Sender ut undersøkelse til 11.000 studenter i Stavanger og Sandnes

SHoT-undersøkelsen (Studentenes helse- og trivselsundersøkelse) har som mål å kartlegge hvordan studenter har det og hvordan velferdstilbudene kan forbedres.

Publisert:
I disse dager bes studenter svare på en undersøkelse som utføres av Folkehelseinstituttet.

Tirsdag sendes det ut en undersøkelse til studenter over hele landet. 11.000 studenter i Stavanger og Sandnes får undersøkelsen, totalt 160.000 studenter på landsbasis.

Målet er å finne ut hvordan studentene har det.

– SHoT er utrolig viktig for å sette vår tids studentproblemer på det politiske kartet. Undersøkelsen skal kartlegge psykososiale forhold, blant annet søvn, selvskading og mobbing, alle problemer som har stor innvirkning på hvor godt man har det som student i Norge, sier styreleder i studentsamskipnaden i Stavanger (SiS), Sander Brimsøe Thomassen.

Følg Byas.no på Facebook!

Kartlegger helse og trivsel

Tall fra forrige SHoT-undersøkelse i 2014 viste at en av fem sliter med alvorlige psykiske symptomplager, mens en av seks sa de var ensomme.

Det er Folkehelseinstituttet som utfører undersøkelsen, på oppdrag fra studentsamskipnadene i Trondheim og Oslo, samt studentsamskipnadene på Vestlandet.

– Undersøkelsen er også viktig for utdanningsinstitusjonene, studentsamskipnadene og offentlige myndigheter. Den vil fortelle oss hvordan studentene har det, og hva institusjonene må ha fokus på for å kunne tilby en bedre studenthverdag, sier administrerende direktør i SiS, Ellinor Svela.

Folkehelseinstituttet skal også forske på resultatene.

Både Svela og Thomassen oppfordrer alle studenter til å svare.

Undersøkelsen vil foregå over elektronisk ved at man svarer på spørsmål over nett.

LES OGSÅ:

Landsomfattende

Undersøkelsen er Norges største om studentenes helse og trivsel. Undersøkelsen i 2018 er en oppfølger av tidligere undersøkelser fra 2014 og 2010.

Målgruppen for undersøkelsen er alle heltidsstudenter ved høyskoler og universiteter under 35 år med norsk statsborgerskap.

Norske studenter i utlandet vil også bli tilsendt forespørsel om å delta. Invitasjonen blir sendt ut via e-post.

Undersøkelsen vil pågå fra 6. februar til 20. mars i år. Resultatene planlegges å bli publisert i SHoT-rapporten i september senere i år.

Publisert:

Får sosiale medier studentene til å føle seg mer ensomme?

«Har aldri hatt så mange sosiale medier, men aldri følt meg mer ensom».

Oppdatert: