– Publikum må gjerne kle seg ut!

Om kort tid skal 185 korister stå på scenen og synge 14 ABBA-sanger. For noen er det første gang de står på scenen.

Publisert:
Borghild Kyllevik er prosjektleder for ABBA-koret, og har ikke fått nok ABBA enda. Favoritten hennes er sangen «Fernando». – Da får jeg frysninger på ryggen.

Byas har tidligere skrevet om ABBA-koret, som for et år siden var på jakt etter syngeglade til koret sitt.

De hadde leid Kuppelhallen to kvelder på rad, og trengte folk til å stå på scenen - uansett hvor mye sangerfaring du hadde fra før.

Et år senere er de klare - 185 mennesker, i alderen 17 til 70 år, er klare for å ta Stavanger med storm den 9. og 10. mars.

Billettene er nesten utsolgt. Da Byas snakker med prosjektleder Borghild Kyllevik fredag, var det 13 (!) billetter igjen til forestillingen 9. mars og 61 igjen til forestillingen dagen etter.

Følg Byas.no på Facebook!

Stavanger liker ABBA

ABBA-koret skal stå på scenen en knapp måned etter at Inger-Lise Rypdal og Tommy Fredvang og gjengen sto på scenen i samme hall med showet sitt «ABBA - Thank You For The Music». De solgte fire fulle hus.

Stavanger er glad i ABBA, med andre ord.

– Folk synes det er steinkult med ABBA, sier Kyllevik.

Etter Byas sin artikkel, fikk hun mange mailer fra folk som ville melde seg på, og folk var veldig kreative på søknadene sine. Noen diktet på ABBA-vis, og andre fortalte om ABBA-frelsen de hadde hatt siden de var små.

Til slutt endte de opp med 185 korister, hvor ca. ti prosent er menn. Noen har sunget i kor før, mens andre er helt ferske. Noen har aldri stått på en scene i det hele tatt.

Ferdighetsnivået er også forskjellig. Noen synger klokkerent, og andre ikke fullt så rent. På scenen er det derimot plass til alle.

– Det fungerer kanon, sier hun.

Hører på ABBA i bilen

Kyllevik hadde hørt på ABBA før hun begynte i koret, men da på fest. Koret har øvd siden september, men hun er absolutt ikke lei av sangene.

– Nå er det enda kjekkere! Jeg spiller ABBA i bilen så det kviner, sier hun og ler.

Amatørkoristene har hatt fire øvingshelger, i tillegg til at de har hatt gruppeøvelser på eget initiativ.

Flere av dem har gått til innkjøp av kostymer og gleder seg fælt til å stå på scenen foran en fullsatt Kuppelhall. Kyllevik gleder seg med dem.

– Det er så mange som ikke har fått kjent på kicket av å stå på en slik scene i en sånn produksjon. Alle skal få den enorme kicken!

Og det er ikke bare de som skal på stå på scenen som kan ha på seg kostymer - Kyllevik håper at så mange som mulig av publikum kler seg ut som ABBA.

– Og det er lov å synge med, sier hun og smiler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Denne gjengen er større i Spania enn de er hjemme i Stavanger

LES MER:

QUIZ: Kjenner du igjen disse rockesangene på stavangersk?

LES MER:

Harm og Hegseth i Stavanger: – Jeg vil også ha en sånn dam midt i byen

LES MER:

Disse artistene fra Rogaland kan vinne Spellemann i år

Publisert:

16 ting du kan gjøre i helga

Hælledussen! Det nærmer seg helg 😲

Publisert: