Aktuelt

Butikken er under full ombygging: Til våren står forhåpentlig en ny kafé klar

Fairplay Design stengte dørene i april i 2016, og siden har det vært stille. Nå begynner det å skje ting i lokalet i Østervåg.

Publisert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell
OMBYGGING: Tidligere Fairplay Design er snart gjort om til en ren kafé.
LES MER:

I januar i fjor kunne Byas melde at FairPlay Design i Østervåg skulle legge ned butikkdriften og gå over til ren kafédrift .

Da hadde bedriften hatt kafé som en del av butikken en god stund allerede, og kunne se at det var der det var mest trøkk.

«Nytt år, og nye muligheter! Vi skal bli fulltid kafé! Vi avvikler butikkdelen, og velger å fokusere mest på kaféen!» skrev FairPlay Design på butikkens Facebook-side den gang. Siden er nå fjernet.

Stengt siden april

Et helt år senere kan man omsider se fra utsiden at det skjer saker og ting på innsiden av det gamle lokalet i Østervåg i Stavanger.

– Vi holder på å lage en kafé, sier innehaver Trond Mikkelsen.

Nå er de i god gang med å rive rent alt innvendig, for å bygge det opp på nytt.

– Vi har holdt stengt siden april i fjor. Vi fant et par ting i kjelleren, og det viste seg at vi måtte forsterke grunnmuren. Det er mye arbeid, sir han.

Den tidligere Fairtrade-butikken FairPlay Design i Østervåg la ned butikkdriften for å satse kun på kafé. Slik så det ut før de begynte å rive.

Kanskje klar til våren

LES MER:

I januar i fjor sa Mikkelsen at kafeen skal videreføre de etiske verdiene butikken har hatt , og at det i stor grad skal være etisk, alternativt og fairtrade.

Han ønsker på nåværende tidspunkt ikke å si så mye om den kommende kafeen.

– Vi tenker at det skal være en litt urban og moderne kafé, hvor det også vil være litt mat. Men jeg tør ikke si så mye mer enn det, det blir litt bråkjekt av meg å si noe når ting ikke er helt sikkert. Vi har noen tegninger på plass og vi er nesten i havn med konseptet, sier han og legger til:

– Det blir kafé til slutt, men ting tar tid. Vi håper på at den kan være klar i løpet av våren.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Her kan du shoppe miljøvennlig mote

LES MER:

* Vårens kuleste sneakers til han og henne

LES MER:

* To butikker i Østervåg legger ned

Publisert:
  1. Stavanger

I desember kommer det en helt ny bar og kafé til Østervåg

– Nå gjenstår bare glasuren på kaka, sier daglig leder Trond Mikkelsen.

Oppdatert: