å se an publikum, sier Hegre. Ellers er fredagen nesten helt fullbooket, mens inntjeningen for hele lørdagslunsjen vil gå til legatet etter Karla Siverts. Siverts var Bagatelle-kollega av Martin, og døde av eggstokkreft i fjor.

Her skal ikke kundene lenger «bare» få servert øl. Nå får de også gourmetsmaker fra Egget attåt! FOTO: Tommy Ellingsen

Kanskje kommer «kongen»

Med på laget får Martin, som selv tidligere har jobbet på blant annet Renaa og Bagatelle, flere gode hjelpere:

  • Nikita Fedotov (sous chef på Egget, tidligere Renaa)
  • Halvor Woll Sørlie (Aymara og Kamai i Oslo)
  • Robin Erik Halling (jobbet med Martin på Bagatelle, nå selvstendig)
  • Fredrik André Hettevik (Maaemo og Renaa)
  • Den noe mystiske Chris som går under kallenavnet «Chris Awesome Random Dude»

I tillegg blir det gjesteopptreden av både Sven Erik Renaa og Kjartan Skjelde.

– Kanskje kommer kongen, sier Martin hemmelighetsfullt. Og det er ikke Harald han snakker om...

Mer fra Byas:

LES MER:

Sjefskokken på Egget pakker sammen: - Nå vil jeg hjem og gjøre min egen greie

LES MER:

Egget: - Vi har en casual stil, men både mat og drikke må være Formel 1

LES MER:

Bruker du ketchup-begeret «feil»?

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Gladmat
  3. Festival
  4. Mat og drikke
  5. Stavanger

Denne gjengen blåser nytt liv i byens eldste restaurant

Det har vært restaurant i sjøhuset i over 40 år, men nå måtte noe gjøres. Skagen Restaurant har blitt Matkontoret.

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Dette er de beste restaurantene i Stavanger-regionen
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Bellies åpner i Pedersgata: – Utfordringen er å få gjestene hit, maten har jeg klokkertro på
    1 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Anmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserien
    3 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Denne «restauranten» danker ut både Re-Naa og Tango
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    12 spisesteder i Stavanger og Sandnes med god mat og fin uteservering
    2 ÅR SIDEN