Det begynte med en foodtruck, men nå utvider sushi-kjeden igjen
Åpner utsalgssted på Kilden lørdag. Nå ser gründerne etter lokaler i andre norske byer.
- Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Ammekrok, ladestasjoner, lounge for jentegjengen...
Max Gouchan (23) i Wrap & Roll peker på arbeidstegningen som ligger på den halvferdige disken.
Snekkerne går rundt i lokalet, en plastduk henger foran inngangen til kjøkkenet.
En filtvegg dekker deler av rotet. Driller, malekoster, materialer, en arbeidslampe. Slik har det vært i to uker nå.
Det er lite som minner om et sushi-sted, foreløpig.
– Og dere åpner allerede på lørdag?
– Ja, det er faktisk ikke så mye igjen nå, betrygger Max Dahlén (29).
Kilden ringte
De to gründerne startet opp sushi-kjeden Wrap & Roll tidligere i sommer, da begge ga opp den danske smørbrød-drømmen i London.
De begynte med en foodtruck. 1. september åpnet de i tillegg et lite utsalgssted på Madla Amfi.
– Så ringte Kilden oss og spurte om vi ville ta over et lokale her, forteller Gouchan.
I utgangspunktet tenkte duoen å avslå tilbudet, men etter å ha kjent litt ekstra etter på magefølelsen, signerte de kontrakten.
Nå har gründerne tatt over et 100 kvadratmeter stort lokale på Kilden, i de gamle lokalene til Freshin.
– Hadde du sagt til meg for to måneder siden at vi skulle ha en foodtruck, et utsalgssted på Madla Amfi og på Kilden, så hadde jeg ledd, sier Gouchan.
– Vi sover ikke
Det har gått fryktelig fort, men ikke for fort, mener gründerne selv.
– Det har hele tiden vært en del av planen å bli store. Vi vil vokse, men det har bare gått fortere enn vi hadde sett for oss, sier Dahlén.
– Hvordan rekker dere alt dette?
– Vi sover ikke, svarer Gouchan kjapt.
– Hæ?
– Nei, arbeidsdagen starter her klokka 06.00, så er vi ferdige med foodtrucken kvart over to på natta. I tillegg har vi fått god hjelp av familie, venner og ansatte underveis, så da rekker vi sykt mye på kort tid, fortsetter han.
Snuser på flere lokaler
Foreløpig har bedriften seks ansatte. Når utsalgsstedet på Kilden er ferdig, stiger dette til en plass mellom åtte og ti, alle ansettelsene er ennå ikke i boks.
Tallene inkluderer både heltids- og deltidsstillinger.
Utsalgsstedet på Kilden blir juvelen i krona for sushi-gründerne. Dette blir sentralkjøkkenet. Her skal maten lages og distribueres ut til de andre utsalgsstedene.
– Når vi åpner på Kilden, er planen å ta det litt med ro, sier Gouchan.
– Er du sikker på det?
– Ha ha, det kaaan jo hende at det skjer noe om to uker, sier Gouchan og smiler bredt.
Duoen innrømmer at de allerede er på utkikk etter andre lokaler, men da utenfor kommunegrensa.
– Da ser vi for oss enten Bergen, Trondheim eller Oslo. Finner vi et bra lokale, så tar vi det, sier Gouchan.