Jakob’s Brød flytter ut av Fermenten
1. juli flyttet Jakob’s Brød inn i Fermenten på Storhaug. Nå ser de etter andre lokaler til et nytt eventyr.
– Vi er ikke i samklang, sier Jakob Jørgen Silas Philipsen, mannen bak Jakob’s Brød.
I løpet av de to neste månedene vil bakeriutsalget flytte ut av Mathallens gamle lokaler. Han har sett etter lokaler en stund, og har noen i kikkerten som kan være aktuelle.
– Vi fikk tilbud om å flytte til Bryne, men fanklubben er her. Når gjester sier helt uppfordret at Jakob’s må bli på Storhaug, må jeg gjøre det jeg kan for å få til det.
Brød skal forskes på
Han lover at det Jakob’s er kjent for skal tilbake i det nye lokalet.
– Vi skal få inn igjen de gamle møblene og den gode musikken.
Det Jakob’s kanskje er mest kjent for, er det økologiske brødet. Nå har speltbrødet hans blitt sendt til matforskning i Oslo. Eksperter forstår rett og slett ikke hvordan han får speltbrødet sitt så saftig.
– Det er håndverksbrød med gode råvarer, som ikke kan lages i maskin, sier Philipsen. Kanskje dét er grunnen til at det er så saftig.
Satser stort
Nå satser Jakob’s på et større eventyr - hvor både bakeriutsalg, kafé og eksklusiv restaurant er i planene.
Philipsen har tidligere jobbet som kokk på Michelin-restauranter og i tillegg til ham selv, har han fått med seg tidligere kjøkkensjef på Allegro.
Han vil ikke si hvilken type mat som skal serveres, men sier at det blir økologisk og kortreist mat hvor smak er i fokus.
– Det skal «smage», sier han.
LES OGSÅ:
Gjestalveien Conditori AS flytter inn på Straen Senteret
Det går bra for Fermenten
På Fermenten er de i full gang med å finne ut hva de skal gjøre når Jakob’s flytter.
Craig Norman sier at ting ruller og går hos Fermenten, og at det er noen «wheels in motion» om hva som skal erstatte Jakob’s, uten at han vil avsløre noe mer.
MER FRA BYAS:
Snart kan du dra på ny shoppingtur med de svenske TV-kjendisene
Nye Harry Pepper blir på seks plan
Nå fortsetter pizzakjeden ekspanderingen til Madla
Jakob’s Brød flytter inn i Innovation Dock
Kvitsøygata 30 i Lervig blir den nye adressen til Jakob’s Brød, som åpner på fredag.
Relaterte artikler
- AKTUELTDenne gjengen åpner sin andre restaurant på to år5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvilken av disse er #byasbeste kafé?6 ÅR SIDEN
- AKTUELTNoe nytt har åpnet i de tidligere Plantasjen-lokalene2 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er 12 ting du kan gjøre i helga6 ÅR SIDEN
- AKTUELTFor sju år siden gikk bedriften med millionunderskudd: Nå trenger de større lokaler5 ÅR SIDEN
- KULTUR– Før tenkte jeg at jeg måtte flytte til Oslo for å bli noe, men nå tror jeg det er lurest å bli i Stavanger2 ÅR SIDEN