Anmeldelse Los Tacos: Ay, caramba
Ryktene sier at Los Tacos er blitt populært blant de unge. Noen matopplevelse for de voksne er det ikke.
- Harald Birkevold
Totalkarakter: 3/6
Prisnivå: Billig</br>
Mat: 3 Service: 4 Miljø: 3</br>
Los Tacos, Skagen 8., 4007 Stavanger
La det være sagt umiddelbart: Det går ikke an å anmelde Los Tacos, som er en fastfood-plass med to bord, på samme grunnlag som en forrektige restaurant, der man setter seg til med kniv og gaffel for å innta et måltid.
Det er faktisk med både nød og neppe dette konseptet faller innenfor den definisjonen av «restaurant» som vi opererer med.
På den annen side går det an å sette seg ned, og i følge ryktene har Los Tacos vært svært så godt besøkt siden åpningen.
Alkohol er bare en fjern drøm.
Særlig blant de yngre brukerne av sentrum har plassen oppnådd en viss popularitet.
Derfor tok vi denne gang med oss to representanter for det vi antar er målgruppen. En 12-åring og en 15-åring, med 48-åringen som en slags hoveddommer.
Enkel meny
Los Tacos, som åpnet sin første restaurant i Bergen, har planer om å bli et landsomfattende konsept. Stavanger er nummer to.
Ifølge hjemmesidene mener gründerne å ha funnet en ubenyttet nisje i det norske markedet, med moderne mexicansk-amerikansk mat beregnet på å spises stående og gående. Ekte fastfood, altså.
Menyen er enkel. Man kan velge fra et utvalg forhåndsdefinerte burritos, som er mexicanske lefser som fylles med ulike typer kjøtt, salat og tilbehør, eller man kan konstruere sin egen variant. I så tilfelle kan man velge mellom burrito, myke eller harde tacoskjell eller nachochips (sånne trekantede maischips som ofte brukes til dipp og salsa).
Deretter velger man kjøtt, tilbehør og salater, samt saus.
Drikkeutvalget er basert på Coca-Cola-imperiet, fra dispenser. Eventuelt Bon Aqua på flaske, med eller uten kullsyre.
Alkohol er bare en fjern drøm, ikke så mye som en lettøl er å oppdrive.
Fikk du med deg denne? Dette er #byasbeste takeaway!
Håndmat
15-åringen og jeg stolte på Los Tacos-staben og valgte hver vår forhåndsdefinerte burrito, mens 12-åringen gikk på med krum hals og konponerte sin egen.
Prisene er det ikke så mye å si på, mellom 90 og 140 kroner for en burrito, med et 8 prosents tillegg i prisen for å «spise inne». Meny med drikke koster 20 kroner ekstra.
Burritoene pakkes inn i tykk aluminiumsfolie og serveres i et plastfat.
Tydelig beregnet på å åpnes litt etter litt og spises med hendene. Kniv og gaffel er ikke å se. Men dette er for så vidt ok, hamburgere skal for eksempel spises med hendene. Ifølge en amerikansk venn er det bare engelskmenn som har gått på kostskole som er unntatt fra denne regelen.
Selv de argeste tilhengerne av taco-fredag ville hatt problemer med å overkomme dette
Ved bordet la jeg raskt merke til at 15-åringens «California»-burrito, som var fylt med biffkjøtt og pommes frites (ja, du leste riktig), forsvant raskt. Ditto for dispenser-colaen, en drikk jeg forlengst har tatt et endelig farvel med. Fornøyde stønn og smatting var i flere minutter de eneste lydene han produserte. Til og med mobilen fikk ligge i fred på bordet i en kort periode. Han tørket munnvikene og proklamerte at dette var en klar femmer.
Fått med deg at du snart kan få prøvesmake på Vinmonopolet Snart kan du få prøvesmake på Vinmonopolet ?
Taco-kliss
Mens dette foregikk, var 12-åringen uvanlig stille. Hennes burrito var bare halvspist da hun kastet inn håndkleet, noe som ga meg anledning til å smake. Ay, caramba! Dette var ikke bra. Rett og slett alt for mye klissete tacokjøttdeig. Selv de argeste tilhengerne av taco-fredag ville hatt problemer med å overkomme dette. En treer, mente hun selv, noe som etter min mening er en mild dom.
Han tørket munnvikene og proklamerte at dette var en klar femmer.
Selv inntok jeg en såkalt Chipotle Chicken, med grillet kylling, ris, bønner, salat, mais og jalapeños, en blanding som i og for seg smakte ok, særlig med den ekstra sterke sausen, men som i bunn og grunn mest av alt framkalte diffuse minner fra fyllekebab-kjøret, der man dagen derpå finner skoene nederst i trappa dekket av et lag dressing.
Altså burde man kanskje, for å yte Los Tacos rettferdighet, oppsøke stedet i de små timer, gjerne i kjølvannet av en belivet aften, men dette ville på den annen side vært et brudd på retningslinjene våre . Ett av livets mange dilemmaer.
Flere anmeldelser:
Salza: Kjøkkenet har litt å gå på
The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang
Fogo: Her blir du mett!
Tango: En av landets beste restauranter
Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.
Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen
Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat
Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er
Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger
Spiseriet: Fortsatt en av byens beste
Amici: Solid og hjemmelaget mat
Hall Toll: Smell på Skansen
Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff
Egget: Byens beste deal?
City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser
XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle
Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale
Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake
Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene
Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?
Charles & De: Holder fortsatt formen
Nå er det studentenes tur til å spise for en hundrelapp
Tjuvstarter Spis for 100, men kun for kunder med studentbevis. Her er menyen.
Relaterte artikler
- AKTUELTHer er alle «Spis for 100»-rettene i Stavanger3 ÅR SIDEN
- LIVSSTIL«Spis for 100»-menyen er klar: – Håper å slå rekorden6 ÅR SIDEN
- KULTURHer er hele «Spis for 100»-menyen3 ÅR SIDEN
- LIVSSTIL2016: Her er årets «Spis for 100»-meny7 ÅR SIDEN
- AKTUELTNina (27) tar permisjon fra politijobben – satser på «drive-through»5 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserien6 ÅR SIDEN