Aktuelt

Åpner dørene til Stavanger Fetevare: – Vi supplerer det mangfoldet som allerede finnes her

Torsdag går startskuddet for Stavangers nye «fetevare»-butikk.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

ÅPNER: Daglig leder Morten Hagen (bak disken) og investor Arne Hetland har stor tro på konseptet. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Oster i fleng (faktisk så mye 120 ulike typer!), masse kjøtt, spekemat og mye annet fettrikt snadder - og litt frukt og grønt.

Ble du litt sulten?

Stavanger Fetevare åpner torsdag denne uken dørene til en splitter ny butikk i Østervågkaien 37 i sentrum, like over oljemuseet.

«Fetevarer» er et eldre populæruttrykk for å beskrive mattvarer som inneholder mye fett, som for eksempel smør, ost, kjøtt og flesk. Alt dette vil du også kunne finne i disken til Stavanger Fetevare, da fete varer - som navnet røper uten videre mystikk - er konseptet og tanken bak den nye butikken.

– Før i tiden så hadde man kolonial for frukt og grønnsaker, og fetevare for fete varer. Vi skal ha litt av begge deler, mest fetevarer, og skal rett og slett være en god, gammeldags matbutikk - det er det vi satser på, sier fetevarens daglige leder, Morten Hagen.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

– Ost opp etter ørene

Morten Hagen har 20 års erfaring fra restaurantbransjen, og kan vise til blant annet kjøkkensjef-stillinger hos tidligere Nero Restaurant og Scandic Stavanger City, samt kokk ved Tango og Fish & Cow.

Nå er det Stavanger Fetevare som står for tur. Det var rundt påsketider at Hagen og co. tok fram slegger og begynte å gyve løs inne lokalet. De originale, gamle treveggene fikk leve videre, men resten er totalrenovert.

– Det har vært travelt, og nå står vi plutselig her med ost opp etter ørene - veldig klare til å åpne.

– Er det marked for noe sånt som dette i Stavanger?

– Det er alltid marked for god mat. Stavanger har Idsøe, som er veldig bra på kjøtt, men byen mangler den gode butikken hvor man får kjøpt med seg alt det man trenger av god husmannskost på vei hjem fra jobb, sier han og legger til:

– Stavanger Fetevare supplerer det mangfoldet som allerede finnes her.

Lokalet ligger vis-a-vis Norsk Oljemuseum. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Re-naa-is og catering

Utvalget hos Stavanger Fetevare byr på lokale og kortreiste varer, men også en smakebit av Italia, Frankrike, Sveits, England, Hellas, Holland og Danmark - alt levert fra lokale gårder og produsenter.

Butikken tar inn varer fra gårdene Ask, Brimse og Hanasand, samt fra produsentene Bos ysteri, Germann Vervik Eftf., Gresk gourmet, Gydas jordepler, Matcompaniet og Stavanger ysteri.

Investor Arne Hetland har stor tro på konseptet, og brenner spesielt for lokale råvarer.

– Hvor er det folk må hvis de vil ha ferske råvarer av god kvalitet? Det er jo Østervåg - dette har blitt ferskvaregata i Stavanger. Matgata. Idsøe og fiskebåtene er her, og nå også vi.

I tillegg til fetevarer og litt grønt blir det salg av isen til Re-naa og en egen sjokoladekrok. Og catering - hvor du faktisk kan bestille egen kokk (og grill) hjem på døra.

– Dette skal være et sted hvor det er lave skuldre og høy kompetanse. Folk skal vite hva de får, sier Hetland.

Go’stemning. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Åpningskalas

Torsdag mellom klokka 14 og 18 er det åpningskalas i Østervågkaien 37, for de som vil stikke innom for en titt og en smakebit.

Stig Julesen fyrer opp grillen med pølser fra Ask gård, og Bo Jensen kommer innom med oster fra Jæren.

Stavanger Fetevare hadde bestilt nydelig vær til åpningsfesten, og selv om det torsdag morgen så både grått og vått ut, kan det faktisk se ut til at sola viser seg til åpningen likevel.

– Jeg er bergenser, så regn er ikke noe problem, men jeg har hatt stor tro på fint vær! Det blir sol og grilling hos oss, så folk må bare stikke innom, sier Hagen og legger til:

– Og regner det, så har vi parasoller!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Suksess for Spiselig Byfest: – Jeg håper folk har oppdaget at østre bydel er en veldig fin plass å være også resten av året

LES MER:

Har åpnet dørene til Stavangers nye kinokafé

LES MER:

Kamil (28) vil leve av å dyrke minigrønnsaker i containere

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Mat og drikke
  3. Kjøtt

Åpner ny restaurant i Pedersgata: – Vi bringer noe nytt til byen

Maggis Munchies har tatt over Pollo Locos lokaler i Pedersgata, og vil tilby matbyen Stavanger noe nytt.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Anmeldelse av N.B. Sørensen Annen Etage: Terningkast 6!
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Sykdommen gjorde at Steinar måtte tenke nytt. Nå er hobbyen hans i ferd med å bli en nasjonal trend
    11 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Fortou er kåret til #byasbeste takeaway!
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    To ektepar fra Island åpner is-bar midt i Stavanger sentrum
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
    16 DAGER SIDEN
  6. AKTUELT
    Forbrukerrådet lanserer ny pris-app - disse butikkene er billigst
    3 ÅR SIDEN