Slik lager du digg mat på stramt budsjett

Er du uinspirert til å lage mat på lavt budsjett? La deg inspirere av matblogger og UiA-student Ine «Torotastic» Rossebø Knudsen.

Publisert:
Kommunikasjonsstudent på UiA, Ine Rossebø Knudsen (22), driver matbloggen Torotastic, hvor hun skriver om sunn og billig hverdagsmat.

Studentmat trenger ikke å være traust og smakløst. Kommunikasjonsstudent på UiA, Ine Rossebø Knudsen (22), driver matbloggen Torotastic, hvor hun skriver om sunn og billig hverdagsmat for studenter.

– Jeg vil at folk, og spesielt studenter, skal finne inspirasjon og enkle oppskrifter! Da jeg startet bloggen i 2014 var ideen å piffe opp Toro-retter, men jeg fant ut at jeg hadde mer glede av å lage noen av rettene fra bunnen av også.

Uten høstferieplaner? Her er noen gode tips!

Billige middager

Hun legger vekt på at ingrediensene skal være tilgjengelige på alle matbutikker, og noen av middagene kan mette flere i kollektivet for bare 30–40 kroner.

– De mest leste blogginnleggene mine er innenfor kategorien «billige middager», og det er den retningen jeg kommer til å skrive mer om. Det finnes mange matbloggere i Norge, men ikke så mange som retter seg mot studenter.

Å leve av matbloggen er derimot ikke et mål for Rossebø Knudsen, som ser på bloggen som en digital kokebok hvor hun kan samle oppskriftene sine.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg verken er mesterkokk eller ernæringsekspert, men jeg har plukket opp en del matlagingstips i livet, blant annet fra mange turer til utlandet og ikke minst fra mormor.

Ines favoritt

Etter at Ine delte bloggen på en UiA-gruppe på Facebook, har hun merker at lesertallene har gått opp.

Da KRSby besøkte henne hjemme i kollektivet på Lund, var hun godt i gang med «lapskaus ala Ine» – En mettende rett som kan koste rundt 30 kroner hvis man går for de rimeligste merkene.

Ingredienser:

  • 1/2 pose lapskausblanding (grønnsaker)
  • Hell vann til det akkurat dekker grønnsakene
  • To kjøttpølser
  • En buljongterning.

Framgangsmåte:

  1. Ha lapskausblandingen, vann og buljong i en kjele. La det få et oppkok. Kan godt stå og putre lenge, men det trengs egentlig ikke.
  2. Kutt opp pølsene og ha de i kjelen, og hell gjerne opp i litt potetstappe-pulver for å få litt tykkelse i retten. Kok opp. Studentmat på sitt beste!

Gira på flere oppskrifter? På bloggen Torotastic kan du lære å lage en drøss med billige og smakfulle retter, blant annet spinatsalat med pølser, asiatisk taco og chili con carne.

Har du lest at pizzagigant som åpner tre restauranter i Kristiansand?

Ine Rossebø Knudsen hjemme i kollektivet på Lund.

Enkle tips

Ine forteller den entusiastiske matbloggeren at det finnes noen enkle tips å ha i bakhodet når man skal kokkelere på studentbudsjett.

  1. Vær nysgjerrig på ulike ingredienser og matretter!
  2. Lag mat sammen i kollektivet. – Da har man kanskje større budsjett og det blir mye koseligere.
  3. Hvor er tilbudene? Bruk appen «Mattilbud»!
  4. Tenk litt over hvor mye ingredienser du trenger. Det er bedre å fryse ned halve kjøttdeigen enn å lage for mye mat.

Lykke til på kjøkkenet kjære studenter!

Lapskaus ala Ine er en av mange oppskrifter på bloggen Torotastic.
Publisert:

Slik lager du sunn og god mat på stramt budsjett

Er du uinspirert til å lage mat på lavt budsjett? La deg inspirere av matblogger Ine «Torotastic» Rossebø Knudsen.

Oppdatert: