Apple tilbakekaller Ipad-ladere

Elektrisk feil i de vanlige laderne.

Publisert:
BLE UNDERSØKT: I sommer ble laderne, som blant annet ble brukt i skoleverket, gjennomgått. En konkret episode der et barn fikk elektrisk støt, var en vesentlig faktor i saken, opplyser Nkom. Nå tilbakekalles laderne. Foto: Nkom.

Feilen på en av de vanligste Ipad-laderne bleoppdaget i april i fjor.

Apple tilbakekaller laderne, og ber kundene oppsøke forhandler for å bytte lader.

Det frivillige tiltaket kommer etter at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i 2015 reiste tilsyn mot Apple etter bekymringsmelding om elektrisk feil på laderne, skriver Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

– Nkom er fornøyd med at Apple er føre var og tilbakekaller utstyret for å hindre potensielt farlige situasjoner, sier senioringeniør Paul-Erling Lia.

6,8 millioner slike i Norge

Lia sier til oss at det i følge Apple er solgt 6,8 millioner slike aldere i Norge siden 2003 og frem til feilen ble oppdaget i 2015.

NKOM har så langt registrert tre totalbrudd og 12 brudd i plasten på kontakten.

– Det er langt under EU-kravene for å utstede krav om at et produkt må trekkes tilbake, men vi oppfordrer likevel folk til å benytte seg av Apples tilbud om ny lader, sier Lia.

Oppdager man et plastbrudd på laderen, må man snarest slutte å bruke den, oppfordrer Lia, som understreker at man er fornøyd med Apples håndtering av saken.

Tilsynssaken er avsluttet, men Apple har på frivillig grunnlag valgt å trekke tilbake ladere til Mac og visse typer Ios utstyr, deriblant iPad. Disse laderne er solgt i en rekke land, også i Norge, og Apple tilbyr nå kundene ny lader.

Tekst: Camilla Flaatten.

Publisert:

Disse Ipad-laderne er det solgt millioner av. Nå blir de tilbakekalt av Apple

Vil hindre potensielt farlige situasjoner.

Publisert:
  • Camilla Flaatten