Shara (22) vil lage Tinder for bedrifter

Som nyutdanna oljeingeniør var jobbutsiktene minimale for Shara Mabast Ali. Det satte fart på kreativiteten.

Publisert:
KREATIV: Shara Mabast Ali bruker fritiden på å utvikle en plattform som skal hjelpe studenter i jobb!

– Jeg vil lage en slags Tinder for bedrifter og studenter som er en bedre versjon av LinkedIn. Det skal være en kombinasjon av Facebook, LinkedIn og Tinder, sier Shara engasjert.

Bakgrunnen er at hun savner et bedre nettverk for studentene. Derfor vil hun lage en plattform der studenter på en enklere måte kan skaffe seg relevant arbeidserfaring og praksis.

– Jeg ser på det som min plikt, sier hun og ler litt av seg selv.

Du mister litt av motivasjonen og håpet. Det er kjedelig å bruke så mye tid på noe som ikke resulterer i en jobb til slutt. Det er demotiverende.

Ideen kom da hun etter endt bachelor i petroleum satt uten jobb i sommer (som så mange andre!).

– Jeg ville finne på noe som hjelper andre. Først tenkte jeg at jeg kunne blogge om å være arbeidsledig, men det ble for kjedelig, sier hun.

Følg Byas.no på Facebook!

Mister motivasjonen

Å være nyutdannet oljeingeniør uten arbeidserfaring i konkurranse med ingeniører med lang fartstid kan ta motet fra de fleste.

– Du mister litt av motivasjonen og håpet. Det er kjedelig å bruke så mye tid på noe som ikke resulterer i en jobb til slutt. Det er demotiverende.

For å gi unge mennesker som henne selv en sjanse til å komme inn i en bedrift håper hun ideen hennes er svaret.

– Jeg ønsker å skape en plass der studentene også har sjansen til å få relevant arbeidserfaring. På studiet, slik det er i dag, er det veldig lite praksis og mye teori. Jeg mener studentene har godt av å komme seg ut i arbeidslivet for å bygge nettverk, forklarer hun.

– Studentene blir mer synlige ved å komme inn i bedriftene, legger hun til.

LES MER:

Har du fått med deg Tronds oppsiktsvekkende film fra p-plassen på UiS? Article: Trond laget oppsiktsvekkende film fra p-plassen på UiS

LES MER:

Og hvordan Kolumbus svarte på parkeringsvideoen? Article: Slik svarte Kolumbus på parkeringsvideo

Startup weekend

På grunn av vanskelige tider i arbeidsmarkedet har Shara valgt å fortsette på Universitetet i Stavanger. Nå tar hun master i petroleumsteknologi, samtidig som hun jobber med å utvikle ideen sin.

Forhåpentligvis når hun en milepæl når hun deltar på Startup weekend denne helga. Her samles mange innovative mennesker i alle aldre for å fortelle om sine ideer og tanker.

– Startup weekend handler om å gå gjennom en prosess der du starter noe fra ingenting, sier Sean Paul Shanor, som er med på å arrangere Startup weekend.

Jeg valgte petroleum fordi jeg ville blir rik, slik at jeg kan bygge et barnehjem i landet mitt.

I løpet av helgen skal mange kreative ideer testes ut, deriblant Tinder for bedrifter.

– Alt du trenger er en idé. For to år siden var jeg med for første gang, og da ble jeg ansatt av en mann som likte presentasjonen min. Til og med det kan skje, sier Shanor.

LES MER:

Hørt om gutta som satser på Food truck i Stavanger?

Drømmer om å bli rik

Han ser at oljekrisen gjør at flere innovative ideer blir til virkelighet.

– Vi gjør dette to ganger i året, og da handler det ikke om at deltakerne skal konkurrere mot hverandre. Vi er opptatt av å bringe folk sammen. Vi prøver å få folk i Stavanger til å ha en «pay it forward attitude», forklarer han.

Shara håper hun treffer noen som har lyst til å være med å utvikle hennes idé, slik at flere studenter får en sjanse til å komme seg ut i arbeidslivet.

– Det hadde vært veldig kjekt! Jeg trenger blant annet hjelp til webdesign, sier hun.

Og kanskje oppfylles drømmen om å bli rik en vakker dag.

– Jeg valgte petroleum fordi jeg ville blir rik, slik at jeg kan bygge et barnehjem i landet mitt, sier 22-åringen, som kom til Norge som flyktning fra Kurdistan for 15 år siden, med et håpefullt smil.

Publisert:

Unge, lovende gründerspirer samles for å selge ideene sine på 60 sekunder

Det er mange kloke hoder samlet under ett tak denne helgen, under Stavanger Startup Weekend - en idémesse for unge gründerspirer.

Publisert: