Syd-Kvadraturen Velforenings topp 5-klager: - Det verste som har skjedd siden bybrannen i 1892

Fra farger på bygninger til Quart-festivalen.

Aquarama ble av velforeningens medlemmer fremstilt som en potensiell katastrofe for trafikken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Nylig gikk to av medlemmene i Syd-Kvadraturen Velforening ut i Fædrelandsvennen med svært tydelig tale mot gatefesten i Kongens gate etter Elton John-konserten og Palmesus denne uka.

Ordbruken var direkte: – Denne gatefesten vil jeg faktisk kalle en voldtekt, sier Finn Erik Klausen, som sitter i styret i velforeningen.

I årenes løp har velforeningen og deres medlemmer stått bak klager på en hel haug med ting i byen.

Her er en liste over noen av klagene.

#1: Quartfestivalen

En av Norges mest legendariske festivaler hadde i flere år en konflikt med velforeningen. Den ble avholdt i Tresse, og velforeningen klagde på det meste.

«For oss naboer handler festivalen om narkotika, alkohol, slåssing, lyder, urinering og avføring» uttalte en av velforeningens medlemmer, og de ville helst at hele festivalen ble holdt innendørs, i Sørlandshallen.

Isbanen er nå lagt ned, og flyttet til Øvre Torv.

#2: Skøytebane

I Tresse har det lenge vært skøytebane om vinteren, som brukes flittig av barnefamilier. Den har nå blitt lagt ned etter 15 år til fordel for en på Øvre Torv, men var uønsket av velforeningen fra starten av. Isbanen var en jubileumsgave fra Kristiansand Energiverk, som betalte både for bygging og drift.

«Folk blir jo skremt av å få vite at de skal få veldige, støyende aktiviteter rett utenfor stuedøra på kvelden og natta, ja nesten døgnet rundt» uttalte daværende velformann.

«Kommer det et badeland her, vil det være det verste som har skjedd siden bybrannen i 1892. Jeg tror ikke vi har fantasi til å se hvor galt det blir»

#3: Aquarama

Da planene om et badeland på Tangen ble klare tydde velforeningen igjen til sterke uttrykk.

«Kommer det et badeland her, vil det være det verste som har skjedd siden bybrannen i 1892. Jeg tror ikke vi har fantasi til å se hvor galt det blir» uttalte et av medlemmene til Fædrelandsvennen.

De mente veinettet (!) i byen ikke ville tåle belastningen av et badeland.

Denne uteserveringen protesterte velforeningen kraftig mot.

#4: Uteservering i Markens

Da planene for å stenge av et kvartal av Markens for biltrafikk for å kunne ha uteservering ble presentert, reagerte velforeningen nok en gang.

Velforeningsleder Elisabeth Stray fortalte at hun fryktet «sydeuropeiske tilstander» og skjenking i gata til klokka 2 om natten.

Den nye svartfargen ble for mye for enkelte.

#5: Fargen på Frk. Larsen

Velforeningsmedlem Finn Erik Klausen protesterte tidligere i år på at Frk. Larsen hadde malt bygget svart. Han syntes byggets nye farge forsimplet inntrykket av gata. Bygget er ikke verneverdig, og saken endte med at Frk. Larsen kunne forbli svart.

Publisert: