Aktuelt

Filmanmeldelse: Er dette godt nok til Oscar, Leo?

Det er ingen tvil om at The Revenant er en meget god film, og Leonardo DiCaprio gjør nok en strålende skuespillerprestasjon. Men blir den litt for lang i forhold til innholdet i filmen?

Oppdatert:
 • Studentradioen

Leonardo DiCaprio spiller Hugh Glass og leverer en meget god prestasjon i The Revenant. Foto: 20th Century Fox.

Grade: 3 out of 5

Spenningen er stor, kan DiCaprio endelig vinne en Oscar for sin innsats i denne filmen, som finner sted i 1800-tallets Montana og South Dakota i USA? Han stakk nettopp av med en Golden Globe for sin rolle i filmen, og er nominert til beste mannlige skuespiller under årets Academy Awards som finner sted 28. februar. Filmen er faktisk den som er nominert til flest priser, hele 12 stykker. Blant annet Tom Hardy (Mad Max, Inception) som beste mannlige birolle.

Filmen, som er inspirert av virkelige hendelser, starter midt inne i skogen. Hugh Glass (DiCaprio) fungerer som guide for en gjeng amerikanere på jakt etter beverskinn, som skal være verdt en hel del penger. Dessverre blir de utsatt for et bakholdsangrep av indianere og de som overlever blir drevet ut på flukt.

Det skal vanskelig gjøres å bli glad i Tom Hardys karakter, men han leverer i rollen så til de grader. Foto: 20th Century Fox. Det skal godt gjøres å bli glad i Tom Hardys karakter, men han leverer i rollen så til de grader. Foto: 20th Century Fox.

For lang?

Resten av filmen er en lang kamp for å overleve. Kanskje litt for lang? I to og en halv time ser vi gjengen streve seg gjennom bitende kulde, fiendtlige indianere, dyreliv og igrunn det som kan beskrives som et smertehelvete. Det eskalerer naturlig nok mot slutten, men i midten sitter hvert fall jeg igjen med en følelse av at de kunne kuttet litt.

Når det er sagt blir det levert fantastiske prestasjoner av de nevnte skuespillerne: Leo og Tom Hardy. Hardy spiller en tvers gjennom usympatisk fyr ved navn John Fitzgerald som man ikke blir spesielt glad i. DiCaprio på sin side klarer å spille så godt at vi sitter i kinosalen og nærmest føler på elendigheten, vi har det vondt sammen med han. Han serverer oss også noen ville scener som vil feste seg på netthinnen lenge. Som da han sloss for livet med en grizzlybjørn, eller da han spiser en rå, sprellende fisk rett fra vannet. At han ikke allerede har en Oscar er jo ett lite under. Will Poulter (The Maze Runner) leverer også godt i sin rolle som unge Bridger. De oppmerksomme av dere kan også se vår egen Kristoffer Joner i noen få scener, i en meget liten rolle vel og merke.

Vi får også se flere bilder av hvordan amerikanerne og franskmennene behandlet de innfødte på den tiden. Historien er alt annen en pen, og det kommer også fram ved flere sterke scener i The Revenant.

Det er en kvalitetsfilm som det er verdt å se, absolutt. Skuespillerne leverer og de minneverdige scenene er mange, men følelsen av at det ble litt mye av det samme over litt for lang tid trekker ned. Kanskje går man også til kinosalen med for høye forventninger etter alle nominasjonene. Når det kommer til Leo, det er på tide å gi den mannen en Oscar! Men blir det i år? Jeg tror sjansen for at Tom Hardy vinner i sin kategori er større.

Vurdert av: Kristoffer Arnesen

Publisert:
Oppdatert:
 1. Film
 2. Filmanmeldelse

6 gode grunner til å se «The Revenant» på kino

Vi har vært på kino og sett en brutal overlevelsesfilm med Leonardo DiCaprio. Det burde du også gjøre.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Snadder for fansen
  5 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Vågsbygd-elever satte opp Grease: – Vi har plassert bøtter rundt hver utgang
  4 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Cecilie (30) satser alt på drømmen: – Ikke mange år siden folk spurte om det ikke var på tide å få en ordentlig jobb
  7 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Lite å gjøre i påsken? Sjekk ut disse 10 filmene
  3 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  «The Crown» er den dyreste Netflix-serien noensinne. Den bør du binge med en gang!
  4 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Her er 13 lange tv-serier du (endelig) har tid til å se!
  5 MÅNEDER SIDEN