Ny restaurant åpner i disse lokalene i Stavanger sentrum
Aladdin Cuisine skal servere mat fra Midtøsten.
Restauranten åpner i andre etasje, på hjørnet av Salvågergata og Bakkegata i sentrum. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen
I de gamle lokalene til Yum Asian Food i Salvågergata 3 kommer Aladdin Cuisine.
På menyen står retter fra Midtøsten, i hovedsak mat fra Libanon og Syria.
– Faren min er kokk og har lært meg opp godt. Den arbeidsviljen tar jeg med meg inn i restauranten, sier daglig leder Hisham Aadel Hamdan (30).
30-åringen kom til Norge i 2015. Hamdan har allerede lært seg språket svært godt, og arbeidsviljen hans blir nyttig når restauranten åpner.
Ser for seg 1000 kvadratmeter med mat og drikke på hjørnet av Pedersgata
Arrangeres i mars: «Spis for 100» i Stavanger blir «Spis Ute Ugå»
Hamdan skal nemlig kombinere restaurantdriften i sentrum med en jobb i IT-bransjen. Heldigvis får han god hjelp.
Med på laget er også en IT-kollega og Hamdans bror. Sistnevnte har 15 års erfaring ved flere restauranter i Midtøsten.
Andelen kvinnelige gründere øker. I Salvågergata i Stavanger styrer de hele gaten.
– Vi har savnet god libanesisk og syrisk mat i byen, samtidig ønsker vi å vise fram mer av kulturen vår, sier Hamdan om årsaken til restaurantåpningen.
Det er foreløpig usikkert når Aladdin Cuisine kan ønske gjestene velkommen, men målet er en gang i løpet av våren. Søknadene om serverings- og skjenkebevilling er fortsatt til behandling hos kommunen.
Fått med deg byggearbeidet i Pedersgata? Her åpner restauranten til Bulent (27)
I nærmere et halvt år har byggearbeiderne vært på stedet. Snart kan 27-åringen ta over ansvaret.
Relaterte artikler
- AKTUELTRestauranten i sentrum er historie, men snart dukker det opp noe helt nytt13 DAGER SIDEN
- AKTUELTBurger-gründere flytter fra barkjøkken i Fargegata til egne lokaler i Østervåg14 DAGER SIDEN
- AKTUELTSpisestedet utvider fra Stavanger sentrum til Kvadrat1 MÅNED SIDEN
- KULTURKoronaåret 2020 var restaurantens beste år noensinne: – Som forventet2 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTBurgerkjeden utvider: – Vi mener tiden er riktig for å gi gass3 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTFrykter konkursras i Stavanger: Slik er situasjonen nå3 MÅNEDER SIDEN