Vinmonopolene i Sandnes og Stavanger får nye åpningstider

Vinmonopolet utvider åpningstidene til klokka 16.00 på lørdager.

Publisert:
Vinmonopolet endrer åpningstidene på lørdager. I blant annet Oslo og Tromsø ble de nye åpningstidene innført allerede 1. september i fjor.

Dermed utvides åpningstidene med en time. Tidligere har Vinmonopolets åpningstider på lørdager vært fra klokka 10.00 til klokka 15.00.

Endringen trådte i kraft 1. mars, men har ikke blitt praktisert ennå. Årsaken er at månedens første lørdag er i morgen.

Endringen vil også gjelde for Vinmonopolets utsalg i Sola, Randaberg, Klepp, Hå, Gjesdal, Time og Eigersund.

Fulle pol ved stengetid

Forslaget om å utvide åpningstidene til polet ble vedtatt av Stortinget i juni i fjor. Bakgrunnen er at Vinmonopolets kunder har endret handlemønster.

LES MER:

Vinmonopolet etterlyser lokaler på Tasta: – Håper vi kan åpne butikk i løpet av året

LES MER:

Ser for seg 1000 kvadratmeter med mat og drikke på hjørnet av Pedersgata

Folk handler stadig senere på lørdager, og mange av Vinmonopolets butikker – særlig i byene – var fortsatt fulle av kunder ved stengetid, forteller administrerende direktør i Vinmonopolet, Elisabeth Hunter.

– Timen mellom klokka 14 og 15 på lørdager har for mange pol vært ukas klart største. Stortingets beslutning har derfor blitt godt mottatt av kundene våre som foretrekker å handle senere på dagen, sier Hunter i en pressemelding.

Administrerende direktør i Vinmonopolet, Elisabeth Hunter.

Endrer åpningstidene puljevis

Allerede 1. september kunne 188 pol i blant annet Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø ha åpent en time lengre på lørdagene.

De nye åpningstidene blir innført i puljer slik at Folkehelseinstituttet og myndighetene skulle få en mest mulig effektiv og presis evaluering av endringen, står det i pressemeldingen.

LES MER:

Flaske eller papp: Så lenge holder vinen seg etter at den er åpnet

LES MER:

Pappvinsalget økte med 45 prosent under koronakrisen

1. desember fulgte 72 andre Vinmonopol etter, mens det først nå er blitt Sør-Rogalands tur.

Kun to pol vil fortsatt ha åpent til klokka 15:00 på lørdager. Dette er Vik og Sogn og Herøy i Nordland. Dette skyldes kommunale vedtak i disse to kommunene.

FHIs evaluering av de nye åpningstidene skal være klar i løpet av 2022. Dette evalueringen gjøres på oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert:

Behov for å handle på nyttårsaften? Dette er åpningstidene i nyttårshelgen.

Glemt en ingrediens til nyttårsmiddagen, kom på at du skulle vært innom polet i siste liten, eller har nyttårskjolen krympet i skapet? Vi har sjekket når du kan handle på nyttårsaften.

Oppdatert: