Forlik om omstridt blogger-bok

Bloggeren Anniken Jørgensens bok «Bare en natt til» skal endres noe i andre og tredje opplag. Det er hovedpunktene i et forlik partene er blitt enige om.

Publisert:
Bloggeren Anniken Jørgensen og hennes forlag har gått med på å gjøre endringer i nye opplag av boken «Bare en natt til» og har dermed inngått et utenomrettslig forlik med Simen Auke fra DJ Broiler. Auke hadde opprinnelig krevd at boken skulle trekkes fra markedet.

Følg Byas.no på Facebook!

Til VG opplyser partenes advokater at de er blitt enige om en minnelig løsning utenfor rettsapparatet.

Løsningen går blant annet ut på at det vil blir foretatt endringer og redigeringer i både andre og tredje opplag av boken.

Simen Auke fra DJ-duoen Broiler hadde begjært midlertidig forføyning som etter planen skulle behandles i Oslo byfogdembeter mandag. Auke var en av personene som følte seg utlevert i boken og krevde at den skulle fjernes fra markedet.

Boken har fått mye oppmerksomhet fordi Jørgensen, kjent under bloggernavnet «Annijor» omtalte flere private detaljer om både familie, venner og tidligere omgangskrets.

Advokat Tony Vangen i advokatfirmaet Elden, som representerer utgiveren Panta forlag, har tidligere sagt til NTB at det kan bli aktuelt å utgi et nytt opplag av boken hvor man endrer på omtaler og språkbruk.

Boken gikk rett til topps på bokhandlernes bestselgerliste da den kom ut i september.

Publisert:

Isabel Raad slipper bok: – Tror folk kommer til å forstå litt mer hvorfor jeg fungerer som jeg gjør

Isabel Raad ønsker å fortelle om den tøffe oppveksten sin. I boken sin forteller hun både om tidlig kontakt med barnevernet, mishandling, kampen mot anoreksi og hvorfor hun byttet navn.

Oppdatert: