Aktuelt

Jakob’s Brød flytter ut av Fermenten

1. juli flyttet Jakob’s Brød inn i Fermenten på Storhaug. Nå ser de etter andre lokaler til et nytt eventyr.

Publisert:
  • Ingebjørg Iversen

Jakob Jørgen Silas Philipsen forlater Fermenten. Nå satser han på et større eventyr et annet sted på Storhaug. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Vi er ikke i samklang, sier Jakob Jørgen Silas Philipsen, mannen bak Jakob’s Brød.

I løpet av de to neste månedene vil bakeriutsalget flytte ut av Mathallens gamle lokaler. Han har sett etter lokaler en stund, og har noen i kikkerten som kan være aktuelle.

– Vi fikk tilbud om å flytte til Bryne, men fanklubben er her. Når gjester sier helt uppfordret at Jakob’s må bli på Storhaug, må jeg gjøre det jeg kan for å få til det.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Jakob’s Brød blir i Fermenten i to måneder til før de forhåpentligvis kan flytte inn i nye lokaler. FOTO: Ingebjørg Iversen

Brød skal forskes på

Han lover at det Jakob’s er kjent for skal tilbake i det nye lokalet.

– Vi skal få inn igjen de gamle møblene og den gode musikken.

Det Jakob’s kanskje er mest kjent for, er det økologiske brødet. Nå har speltbrødet hans blitt sendt til matforskning i Oslo. Eksperter forstår rett og slett ikke hvordan han får speltbrødet sitt så saftig.

– Det er håndverksbrød med gode råvarer, som ikke kan lages i maskin, sier Philipsen. Kanskje dét er grunnen til at det er så saftig.

Brødet til Jakob’s er sendt til matforskning i Oslo. Forskere forstår ikke hvordan han kan lage brødet så saftig. FOTO: Ingebjørg Iversen

Satser stort

Nå satser Jakob’s på et større eventyr - hvor både bakeriutsalg, kafé og eksklusiv restaurant er i planene.

Philipsen har tidligere jobbet som kokk på Michelin-restauranter og i tillegg til ham selv, har han fått med seg tidligere kjøkkensjef på Allegro.

Han vil ikke si hvilken type mat som skal serveres, men sier at det blir økologisk og kortreist mat hvor smak er i fokus.

– Det skal «smage», sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Gjestalveien Conditori AS flytter inn på Straen Senteret

Hos Fermenten går det bra, og også der vil det skje forandringer i nærmeste fremtid. FOTO: Ingebjørg Iversen

Det går bra for Fermenten

Fermenten er de i full gang med å finne ut hva de skal gjøre når Jakob’s flytter.

Craig Norman sier at ting ruller og går hos Fermenten, og at det er noen «wheels in motion» om hva som skal erstatte Jakob’s, uten at han vil avsløre noe mer.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Snart kan du dra på ny shoppingtur med de svenske TV-kjendisene

LES MER:

Nye Harry Pepper blir på seks plan

LES MER:

Nå fortsetter pizzakjeden ekspanderingen til Madla

Publisert:
  1. Restaurant
  2. Brød
  3. Storhaug
  4. Michelin
  5. Økologi

Jakob’s Brød flytter inn i Innovation Dock

Kvitsøygata 30 i Lervig blir den nye adressen til Jakob’s Brød, som åpner på fredag.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Denne gjengen åpner sin andre restaurant på to år
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Fermenten i østre bydel er lagt ut «for salg»
    10 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Kafeen i Pedersgata er på flyttefot: – Det er mye spennende som skjer i området nå
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Flytter og utvider med bar og kveldsåpent
    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Hvilken av disse er #byasbeste kafé?
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    For sju år siden gikk bedriften med millionunderskudd: Nå trenger de større lokaler
    2 ÅR SIDEN