Salget av Hall Toll: – Vi går ned med flagget til topps

Det har vært svært tøffe år økonomisk for Hall Toll. 2018 ble derimot en opptur, men så kom nyheten om salget. Det synes de ansatte er fryktelig trist.

Oppdatert:
 Hall Toll er solgt og endrer konsept. Nå blir det afterski året rundt i lokalene ytterst på Skagenkaien.

– De siste 24 timene har vært hektiske. Det jeg ønsker å trekke fram er alle de positive tilbakemeldingene vi har fått, sier daglig leder ved Hall Toll, Lavrans Gjønnes.

Mandag kom nyheten om at utelivskonsernet Rekom har kjøpt Pakkhuset på Holmen AS, selskapet som står bak driften av mat- og utelivskomplekset på Skansekaien.

Gjønnes har under en måned igjen på jobb. Hall Toll stenger dørene 2. februar, men utestedet kunne stengt dørene mye tidligere.

– Det har vært veldig tøffe tider, oljesmellen traff oss hardt. Vi må takke tålmodige og pengesterke eiere for at vi har overlevd, sier Gjønnes.

Røde tall

Pakkhuset på Holmen AS har i flere år vært et stort pengesluk. Til tross for en omsetning på rundt 40 millioner kroner årlig, har det likevel vært røde tall på bunnlinja.

Ifølge Proff.no gikk Hall Toll sist med overskudd i 2014. I perioden 2015 til 2017 hadde selskapet et samlet underskudd på 7,18 millioner kroner.

Så kom fjoråret.

– 2018 var veldig bra. Vi går ned med flagget til topps og klarte å snu den dårlige trenden. Regnskapet er trolig ikke klart før i mars, men vi kan allerede nå si at vi vil gå i pluss, sier Gjønnes.

– Hvorfor selge seg ut når dere har klart å snu en dårlig trend?

– Ingenting varer evig og alle restauranter har sin epoke. Hall Toll hadde blitt solgt uansett resultat, forteller Gjønnes, som ikke ønsker å si noe om hvor mye penger danskene la på bordet for selskapet.

Hall Toll har over 300 forskjellige vintyper. Sommelier Alton Scott jobber med å få oversikten over alle flaskene før de skal legges ut for salg.

Skeptiske og skuffet

At Hall Toll endelig klarte å gå i pluss igjen, var en stor lettelse og glede for de rundt 70 ansatte. Desto større var skuffelsen da de rett etter ferien fikk vite at selskapet var solgt, og at alle nå har fått en ny arbeidsgiver.

At Heidi’s Bier Bar skal ta over andre etasje og endre matkonseptet i etasjen under, blir mottatt med skepsis blant flere av de ansatte.

– Jeg har aldri vært på Heidi’s, men det høres ut som en evigvarende Oktoberfest. Jeg er 46 år, det er nok ikke noe for meg, sier sommelier Alton Scott og fortsetter:

– Det er en skam at vi mister noe som er så unikt som Hall Toll, men det er hyggelig å vite at publikum vil savne oss.

Kjøkkensjef Eirik Sigurdsson har jobbet på Hall Toll i seks år. Han beskriver nyheten om oppkjøpet som en sjokkbeskjed.

Kjøkkensjef Eirik Sigurdsson er av den samme oppfatningen.

– Det var et sjokk å få en slik beskjed. Jeg hadde skjønt om vi stengte dørene for noen år siden, men 2018 var et godt økonomisk år for oss. Det er fryktelig trist at en kjede tar over Hall Toll. Mat er veldig personlig og egenarten forsvinner fort når en kjede står bak et konsept, mener han.

DJ og bookingansvarlig Tom Boye tror heller ikke arbeidshverdagen blir den samme.

– Vi mister en av Norges mest kjente og største nattklubber. Helt ærlig så er det veldig trist. Heidi’s er ikke min type klubb, det er ikke akkurat der jeg går, sier han.

Tom Boye jobber som DJ på Hall Toll og synes det er trist at Norge mister en av sine største nattklubber.

Harry?

Gjønnes tror derimot at Stavangers uteliv går en lys tid i møte nå som Rekom etablerer seg i byen. De vet å drive utested, selskapet har tjent gode penger på Heidi’s-konseptet.

I Oslo omsatte Heidi’s Bier Bar for 40,7 millioner kroner i 2017, resultatet før skatt var på hele 14 millioner.

– Rekom er superproffe, de er tross alt Nordens største utelivskonsern. Ja, et av konseptene er lederhosen og Heidi’s Bier Bar, men dette er flinke businessfolk, sier han.

– Dere har gjerne blitt sett på som et mer classy utested. Hvordan ser du på byttet av konsept?

– Jeg mener det er et feil stempel, og noen tenker nok at det som kommer nå er harry. Men det er flest av folk flest. Om det er harry eller ikke, får noen andre bestemme, sier Gjønnes.

Hall Toll holder åpent fram til 2. februar. I løpet av de siste ukene skal kjøkkenet servere en best of-meny og arrangere streetfood-marked. Nattklubben holder åpent som normalt.

Byas har forsøkt å komme i kontakt med medeier Øivind Ekeland og styreleder Trond Jacobsen for flere detaljer rundt salget av Hall Toll, men har dessverre ikke lykkes. Åge Westbø ønsker ikke å uttale seg i saken.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Så mange prikker har ditt favorittutested

LES MER:

Nå har festivalen i havgapet lansert sin første headliner

LES MER:

Atle (27) feiret jul i en flyktningleir: – Du blir veldig bevisst på hvor privilegert du er

LES MER:

Fløyel takker for seg: – Vi kan ikke fortsette å drive på denne måten

LES MER:

Kloster legger ned butikken i Søregata i Stavanger

Publisert:
Oppdatert:

Tidligere Hall Toll-ansatte: – Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må

23 tidligere ansatte ved Hall Toll er fortsatt permittert. De går knallhardt ut mot sin nye arbeidsgiver og føler seg dårlig behandlet. Nå loves det en avklaring etter påske.

Publisert: