Food Asylum har #byensbeste sushi

Siden 24. november har våre lesere stemt på hvem de mener har den beste sushien i byen. Nå er folkets dom klar.

Oppdatert:
Daglig leder Atle Kaafjord og den japanske kjøkkensjefen Shintaro Hasegawa. Foto: Kristian Hole

Søndag kveld stengte avstemningen, og vinneren ble Food Asylum. Restauranten i Markens gate har fått hele 301 stemmer. Daglig leder Atle Kaafjord er godt fornøyd med å vinne.

– Det er kjempemoro at folk setter pris på det vi serverer. Vi har oppegående gjester som bruker nettet for å vise at de liker det vi gjør, sier han.

Se hele resultatet av avstemningen nederst i saken.

Food Asylum ligger i Markens gate 9. Foto: Kristian Hole Food Asylum ligger i Markens gate 9. Foto: Kristian Hole

48 prosent av stemmene

Nærmeste konkurrent i avstemningen var HT Sushi, med 142 stemmer. Med andre ord fikk Food Asylum mer enn dobbelt så mange stemmer som andreplassen.

KRSby tester sushi: Food Asylum

Kjøkkensjef Shintaro Hasegawa tilbereder flambert squash på kjøkkenet. Foto: Magnus Nødland Skogedal Kjøkkensjef Shintaro Hasegawa tilbereder flambert squash på kjøkkenet. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Hvordan har dere gått frem for å få så mange stemmer?

– Vi har ikke pushet på så veldig, men har lagt ut saken om at vi var nominert et par ganger. Klistremerkene vi fikk har vi også hengt opp, så det har tydeligvis hatt en effekt, sier Kaafjord.

Food Asylum hartidligere fått en sekser av KRSbys matanmelder.

Sushi og sticks

– Hvordan klarer dere å opprettholde et høyt nivå på maten?

– En av våre største fortrinner vår japanske kjøkkensjef, Shintaro Hasegawa. Japanske kjøkkensjefer er veldig flinke til å sørge for at kvaliteten vedlikeholdes, sier Kaafjord.

Restauranten åpnet dørene i 2011, og har fått et godt rykte på seg i byen. Kaafjord sier at kundene etter hvert vet hva de vil ha.

– Vi har satset på en meny med både sushi og sticks, som er en god start for de som ikke har spist så mye sushi tidligere. Det vi har lagt merke til er at når folk kommer tilbake så bestiller de mer sushi enn før, så det er tydelig at det fungerer.

\#byensbeste 2015-16: Regler og oppsett

I restauranten brukes det nesten bare kniver fra Japan. Foto: Magnus Nødland Skogedal I restauranten brukes det nesten bare kniver fra Japan. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Dyr?

Food Asylum har også blitt kjent som en dyr restaurant, noe vår anmelder ikke var enig i. Kaafjord sier at de har mange alternativer til de dyrere rettene.

– Vi har take-away sushibokser på tilbud hver dag, og andre tilbud innimellom, så vi har alternativer til de som mener vi er dyre. De dyrere rettene våre er mer varierte og smaksrike, og vi byr på en opplevelse, sier han.

Her er resultatet av #byensbeste sushi-avstemningen:

Publisert:
Oppdatert:

Shintaro Hasegawa er byens eneste japanske sushikokk

– Sushi er virkelig en kunst. Det visuelle er veldig viktig, og med de gode råvarene som finnes i Norge blir det skikkelig godt også, sier han til KRSby.

Oppdatert: