Dette kostholdet kobles til lavere kreftrisiko

Forskning viser at kreftrisikoen er svært forskjellig, alt etter hva slags mat vi vanligvis spiser.

Mengden kjøtt vi spiser kobles til risikoen for å få kreft.
  • Line Pevik
    Journalist Trd.by
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

En analyse basert på kostholdet til 470 000 briter avslører kobling mellom kosthold og kreftrisiko.

I løpet av elleve år utviklet en av åtte deltakere i den britiske studien kreft. Deltakerne rapporterte blant annet om hvor ofte de spiste kjøtt.

Les også

Krise i tatoveringsbransjen: Må kaste nesten alt blekket på grunn av nye regler

Studien slår fast at kvinner og menn som sjelden eller aldri spiser kjøtt, har lavere risiko for å få kreft, skriver Forskning.no som også omtaler studien:

  • Veganere og vegetarianere hadde 14 prosent lavere kreftrisiko.
  • De som spiste fisk, men ikke kjøtt, hadde 10 prosent lavere risiko for å utvikle kreft.
Les også

Fire løpeglade deler sine beste joggeløyper i Stavanger

Forskerne fant koblinger mellom kosthold og risiko for tarmkreft, endetarmskreft og prostatakreft. Likevel er viktig å nevne at dette er en befolkningsstudie, og at forskerne dermed ikke kan konkludere med at det er en årsakssammenheng.

Publisert: