Dette kostholdet kobles til lavere kreftrisiko
Forskning viser at kreftrisikoen er svært forskjellig, alt etter hva slags mat vi vanligvis spiser.
- Line PevikJournalist Trd.by
Denne artikkelen er over to år gammel
En analyse basert på kostholdet til 470 000 briter avslører kobling mellom kosthold og kreftrisiko.
I løpet av elleve år utviklet en av åtte deltakere i den britiske studien kreft. Deltakerne rapporterte blant annet om hvor ofte de spiste kjøtt.
Les også
Krise i tatoveringsbransjen: Må kaste nesten alt blekket på grunn av nye regler
Studien slår fast at kvinner og menn som sjelden eller aldri spiser kjøtt, har lavere risiko for å få kreft, skriver Forskning.no som også omtaler studien:
- Veganere og vegetarianere hadde 14 prosent lavere kreftrisiko.
- De som spiste fisk, men ikke kjøtt, hadde 10 prosent lavere risiko for å utvikle kreft.
Les også
Fire løpeglade deler sine beste joggeløyper i Stavanger
Forskerne fant koblinger mellom kosthold og risiko for tarmkreft, endetarmskreft og prostatakreft. Likevel er viktig å nevne at dette er en befolkningsstudie, og at forskerne dermed ikke kan konkludere med at det er en årsakssammenheng.