Byttebua i Badedammen har vært stengt siden mars. Nå får de pengestøtte til å fortsette

250.000 støttekroner og stor iver skal drifte bua videre.

Oppdatert:
LEVER VIDERE: Byttebua i Badedammen får støtte til å drive videre.

Følg Byas.no på Facebook!

– Vi har måttet holde stengt en stund nå, fordi vi har manglet støtte, sier en av initiativtakerne bak byttebua i Badedammen, Vanessa Alexandra Menin Laya til Byas.no.

Byttebua åpnet i november i 2014, og har siden blitt drevet av frivillige. Konseptet går ut på at bua skal være en sosial møteplass for alle, hvor kulturelt mangfold og integrering står sentralt.

Samtidig som man kan bytte til seg blant annet klær, leker og møbler.

Men i slutten av mars la Byttebu Møteplass ut på Facebook at de ville holde stengt inntil videre. At de var på jakt etter støtte og et nytt sted å være.

Oppgraderer stedet og konseptet

Nå er støtten på plass, og de slipper å finne seg et nytt sted å være.

– Vi har fått støtte av Nav, og legger nå kjekke planer sammen med Urban Sjøfront. Vi har holdt på to år som frivillige, og endelig - etter mye hard jobb - får vi etterlengtet støtte, sier Menin Laya.

Urban Sjøfront er et privat non-profit aksjeselskap eid av 21 grunneiere/aktører i Stavanger Øst. De står blant annet bak prosjektet Den spiselige bydel.

– Det er veldig spennende ting på gang med byttebua, sier Aslaug Tveit, daglig leder i Urban Sjøfront.

Tveit kaller Urban Sjøfront for en igangsetter for andre, og har søkt Nav om støtte for at Byttebua kan drives videre.

– Vi har jobbet hardt i kulissene for å holde på dette i østre bydel. Vi søkte Nav nasjonalt om støtte, og har fått 250.000 kroner. Det er full pott!

HJELPER: Urban Sjøfront vil urbanisere Østre Bydel. Her er Aslaug Tveit under den spiselig byfesten for et par år siden.

Mangfold, mat og miljø

Tveit vil ikke gå inn i detaljer på akkurat hva som skal skje, før alt er spikret og klart, men kan røpe at planene innebærer oppgradering av både lokalet og konseptet.

– Vi må tenke enda større enn at det «bare» skal være en bu, så her vil det skje ting. Vi skal se mer på helheten, men mangfold og integrering og mat og miljø skal fortsatt stå veldig sentralt - det er viktig, sier hun.

Noe av midlene fra Nav vil også bli brukt til å oppgradere selve bygget.

– Det skulle egentlig rives i år, men nå går det nok i hvert fall tre år til før det skjer. Vi velger derfor å oppgradere det litt - gjøre det til et åpent sted som skal kunne brukes av barn og unge. Det blir veldig bra, og jeg gleder meg til røpe mer snart!

Dato for ny åpning er ikke satt, men Menin Laya håper de kan åpne i løpet av juni.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Åpner nytt mat-konsept like ved Tou Scene

LES MER:

* Johannesparken i Østre bydel får nye innbyggere

LES MER:

* Ølbaren ØST lovet å aldri servere pilsner, men så ...

Publisert:
Oppdatert:

7 ting du bør få med deg under Den spiselige byfest 2016

Østre bydel åpner dørene til byfest!

Oppdatert: