13 kjekke ting du kan gjøre i helga!

Standup, singeltreff eller debatt? Ukens helgeoversikt er klar! 😄 😄

Oppdatert:
Camilla Rosenlund spiller torsdag på Coffeeberry.

Denne guiden gjelder fra onsdag 31. januar til søndag 4. februar.

Følg Byas.no på Facebook!

Single møter single

Hva: Singeltreff! Hvor: Cafe Sting Når: Onsdag kl. 20.00

Bergtatt inviterer til singeltreff. De skriver at det ikke er en enkel sak å treffe noen nye, enten du er mann, kvinne, gammel eller ung.

«Det har blitt et sant kjøttmarked og dessverre risikerer man å komme i kontakt med mange useriøse. (...) Vi synes det er på høy tid at det dannes flere møtesteder for single.»

Singel? Ta en tur på Sting, så kanskje det endrer seg!

Lei av å være singel? Da er kanskje singeltreffet på Sting noe for deg!

Premiere: Rune Andersen: Lykkeliten

Hva: Forestilling Hvor: Stavangeren Når: Onsdag kl. 19.00

Komiker Rune Andersen vokste opp med en voldelig far. Etter at historien hans ble kjent, har det blitt viktig for ham å ta med temaet inn på scenen. Nå forteller han historien sin, med de virkemidlene han mener er viktig - ærlighet, varme og humor.

Har sosialdemokratiet glemt arbeiderklassen?

Hva: Debatt Hvor: Kåkå Kverulantkatedralen Når: Onsdag kl. 19.30

Ved stortingsvalget i fjor høst var under fem prosent av kandidatene til Arbeiderpartiet fra den tradisjonelle arbeiderklassen. Samtidig viser undersøkelser at stadig færre av dem som identifiserer seg som arbeidervelgere stemmer på Arbeiderpartiet. Er det en sammenheng her?

Kaare Dybvad Bek, (folketingsrepresentant (S), Danmark), Åsa Linderborg (kulturredaktør, Aftonbladet), Jonas Bals (rådgiver, LO) og Torstein Tvedt Solberg (stortingsrepresentant, Ap), møtes til debatt, ledet av Harald Birkevold fra Aftenbladet.

Denne helgen er det flere debatter å få med seg!

Stand up Uncut @Grottene

Hva: Standup Hvor: Grottene, Folken Når: Onsdag kl. 20.00

Nok en gang skal ferske og ikke-fullt-så-ferske komikere prøve seg med nytt materiale i Grottene på Folken. Komikerne på listen er Anders Olsen, Ove Martin Mellemstrand, Johan Dahl, Karsten Blomvik og Bjarte Gudmestad. Mohammed Basefer er kveldens konferansier.

Lyst til å prøve deg? Send Karsten en mail!

Det blir standup denne onsdagen også, og kanskje ler du like mye som denne gjengen gjorde i 2014? Helge Mikkelsen, til venstre, Stian Ø. Jørgensen, i midten, og Tor Ivar Lyse.

Camilla Rosenlund @Coffeeberry

Hva: Konsert Hvor: Coffeeberry Stavanger Når: Torsdag kl. 17.00

Camilla Rosenlund spiller melankolsk pop inspirert av 60-tallet.

Byas snakket med henne tidligere i år, da det ble annonsert at hun var en av årets utvalgte til by:Larm-festivalen i Oslo.

Endelig helg med Bohem

Hva: Foajekonsert Hvor: Stavanger konserthus Når: Fredag kl. 16.30

Fredag spiller Stavanger-trioen Bohem i foajeen på Stavanger Konserthus. Konserten er gratis, og arrangøren lover at de skal gi sterke melodier med catchy refrent, i samspill med musikere fra SSO.

Er Arbeiderpartiet i Stavanger dømt til evig opposisjon?

Hva: Debatt Hvor: Kåkå kverulantkatedralen Når: Fredag kl. 18.00

«Rogaland er et av Arbeiderpartiets svakeste fylker. Og mens Arbeiderpartiet nå sitter ved makten i Oslo, Bergen og Trondheim, er Stavanger fremdeles blå. (...) Hva skal da til?» skriver arrangøren.

Einar Brandsal (statsviter og kommentator) utfordrer til debatt. Kari Nessa Nordtun (gruppeleder, AP, Stavanger), Per A. Thorbjørnsen (Gruppeleder, V, Stavanger) og Bjørn Sæbø (sjefsredaktør) stiller. Aftenbladets Harald Birkevold er leder for debatten.

Heine Avdal og Yukiko Shinozaki: Carry On

Hva: Scenekunst Hvor: Tou Scene Når: Fredag, lørdag og søndag

Scenekunstkompaniet Fieldworks har i forbindelse med forestillingen tatt over hele huset, og arrangøren lover at publikum skal tas gjennom bygningsmassen med objekter, bevegelse og audiovisuelle elementer.

Janove @Folken - UTSOLGT

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Fredag og lørdag

Da Janove slapp sitt første norskspråklige album i februar 2017, solgte han ut tre kvelder på rad på Folken. Nå har han sluppet ny single, og spiller fra sin utvidede katalog.

Janove er en kjær favoritt hos mange i Rogaland.

Edle Dråper @Sjøhusene Stavanger

Hva: Festival for alkoholholdige drikker Hvor: Sjøhusene Stavanger Når: Lørdag kl. 13.00

Lørdag inviterer Edle Dråper til sin festival, hvor representanter fra bryggerier og utsalgssteder skal presentere varene sine. Arrangementet har foredrag og underholdning.

The Illusion of Alexx Alexxander

Hva: Trylleshow Hvor: Stavanger konserthus Når: Lørdag kl. 17.00

Den kjente illusjonisten Alexx Alexxander kommer til Stavanger med sitt show, som ifølge arrangøren har «uforklarlige shownummer». Publikum kan følge illusjonene i minste detalj på storskjerm, men det skal godt gjøres å se hva han faktisk driver med.

Mike Tyson hadde nok likt seg godt på standup. Denne helgen finnes det litt for den standup-interesserte!

LATTER LIVE - på turné!

Hva: Standup Hvor: Stavanger konserthus Når: Lørdag kl. 19.00

Latter Live var en serie på NRK, hvor de sendte live fra Latter på Aker Brygge. Nå reiser gjengen rundt for å tilby samme stemning lokalt, og denne gangen er det Jonna Støme (han fra barne-TV), Christer Torjussen og Halvor Johansson som er med.

Pannekakesøndag @Bøker og Børst

Hva: Mat Hvor: Bøker og Børst Når: Søndag kl. 11.00

Søndag inviterer Bøker og Børst nok en gang til pannekaker. Det kan vel passe de fleste en søndag? Pannekakene er av den amerikanske sorten.

Denne helgen er det Superbowl!

Superbowl LLII @Stavanger Sportscafé

Hva: Finale i NFL Hvor: Stavanger Sportscafé Når: Søndag kl. 20.00

Det er bare en gang i året at Superbowl arrangeres, den absolutte finalen i den amerikanske fotball-ligaen NFL. Det skal Stavanger sportscafé selvfølgelig feire, og du trenger ikke bekymre deg dersom du ikke kan reglene - det ligger nemlig en regelbok på hvert bord. Justin Timberlake underholder i pausen. På TV, altså, ikke i Stavanger.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

God helg 💕 💕

Publisert:
Oppdatert:

Helgå: Bli fortryllet, gå på konsert og pimp russedressen

Usikker på hva du skal finne på i helgå? Vi har tatt en runde i kalenderen til kulturscenene for å finne ut hva som skjer, og det er ikke så reint lite!

Oppdatert: