Aktuelt

Snart skal foodtruck'en «Den lille Havfyren» rulle rundt i regionen

Gourmetkokken Tony (29) og samboeren Henrikke (33) skal kjøre «foodtruck» med #ostskinkevarmtpiffi i sommer.

Publisert:
  • Marit Sofie Strand

FOODTRUCK: Tony og Henrikke skal rulle rundt i denne freshe bilen og servere strandwicher. FOTO: Privat

Tony Martin (29) fra Stavanger har tidligere jobbet på Bagatelle sammen med Eyvind Hellstrøm, Tango Bar og Kjøkken og akkurat nå jobber han for selveste Sven Erik Renaa (han med Michelin-stjerne, ja).

I oktober skal han reise med kokkelandslaget til kokke-OL. Men aller først skal han starte opp en foodtruck.

Følg Byas.no på Facebook!

Ost, skinke, piffi, varmt

Overraskelsen er stor når han forteller at han og samboeren hans, Henrikke Knudsen, skal servere Rogalandsfvoritten med ost, skinke, piffi, varm.

– Say what?

– Selv om folk i Stavanger har blitt vant med «fine dining», så viser suksesser som The Shack at det også er rom for der jordnære. Så jeg håper folk vil sette pris på ost, skinke, piffi med en twist!

«Foodtrucken» vil altså servere diverse sandwicher.

– Det er erfaringene mine med «fine dining» som har inspirert meg til å prøve og starte dette konseptet. Jeg tror det blir morsomt, både for meg og for de som spiser sandwichene, sier Tony.

LES MER:

- Fikk du med deg dette? House of Fingerfood åpner midt i Breiavatnet

PLASTMONSTER OG SANDWICHER: Tegneserien om Den lille Havfyren skal pryde foodtrucken. ILLUSTRASJON: Ida-Eva Neverdahl

Miljøbevisst strandwich

I tillegg å være lærer på dagtid, er Henrikke en del av surfernes miljøorganisasjon Nordic Ocean Watch. De engasjerer seg i å rydde bort plast og annet søppel som samler seg på strendene både her og ellers i landet.

– Derfor er det også en viktig del av konseptet at vi produserer og selger maten med så lite emballasje som mulig, i tråd med god strand- og miljøkultur, sier Tony.

– Poenget er at vi skal være så miljøbevisste som overhodet mulig, og holde den profilen fremover, legger han til.

Skal flytte på seg

Hvor foodtrucken skal stå, vil være både vær- og publikumsbestemt.

– Vi ønsker at folk skal være med å bestemme hvor «Den lille Havfyren» skal stå hver helg. Det blir poller på Facebook hvor folk kan stemme, sier han.

Selv håper de å kanskje få stå på Torget i Stavanger.

– Det tror jeg folk ville likt. Samtidig har vi et mål om å turnere rundt hele regionen, på strender og i sentrum, for å vise fram konseptet til så mange som mulig.

LES MER:

- Suksessen fortsetter: The Shack utvider - igjen. Og igjen!

TEGNESERIE: På bilen finner man illustrasjoner og tegneserie, av kunstneren Ida-Eva Neverdahl. FOTO: Privat

Det store plastmonsteret

Den lille Havfyren skal ikke bare være en foodtruck med sandwicher. Ida-Eva Neverdahl (som har faste striper i «Nemi» blant annet!) har nemlig laget illustrasjoner som skal pryde utsiden av bilen.

– Det er historien om den lille havfyren. Tara, Flip og vennene hans skal vise deler av konseptet gjennom morsomme historier om strandsandwichsalget i havet, og det store plastmonsteret som henger seg fast på dyrene i havet, sier Tony.

«Den lille Havfyren» ruller avgårde allerede nå til helgen og blir også å se under Gladmaten!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

- Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

LES MER:

- Stavanger-restauranter får slakt: «Krisemat», «elendig», «turistfelle» og «kaos»

LES MER:

- Her lager tre italienere 300 pizzaer daglig

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Slik skal kommunen legge til rette for foodtrucks i Stavanger

Skal bli mulig å booke plasser på Internett.

Publisert:
  • Truls Bjørkum Larsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Nå har Stavanger innført disse foodtruck-reglene
    3 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Han strøk i heimkunnskap - nå er Tony (29) gourmetkokk
    4 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Fikk ikke åpnet det nye spisestedet, satser på foodtruck
    5 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Starter egen foodtruck - med hjelp fra UiA
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Nå kan du teste ut denne restaurant-trenden i Stavanger
    4 ÅR SIDEN