Gamere fra hele verden satte pris på gesten til Lyse

På nettsamfunnet Reddit får internettleverandøren skryt fra alle verdenshjørner.

Oppdatert:
E-posten som gikk ut til Lyses kunder dukket opp på et diskusjonsforum for World of Warcraft Classic. Omtanken fra Lyse var det mange som satte pris på.

Ved midnatt slapp den amerikanske spillgiganten Blizzard ut dataspillet World of Warcraft Classic.

Samme kveld hadde Lyse opprinnelig planlagt vedlikeholdsarbeid på firbernettet.

– Søndag oppdaget vi at det var en konflikt mellom planlagt arbeid og lansering av spillet. Da klarte vi heldigvis å snu oss rundt kjapt og utsette arbeidet, forteller administrerende direktør i Lyse Fiber, Tor Morten Osmundsen.

«That’s a good company»

Det var det mange som satte pris på. På nettsamfunnet Reddit har WoW Classic et eget diskusjonsforum med over 230.000 medlemmer.

Nyheten om at en norsk internettleverandør hadde utsatt planlagt vedlikeholdsarbeid på grunn av et spill, ble delt på forumet og hyllet i kommentarfeltene.

«Now that’s a good company», skriver en bruker.

«Damn I f****** love Norway more and more», skriver en annen.

– Dette viser bare hvor viktig gaming er for svært mange. Dette må vi bare ta til oss, og vi setter selvsagt svært stor pris på alle de hyggelige tilbakemeldingene, sier Osmundsen.

Ifølge direktøren ville det planlagte arbeidet ført til at 50.000 kunder over hele Sør-Rogaland ville vært uten nettilgang i en kort periode.

«Vi planla vedlikehold på fibernettet midt i lanseringen av World of Warcraft Classic. Det forstår vi har bekymret mange...» skrev Lyse til sine kunder, og varslet samtidig at vedlikeholdsarbeidet ble utsatt.

Spillsuksess

WoW Classic er en relansering av Blizzards megasuksess fra 2004. Over en million seere fikk med seg lanseringen av spillet på strømmeplattformen Twitch.

I skrivende stund er det over 500.000 seere som følger med på spillere som jakter monstre i fantasiuniverset, som har navnet Azeroth.

Orginalversjonen av WoW er kjent for å være ekstremt oppslukende og krevende. For å komme til høyeste nivå, må du regne med å bruke rundt 300 timer. Videre følger nye og mer omfattende oppgaver du må løse sammen med andre spillere i fantasiverdenen.

– Vi ønsker å gjenskape opplevelsen som vi alle fikk fra det opprinnelige spillet, har Blizzards toppsjef J. Allen Brack sagt om Classic-versjonen.

WoW Classic ble annonsert høsten 2017, og Blizzard annonserte lanseringsdatoen i november 2018.

Første gang

Osmundsen forteller at Lyse opprinnelig utsatte vedlikeholdsarbeidet til 9. og 10. september, men da krasjer arbeidet med valget.

Så nå er endelig dato satt til 2. og 3. september i stedet for.

– Vi prøver å unngå datoer hvor det er større ting som skjer, men det er første gang vi utsetter vedlikeholdsarbeid på grunn av gaming, sier direktøren.

Publisert:
Oppdatert:

Denne ungdomsskolen har fått sitt eget gamingrom

På Revheim ungdomsskole skal elevene blant annet lære om den franske revolusjonen og ulike styreformer gjennom dataspill.

Oppdatert: