Dette kostholdet kobles til lavere kreftrisiko
Forskning viser at kreftrisikoen er svært forskjellig, alt etter hva slags mat vi vanligvis spiser.
- Line Pevik
En analyse basert på kostholdet til 470 000 briter avslører kobling mellom kosthold og kreftrisiko.
I løpet av elleve år utviklet en av åtte deltakere i den britiske studien kreft. Deltakerne rapporterte blant annet om hvor ofte de spiste kjøtt.
Krise i tatoveringsbransjen: Må kaste nesten alt blekket på grunn av nye regler
Studien slår fast at kvinner og menn som sjelden eller aldri spiser kjøtt, har lavere risiko for å få kreft, skriver Forskning.no som også omtaler studien:
- Veganere og vegetarianere hadde 14 prosent lavere kreftrisiko.
- De som spiste fisk, men ikke kjøtt, hadde 10 prosent lavere risiko for å utvikle kreft.
Fire løpeglade deler sine beste joggeløyper i Stavanger
Forskerne fant koblinger mellom kosthold og risiko for tarmkreft, endetarmskreft og prostatakreft. Likevel er viktig å nevne at dette er en befolkningsstudie, og at forskerne dermed ikke kan konkludere med at det er en årsakssammenheng.
Nok en studie bekrefter sammenheng mellom trening og psykisk helse
Ny studie: Kostholdsbytte hjalp unge menn å bekjempe depresjon
De var menn, unge, deprimerte og hadde et dårlig kosthold.
Relaterte artikler
- AKTUELTSvært lovende resultater i studie av p-pille for menn1 ÅR SIDEN
- AKTUELTSlik kan ett glass vin om dagen endre hjernen din1 ÅR SIDEN
- AKTUELTØkonom og pilot åpnet vegansk restaurant: – Mye å sette seg inn i8 MÅNEDER SIDEN
- LIVSSTILNorsk studie: Bare litt mer aktivitet gjør mye for helsa1 ÅR SIDEN
- LIVSSTILNy studie viser forskjell for når menn og kvinner bør trene12 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTSiv (24) går den linja med flest søkjarar per studieplass i landet1 ÅR SIDEN