- Foreløpig kan vi navnene på alle vi leverer til

Mat på døren-markedet er stort, men lokale Nettmat.no er små. Klarer Thomas Bergo og Frode Amdal å ta opp kampen?

Publisert:
FORUS: Thomas og Frode holder til i lokalene til Jonas A. Meling på Forus.

\- Utfordringen er å få det til å passe for alle. Maten skal være spennende for de voksne, men ungene skal og spise det. Det nytter ikke med 12 ulike råvarer i én rett. Da tør ikke ungene røre det.

\- Og brokkoli. Vi vil at ungene skal spise grønnsaker, men det er en kamp. Spesielt brokkoli.

Små fisker i et enormt hav

Mat levert hjem på døra-bransjen er blitt svær i løpet av de siste årene. Matkasseleverandørene Godt Levert og Adams Matkasse leverte mat hjem på dørene til nordmenn for drøyt 300 millioner kroner i fjor, ifølge Dagens Næringsliv.

Bare Godt Levert har 30.000 hjem på kundelisten.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Blir Jan-Erik (25) fra Tango landets beste kokk?

I lokalene til eggpakkeriet Jonas H. Meling A/S på Forus sitter to kamerater i slutten av 20-årene og prøver å ta del i markedet med lokalpakkede matkasser, med lokale råvarer og lokale oppskrifter.

Foreløpig kan vi navnene på alle de vi leverer til.

Etter mindre enn to måneder i operativ drift har Thomas Bergo (28) fra Randaberg og Frode Amdal (28) fra Sandnes fått drøyt 60 faste hjem de personlig leverer ingredienser og oppskrifter til, hver søndag.

Totalt har de vært innom over 100. Noen prøver og forsvinner, andre tar pauser. Mange blir.

\- Foreløpig kan vi navnene på alle dem vi leverer til. Det er kjekt, og så får vi tilbakemeldinger om vi gjør noen glipper. Størrelser på porsjoner for eksempel, og mengdeforhold, sier Frode.

EN UKES FORSYNING: Slik ser det ut inni eskene Thomas og Frode kjører ut til kundene sine.

Bygger lager og butikk

Selskapet deres, Nettmat.no, tilbyr middagsmenyer med ingredienser for tre til fem dager, for én eller for flere. Alt blir tilrettelagt på Forus.

Innen utgangen av året må vi levere til 400, hvis vi skal ha noe å leve av.

Etter sommeren skal duoen være ferdige med et 300 kvadratmeter stort lager i samme bygg, med kjøkken og butikk. Slik at de som vil kan komme innom, både for å plukke opp matpakkene, og for å handle basisvarer og andre lokalproduserte råvarer.

\- Vi er lokalpatrioter, og brenner for god og sunn hverdagsmat. Maten som produseres i Rogaland er minst like god som andre steder. I tillegg er den kjørt mye kortere, sier Thomas, som selv har bakgrunn som grossist fra familiebedriften Jonas A. Meling.

\- Og så tar det nesten kortere tid å lage en tomatsuppe fra bunnen av, enn fra en pose, fortsetter Frode.

Heller ikke han har bakgrunn som kokk. I stedet er han utdannet helikopterpilot.

**LES OGSÅ:

LES MER:

I et hjørne på Sølvberget får du pizza i toppklasse

TEAM: - Vi er jevngamle, og har den samme litt forskrudde humoren, forteller Thomas Bergo (f.v), Stian G. Iversen og Frode Amdal.

Må ha 400 kunder i løpet av året

Kokk er imidlertid Stian G. Iversen fra Cafe de France, som Thomas og Frode har fått med på laget. Stian lager ukesmenyene og sørger for både variasjon og levelig vanskelighetsgrad.

Maten må være kjapp, god og enkel. Helst ikke ta mer enn 30 minutter å lage, og det skal alltid være en fisk eller to med.

- Hvor mange kunder må dere ha for å gå rundt?

- Innen utgangen av året må vi levere til 400, hvis vi skal ha noe å leve av.

Jeg tror vi skal holde oss unna fisk full av bein.

- Hvis ikke?

\- Vi gir ikke opp. Potensialet i regionen er stort, men det er klart vi må se an utviklingen og vurdere deretter. Det kan godt hende ting tar lengre tid enn vi selv håper.

- Noen blemmer så langt på veien?

\- Nei! Men da vi testet ut konseptet på familie og venner før vi startet opp på skikkelig, og før Stian ble med, prøvde vi oss på en torskerett med potetstappe. Potetmosen var smakløs og torsken full av bein. Den var ikke så populær. Jeg tror vi skal holde oss unna fisk full av bein.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Naughty Ben har en ganske uvanlig jobb

Publisert:

Lokale matkassegründere utvider til byer over hele landet

Nylig begynte Nettmat å sende matkasser til Oslo. I løpet av året står Bergen og Trondheim for tur.

Publisert: