Anine (21) fra Bærum er ny StOr-leder

Konkurranseinstinktet er like stort som organisasjonen hun tar over.

Oppdatert:
STOR-LEDER: Anine Klepp er ny leder for Stor.

\- Jeg har alltid vært engasjert, og har hatt verv siden jeg var 13-14. Da jeg var 15 år, var jeg blant annet kaféansvarlig på Høvik ungdomssenter, sier 21 år gamle Anine Klepp fra Bærum og ler.

\- Men egentlig er jeg tennisspiller. Jeg begynte da jeg var seks. Tennis krever mye av deg, spesielt mentalt. Når ting går galt underveis i en kamp, kan en fort miste hodet. Da gjelder det å holde seg kald og være rasjonell. Hvordan er motspilleren plassert? Hvilke baller bør en slå? Du må tenke lynkjapt. Når jeg er på banen, har jeg alltid lagt en plan.

Jeg forventer kanskje ikke en A, men minst B.

- Er det ikke typisk Bærum? Tennis og yacht, liksom.

\- Jeg ville bare spille sammen med mamma. Hun sluttet, jeg fortsatte. Da jeg flyttet til Stavanger var jeg nummer 13 i Norge i min aldersklasse. Siden er det blitt mindre, men jeg spiller enda litt for å holde formen ved like.

- Du har konkurranseinstinktet i orden med andre ord?

\- Ja, men det gjelder bare å vite hvordan du skal bruke det på riktig måte.

- Er du en dårlig taper?

\- Det spørs på hvilke premisser jeg taper. Hvis det er en fair fight, er det greit.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tilfredsheten øker blant studentene i området

DÅRLIG TAPER? Det kommer an på premissene, sier Anine Klepp.

Ser forbedringspotensial

Ingeniører og lærere. Økonomi og juss. Hotell og reiseliv. Idrett og historie. Alt finner du på Universitetet i Stavanger. Til sammen sånn omtrent 10.000 studenter.

Sett på «The Notebook», og det er bare å finne fram Kleenexen.

Tennisspilleren Anine skal lede dem alle sammen. 1. juli begynner hun i jobben som leder for studentorganisasjonen Stor, når nåværende leder Amund Thommasen pakker sammen og forlater kontoret. Foregående studieår var Anine ansatt i en 20 prosent-stilling i samme organisasjon. Nå blir hun sjef.

**LES OGSÅ:

LES MER:

- Stavanger har et bedre studentmiljø enn Oslo

\- Jeg søkte på jobben fordi jeg alltid har vært veldig engasjert i samfunnet, og fordi jeg så mye forbedringspotensial. Jeg vil gjøre studentene sin hverdag best mulig. Den er bra nå, men den kan alltid bli bedre, sier Anine, som i mai leverte bacheloroppgaven sin i sosiologi.

ENGASJERT: - Jeg vil gjøre studentene sin hverdag best mulig, sier Anine Klepp.

Ambisiøs? Vel...

Jobben som studentleder er 100 prosent. Da blir det ikke mye tid til studier utenom. Målet er master, men ikke helt ennå.

- Hvorfor fikk du jobben?

\- Fordi jeg har mye erfaring, fordi jeg vet hvordan jeg kan få gjennomslag for tanker og ideer, fordi jeg er klar og tydelig og fordi jeg setter meg realistiske mål.

- Hvilken type student er du?

\- Flittig. Jeg vil ikke at karakterene skal avgjøre hvor jeg havner. I stedet vil jeg ha så gode resultater, at jeg kan velge selv. Jeg forventer kanskje ikke en A, men minst en B.

Å stille krav er å bry seg.

- Du er ambisiøs?

\- Ja. Foreldrene mine har alltid vært flinke til å pushe meg. Ikke over grensen, selvfølgelig, men å stille krav er å bry seg.

- Hva er det ingen vet om deg?

\- At jeg har drevet med hip hop-dans. Og at jeg er et følelsesmenneske. Fordi jeg har godt humør og alltid er glad tror jeg det kan være vanskelig for andre å vite når jeg er lei meg. Sett på «The Notebook», og det er bare å finne fram Kleenexen.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Hurra for dinosaurene!

- Ikke spesielt begeistret for å tape

Anine blir første kvinne i stillingen siden Kristine Skogsrud Nesvik gikk av i 2008. Forgjenger Thommasen er fornøyd med etterfølgeren.

\- Anine er ansvarsbevisst og omsorgsfull ovenfor sine medstudenter. Hun brenner virkelig for at studentene ved universitetet skal trives, og at de skal oppleve kvalitet i studietiden. Det er svært gode egenskaper som Stor-leder, sier han.

AVTROPPENDE: Amund Thommasen gir seg i Stor.

Konkurranseinstinktet hennes er like stort som organisasjonen.

- Hva er det ingen vet om Anine?

\- Hun liker å ha kontroll, og sjekker gjerne to-tre ganger. Hun er heller ikke spesielt begeistret for å tape i noe som helst, i alt fra politiske saker til en runde bordtennis. Konkurranseinstinktet hennes er like stort som organisasjonen.

AMBISIØS: - Foreldrene mine har alltid vært flinke til å pushe meg. Ikke over grensen, selvfølgelig, men å stille krav er å bry seg, sier Anine Klepp.

Utfordringer i kø

Mens Thommasen har bakgrunn fra Venstre, og forgjengeren før det igjen, Eirik Faret Sakariassen, hadde tilhørighet i SV, kommer Anine fra Høyre.

Men nå har 21-åringen ingen verv i partiet, for å være partipolitisk nøytral i jobben.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er Kristoffer (28) fra Madla historisk

Uansett blir utfordringene mange, for Anine. Boligsituasjonen er som alltid en nøtt for studentene.

\- Og så dukker det alltid opp utfordringer vi ikke vet hva er ennå. I fjor for eksempel, da en ville innføre skolepenger for internasjonale studenter måtte vi stå sammen. Vi er for gratis skolegang, for alle.

Megasosial, alltid

- Hva er den største oppturen så langt i Stavanger?

\- Da vi fikk gjennomslag for studentombud. Mange før oss jobbet for det, nå ble det endelig en realtiet.

- Største nedtur?

\- Da jeg måtte ta opp to av fem eksamener på et semester. Jeg fikk ikke de resultatene jeg ville ha. Det var tøft.

Kanskje jeg blir rektor en dag?

- Hva gjør deg glad?

\- Mennesker! Jeg liker å være sosial og får enormt mye energi av det. Også om morgenene. Det er det ikke alle som er like begeistret for alltid.

- Hva gjør deg flau?

\- Komplimenter! Jeg liker å få det, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til dem. Jeg blir både flau og rørt, men det er jo fint da.

- Hva er drømmejobben?

\- Å jobbe nært på mennesker. Utvikle organisasjoner. Føle at kunnskapen min er med på å forbedre omgivelsene. Hvem vet. Kanskje jeg blir rektor en dag?

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er Marie (22) ett steg nærmere designerdrømmen

KONTOR: I Studentenes hus, bak trærne, holder Anine til.
Publisert:
Oppdatert:

Disse vil bli sjef for 10.000 studenter i Stavanger og Sandnes

Studentorganisasjonen (StOr) skal få ny leder.

Oppdatert: