Dette blir det nye hjemmet til Hverdagsgodt
Kafeen vil gjøre Fermenten levende på dagtid, og samle menneskene som lever og jobber i Stavanger Øst.
– Vi vil utnytte plassen, sier en av eierne, Therese Utkilen Norman.
Norman startet Hverdagsgodt i 2015 og Sofia Riis Kyndesen hev seg raskt med som medeier. Først var det bare smudi på menyen, nå er det blant annet mulig å få smørbrød og chiagrøter.
Hverdagsgodt holder nå til i Pedersgata 23. Norman gleder seg til å få mer plass, stort kjøkken og god kaffemaskin.
– Vi kommer til å på dele plassen. Fermenten holder nå stengt på dagtid, det er da vi skal holde åpent, sier Norman.
Hun håper flyttingen kommer til å gi nytt liv til Fermenten.
Fermenten består til nå av Yeastside Brewing Company, Mr Norman Bryggebutikk, Eimealt, Stavanger Ysteri og Lervig Kaffe.
Hverdagsgodt åpner på Fermenten 24.mai 2018.
En samlingsplass
Målet er å gjøre om Fermenten til en samlingsplass for dem som lever og er i Stavanger Øst. Norman vil senke treskelen for å møte venner og bare ta seg en smudi på en varm dag. I tillegg tror hun plassen kan trekke nye gjester.
– Det kommer til å bli mer kafé enn det vi er nå. Vi vil også at folk skal kunne ta med seg barna på kafé og faktisk kose seg. Til vanlig kan et kafébesøk være å kaste pengene ut av vinduet. Men her vil det store uteområdet være perfekt for barn, sier Norman.
Hun peker ut mot veien i Pedersgata.
– Her går jo ikke an å ha unger utenfor, sier hun.
Hun er glad i området og har troen på fremtiden til Stavanger Øst. Hun startet Hverdagsgodt i samme bygg, da det var mattorget, nå går kafeen inn i en ny epoke, der den begynte.
– Det er mye spennende som skjer i området nå.
Satser og utvider
Fermenten er mye større enn lokalet i Pedersgata, men Norman er ikke bekymret for økonomien.
– Vi deler jo på leien, da blir det billigere.
Flyttingen blir en satsing. Hverdagsgodt har i tillegg til sin signatur-sykkel investert i en el-bil, slik at de har mulighet til å tilby mer catering. Menyen skal også utvides etter hvert.
– Det må vel komme et smørbrød med noen fermeterte grønnsaker nå som vi flytter inn på Fermenten, sier Norman og smiler.
Hun er ikke bekymret for å miste gjester under flyttingen.
– De fleste som kommer hit i dag, kommer fra Storhaug, så det er veldig lang vei til Fermenten fra Pedersgata eller resten av Storhaug. Hun ser at Ostehuset i Stavanger Øst er fullt rundt lunsjtider nesten hver dag.
– Det er er marked i Stavanger Øst, mange jobber der eller går på skole i området.
MER FRA BYAS:
Har du ikke bunad? Her er 16 tips som gjør deg festfin
Lysten på festivalsommer? Her er 30(!) festivaler som ikke er langt unna
Slik kan du sikre deg en sommerjobb i siste liten
Fermenten i østre bydel er lagt ut «for salg»
Men slapp av! Bedriftskollektivet kommer til å bestå.
Relaterte artikler
- AKTUELTFlytter og utvider med bar og kveldsåpent3 ÅR SIDEN
- AKTUELTStartet med smoothie-sykkel, nå åpner kafeen flere steder6 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTÅpner nytt sted i Stavanger Øst: – Som den beste hagefesten du har vært på9 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTBli med inn i Stavangers fire bryggerier3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvilken kafé er #byasbeste?3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNeste uke åpner det en ny take away i Pedersgata4 ÅR SIDEN