Her er årets meny for Spis ute-uka
52 spisesteder i Kristiansand disker opp hovedretter til rabatterte priser kommende uke. Her er årets meny.
– Vi er veldig fornøyde med at 52 restauranter ville være med i år, forteller prosjektleder for «Spis Ute Uka», Henning Ross Vestavik.
Matfestivalen «Spis for 100» er nå omprofilert til «Spis Ute Uka». Navnet er endret, men konseptet er så og si det samme:
Byens spisesteder inviterer folket til matfest den første uka i februar, som i år blir 5. til 11. februar.
Har du også lest at flere av Yoga-sentrene i byen slår seg sammen?
Solgte over 80.000 retter i fjor
Siden konseptet «Spis for 100» ble lansert i 2012 har tallene steget når det kommer til antall solgte retter. I fjor ble det satt nok en ny rekord med 80.896 solgte måltider.
LES OGSÅ: Spis for 100 satte ny rekord for åttende år på rad
Vestavik forteller videre at han har et spesielt mål for matfestivalen.
– Det langsiktig målet for matfestivalen er å selge like mange festivalretter som det er innbyggere i Kristiansand kommune, rundt 90.000, da hadde vi blitt veldig fornøyde, sier Vestavik og legger til:
– Men det viktigste for oss har alltid vært å vise fram det byen har å by på, og gjøre den tregeste måneden i året om til den travleste.
Prisjustering
En liten forskjell fra det rendyrkede «Spis for 100»-konseptet er at under «Spis Ute Uka» vil litt over halvparten av rettene koste 100, mens de resterende vil ligge på 125, samt noen på 150.
– Det var et år der noen restauranter synes det var litt vanskelig å være med på konseptet, men dette alternativet gjorde det mulig for flere steder å være med, forteller Morten Johansen, salgs- og markedsansvarlig under «Spis Ute Uka».
LES OGSÅ: Spis for 100: – Siste året vi klarer den prisen
– Men er måltidene til 100 virkelig nok til å bli mett?
– Ja, det er de. Og hvis man vil oppgradere kan man det flere steder, for eksempel til to- eller tre-retters, til en svært rimelig penge, forteller Johansen.
Flere spisesteder og deres ansatte forbereder seg denne uka uka til den store matfestivalen, blant andre Egon i Markens gate.
– Vi var ikke med i fjor, så vi ser fram til å være med igjen i år. Av tidligere erfaringer har vi sett at det har kommet mange nye kunder for å teste maten vår, og vi ser fram til en veldig hektisk men trivelig uke, sier Jane Østvold, daglig leder på Egon i Markens gate.
Her er menyen
- All Inn: 100,-
- All Inn Burger med bacon, ost, rancherdressing, tomat og løk.
- Amigos: 100,-
- Ostegratinert nachos med chipotle-marinert kyllingbryst. Toppet med salsa picante, rømme, purre, paprika, syltet rødløk og koriander. Finnes også i vegetar og veganversjon.
- Bakgården: 100,-
- Urte- og vinbraisert lammeskank med ovnsbakte grønne saker, vinsjy og potetmash.
- Barbarossa: 125,-
- Boeuf Bourguignon med biff av okse, rotgrønnsaker, champignon og syltet løk. Serveres med grov potetmos og rødvinssaus.
- Big Horn Steak House: 125,-
- 200 gr. ytrefilet serveres med Big Horn-poteter og valgfri pepper eller béarnaisesaus.
- Bølgen & Moi: 150,-
- Sterling-kveite fra Hjelmeland med potet-trøffelkrem, petit pois, syltet småtomater og nøttesmør.
- Bønder i byen: 100,-
- Salat med langtidsbakt kylling, tomatmarmelade, syltet eple, rødkålsalat og estragonmajones.
- Café Mestizo: 100,-
- Quesadilla og empanada med salat. Quesadillaen inneholder maistortilla med oksekjøtt, bønner, mais og ost. Empanadaen inneholder oksekjøtt, oliven, løk og egg.
- Campino Kristiansand: 100,-
- Valgfri medium pizza eller kebabtallerken med salat, tomat, løk, agurk, mais, dressing, ferskt brød og pommes frites
- Christianssand Brygghus: 125,-
- Biff serveres med husets potetmos, stekte rotgrønnsaker og rødvinssaus.
- Clarion Hotel Ernst: 125,-
- 180 gr. ytrefilet av okse serveres med grønnsaker, amandinepoteter og peppersaus.
- Drømmeplassen: 100,-
- Drømmekringle med deilig makronfyll, mandler, sjokolade og rosiner. Bakt med egg og melk.
- Egon Restaurant: 150,-
- Pressed Chicken Burger: Marinerte kyllingstrimler med bourbonglace, hjertesalat, tomat, syltet rødløk og chipotleaioli. Serveres med fries og hvitløksdressing.
- Food Asylum: 150,-
- Varm Miso Suppe, før den spesialkomponerte Uka sushi deluxe-tallerken med fire biter signatur tempurarull, sju biter ura maki ruller og en fried scampistick.
- Frk. Larsen: 100,-
- Frk. Larsens BBQ-burger.
- Glipp: 150,-
- Ukas biff: 150 gr. mør biff av langtidsmodnet ytrefilet serveres med Glipps hemmelige og komplekse saus med over 17 aromater og urter, med blandet salat og pommes frites.
- Harvey’s: 125,-
- Harvey’s hjemmelagde cheeseburger: Serveres med fries og husets berømte purreløksdip. Brioche-burgerbrødet spesiallaget av Dampen.
- Herlig Land: 125,-
- Biff med rødvinssaus: 160 gr. ytrefilet serveres med rødvinssaus, sauterte grønnsaker og husets potetmos.
- Hos Naboen: 100,-
- Naboens hjemmelagde 170 g. hamburger serveres med aioli, salat og en topping av Stubbeskjellsopp. Legges på hamburgerbrød fra Dampen, og serveres med pommes frites.
- Håndverkeren: 125,-
- Oksekjake braisert i rødvin, baconstekte rotgrønnsaker og hjemmelaget potetmos med trøffel.
- Indian Ocean Tandoori: 100,-
- Velg mellom:
- 1) Chicken Curry: Kylling med indisk currysaus.
- 2) Sabzi Sangam: Vegetarrett bestående av forskjellige grønnsaker, tilsatt egnet krydder i en currysaus.
- Jonas B: 100,-
- Spagetti Carbonara: Spagetti med bacon, løk, parmesan, kremsaus og eggeplomme. Toppes med hakket bladpersille, parmesan og nykvernet sort pepper.
- Jordbærpikene: 100,-
- Chili Con Carne med rømme, guacamole og nachochips
- Kjøkkenskapet avd. Aquarama og Lillemarkens: 125,-
- Hjemmelaget curry kyllingsuppe, med et stykke gulrotkake og kaffe til dessert
- Kjøkkenskapet Bakeri: 125,-
- Sjokoladekake med hjemmebakt bunn, med masse lag av sjokolade. For seks personer.
- Kombinat: 150,-
- Flat Iron Steak: Biff med béarnaisesmør, ristede grønnsaker og urtebakte småpoteter.
- La Famiglia: 100,-
- Stinco Di Maiale Glassato Al Barbera e Pistacchi: Langtidsstekt svineskank marineres med husets Barbera rødvin. Serveres med safranrisotto, utvalgte grønnsaker og rødvinssaus.
- Le Monde Bankkjelleren: 125,-
- Gourmet tapas: Grillet scampi, torsk á la Middelhavet med risotto, Berber kylling med syltet løk og champignon. Serveres med søtpotet-purree, bibringe med charmeur potet og rødvinsglace, samt focaccia-brød
- Le Monde Tapas: 100,-
- Tapasfjøl med spanske kjøttboller i tomatsaus, glaserte kyllingklubber fra Stange, tomatsalat med chevrékrem, hjemmelaget pesto og oliventapenade, Patatas bravas, brød og aioli.
- Le’s Kitchen: 100,-
- Velg mellom Pho – Vietnamesisk nudelsuppe med biffkjøtt, eller spicy nudlesuppe med kylling.
- Mai Oishi Sushi: 100,-
- 14 biter sushi: seks biter Futo Maki Tempura Scampi, fire biter Crunchy California Maki, to biter laks maki med avokado og to biter med nigiri laks
- Mother India: 125,-
- Murg Curry: Kyllingfileter i en tradisjonell indisk krydder- og currysaus.
- Monsoon Asian: 100,-
- Red Curry – Velg mellom vegetar eller kylling. Med paprika, gulrot, champignon, koriander, fersk chili og ris.
- Onkel Aksel Musikkbistro: 125,-
- Langtidsstekt entrecôte av okse med lun potetsalat à La Provençale, Piquillopurè, rødvinsglasert løk og basilikumvinaigrette.
- Patricks Pub & Restaurant: 125,-
- Pepper Steak: Grillet biff av ytrefilet med grønnsaker og kremet peppersaus. Serveres med poteter.
- Peppes Pizza: 100,-
- Velg mellom følgende porsjonspizza: Pure Ham, Pepperoni, Beef & Onion eller Vegetarian. Kan fås glutenfrie.
- Pizzabakeren avd. Torridalsveien og Fagerholt: 100,-
- Valgfri medium pizza.
- Restaurant Skrubbsulten: 125,-
- Kyllingfilet med grønnsaker, bacon og chorizo i fyldig hjemmelaget fløtesaus, som serveres med ris
- Restaurant Q42: 125,-
- Søndagsbuffet hver dag.
- Rådhuscaféen: 100,-
- Velg mellom ”Den Nye Hitt’n” med Crème Fraîche, ost, mozzerella, serranoskinke, ruccula og parmasan eller ”Slageren” med tomatsaus, ost, mozzerella, pepperoni og jalapeños.
- Scandic Kristiansand Bystranda: 150,-
- Torskerygg og lun tomatsalat med sprøstekt chorizo. Serveres med potet- og hvitløkskrem.
- Sjøhuset: 100,-
- Ovnsbakt torskefilet med stekte rotgrønnsaker, savoykål, smørsaus og småpoteter.
- Slakter Sørensen: 125,-
- Ytrefilet av okse serveres med bearnaisesaus, sauterte grønnsaker og saltbakte poteter.
- Smak av Norge: 100,-
- Spicy burger med chipotle mayo og karamellisert løk. Serveres med beetroot shot.
- Snadder over Gada: 100,-
- Snadderull med marinert biff, marinert kylling eller crispy vegetar. Serveres med liten søtpotet fries eller liten pommes frites, samt valgfritt mineralvann.
- Snadderkiosken: 100,-
- Tangenburger 160 gr. med, 0,5l valgfri brus, pluss ei ”ventepølse” - (Wienerpølse hotdog).
- Tilstede mat og mer: 125,-
- Velg mellom: Sitrusbakt torsk fra Flekkerøy med lune poteter, syltet rødløk, grønt og basilikumsaus. Eller: Bokhvete og grønnsaksburger med lune poteter, syltet rødløk, grønt og basilikumsaus.
- Tollboden Burger Bordello: 100,-
- Velg mellom Black Angus-burgerne: Bacon og Cheddar eller Bourbon Street BBQ med amerikansk cheddar, jalapeñomajones og BBQ-saus med bourbon.
- Village Kristiansand: 100,-
- Chicken Tikka Masala: Klassisk curryrett med grillet kyllingfilet i fløte, cashewnøtter og kokos.
- Værtshuset Pieder Ro: 150,-
- Dampet torsk med posjert egg, syltet rødkål, sjøgress og ostestrø. Serveres med ølpanerte poteter.
Les også om utelivsbaronen som vil åpne restaurant i Kristiansand!
Her er årets Spis Ute Uka-meny
4. februar braker det løs med årets Spis Ute Uka i Kristiansand. 48 spisesteder inviterer folket til hovedretter til rabatterte priser.
Relaterte artikler
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Gi din vurdering!3 ÅR SIDEN
- AKTUELT«Spis for 100»-uka: Se alle rettene du kan få for en hundrings3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er alle «Spis for 100»-rettene i Stavanger3 ÅR SIDEN
- KULTURHer er hele «Spis for 100»-menyen3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHer er alle «Spis Ute Ugå»-rettene: Tre ulike prisnivåer2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå er det studentenes tur til å spise for en hundrelapp3 ÅR SIDEN