Domino’s rykker inn i Rogaland: – Skal bli størst ved å være best og raskest!

Pizzabakeren er ikke redd for konkurransen. – Vi må fortsette med det vi er gode på, sier PB-gründeren.

Regionsjef Maichen Gydesen og Dominos-sjef Kenneth Lorentzen foran den nyåpnede restauranten på Madla.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Når Byas snakker med Domino’s-sjef Kenneth Lorentzen, har han nettopp fått servert sin aller første Domino’s-pizza fra ovnene på Forus.

– Ja, restaurantene på Bryne, Madla og Forus/Lura er nå allerede åpnet, faktisk. Og etter hvert vil det være mulig å bestille pizza på nett, app og telefon. Levering starter vi opp med denne uka, forteller han.

Pizzagiganten sitt inntog i regionen har altså skjedd i det stille. Men det kommer både brask og bram etter hvert, lover han.

– Grand opening blir 21. oktober, da vil dere merke det!

Følg Byas.no på Facebook!

– Best og raskest

Tidligere i år ble det klart at Domino’s overtar alle restaurantene til Dolly Dimples.

– Målet er å bli den største pizzakjeden - ikke bare i Rogaland, men i hele Norge. Det skal vi få til ved å være best på kvalitet og ved å være raskest.

En pizza fra Domino’s skal du nemlig forvente å få servert i løpet av et kvarter hvis du bestiller i restaurant - og levert på døra innen 30 minutter hvis du bestiller hjemkjøring.

– I Oslo har vi hittil i år levert pizza på 23 minutter fra bestilling til levering, sier en stolt Lorentzen.

50 prosent flere ansatte

– Hvordan klarer dere være så raske?

– Vi har både el-sykler, og el-biler - nok flere enn det som er normalt. Og vi er har et leveringsområde som gjør at vi kan holde løftet vårt. Vi legger ikke ut på langtur, for å si det slik. I tillegg har vi bemanningen som trengs.

Domino’s har omtrent 50 prosent flere ansatte per restaurant i forhold til det Dolly Dimple’s hadde, forteller Lorentzen.

– Vi har hatt nesten 700 søkere til stillingene vi har hatt ute den siste tiden. I tillegg til å beholde de Dolly-ansatte som ønsker å være med oss videre, har vi ansatt ganske mange flere.

Men hva skjer da, hvis ikke pizzaen kommer i tide?

– Vi har ingen garantier på leveringstid, men dersom det skulle ta lang tid eller være feil på ordren, vil dette kompenseres på best mulig måte for kunden - innenfor rimelighetens grenser, informerer markedssjef Frank Otterbeck i pizzakjeden.

LES OGSÅ:

Les også

Pizzabakeren ved Breiavatnet har lagt ned

Les også

Ny restaurant i Sandnes: – Foodie er for matelskere

Bestiller du en pizza herfra, skal du få den innen 30 minutter.

Pizza-fylket Rogaland

Lorentzen gleder seg til å komme skikkelig i gang i pizza-fylket Rogaland, hvor ikke bare Dolly Dimple’s, men også varemerker som Pizzabakeren og Pizza 28 oppsto.

– Regionen har en veldig sterk historie, og flinke konkurrenter gjør oss bare enda mer skjerpet. Alt i alt er det til det beste for kunden.

– Hva med alle som kommer til å savne Dolly Dimple’s?

– Vi ønsker å bry oss om det lokale området vi er i, og Dolly har jo en veldig sterk forankring i området. Det skal ikke være slik at vi kommer inn her og «vet best». Derfor har vi beholdt alle bestselgerne fra Dolly i menyen, forteller han.

– Så du kan fortsatt bestille en Bankers?

– Ja. Den vil nok ikke smake helt likt, da vi for eksempel har en annen bunn. Men vi mener at vi slik kan gi kunden det beste fra Domino’s og det beste fra Dolly Dimple’s.

LES OGSÅ:

Les også

Tango flytter inn hos Fish & Cow: – Vi skal vokse ved å bli mindre

Les også

Fikk beskjed om å rive gjerdet: Nå får Hanekam og andre utesteder midlertidig «amnesti»

Pizzabakeren får nå en ny konkurrent.

Pizzabakeren: – Tror det er plass til begge

Pizzabakeren-gründer William Gulliksen er ikke redd for konkurransen.

– Nei, det betyr ikke så mye for oss. Vi må fortsette med det vi er gode på, så får de gjøre det de er gode på.

Pizzabakeren gir i dag kunden ingen løfter om leveringstid, utover å levere «så raskt som mulig», forteller Gulliksen.

At Dominos nå går ut og sier de tar sikte på å bli nummer én i både landet og regionen tar han likevel med knusende ro.

– Vi har 163 plasser, så det er jo fortsatt et stykke opp til oss. Men vi skal ikke tro at vi er verdensmester, altså. Vi må bare fortsette å jobbe videre med det vi kan. Jeg tror det er plass til oss begge.

Byas har også kontaktet No.28 Pizza Pub ved salgs- og markedssjef Trine Fløtre-Gansmoe.

– Vi har ingen kommentar til dette.

Publisert: