Tønes og lokale helter på Rott festival i august

Bjarte Kristiansen og co har arrangert festival på øya Rott siden 2011. Årets variant blir både poppa, variert og rocka.

Publisert:
Mudslide ble den store vinneren på fjorårets festival, og returnerer like velkledde i år.

Med unntak av et hvileår i 2011 har det blitt servert dansbare toner i sensommerens naturlige omgivelser på Rott utenfor Tananger.

I år er Tønes the big dog, og får følge av en rekke lokale artister og band som befinner seg under up and coming-paraplyen.

Grusomme Gabriel, flinke Julie og Vilde

Det skal være gildt for folk i alle aldre, bedyrer festivalsjefen. I tillegg til artister og band, mat og frisk luft så blir det blant annet skattejakt.

J Rulo tar med seg beats og rim til Rott.

– På tidligere festivaler har vi vært gjennom vikingtiden og sjørøvertiden. I år er konkurransen jakten på Gabriels skatt, forteller Kristiansen. Vi har også et samarbeid med Ryfylke friluftslaug som kombinerer tur og søppelplukking.

Blant de lokale og de lovende som står på programmet er blant annet fjorårets semifinalist i Idol, Vilde Skogen som nå studerer musikk i Oslo. Tidligere trommeslager i Frk. Fryd, Julie Enger Børresen kommer med soloprosjektet sitt Luli. Stavangerkarene bak mottoet «Sloss når me må, og spyr når me kan», Mudslide, gjorde et såpass godt inntrykk i fjor at de har blitt invitert tilbake i år.

LES OGSÅ:

LES MER:

Thea fra «Paradise Hotel»: – Jeg bryr meg ikke så mye om denne C-kjendisstatusen

LES MER:

Kunder om nedleggelsen av Platekompaniet: – Veldig trist

Luli kommer.

– Mudslide vant pris for beste opptreden i fjor, og vi er glade for å få dem på plass til årets festival også, sier Kristiansen.

Ny profil og greier

Festivalen har fått støtte fra blant annet Sola kommune og SR-bank-stiftelsen, og denne kapitalen er øremerket til festivalens nye hjemmeside og profil. En profil som er noen prosent midre rock n’ roll enn hva den var før.

Rock blir det garantert. Det sørger blant annet Sandnesbandet Bad Uforia for.

– Vi kjørte beinhardt på rock før, men om vi skal overleve må vi treffe bredere, forteller Kristiansen. Ungdomsbandene som kommer hit skal føle seg som profesjonelle musikere, og de er flinke til å backe hverandre opp. Om så det regner, så stiller de seg foran scenen når de andre bandene spiller.

– Hvilke kriterier har dere til bandene som spiller?

– Vi ønsker bare band som spiller egen musikk. Det må man ha for å gå til topps.

Publisert:

– De har valgt riktige artister i år hvis målet er å treffe et bredere publikum

Festival-gåerne er jevnt over fornøyd med årets lineup på Mablis. Til neste år ønsker de seg artister innen alt fra metall til house.

Publisert: