Russetiden sto i fare etter hærverk: Nå er bussen tilbake på veien

De 20 medlemmene om bord på russebussen «Bad Italian 2018» får feiret russetiden likevel. Alt takket være donasjoner fra fjern og nær.

Oppdatert:
Dette bildet har russen om bord på «Bad Italian 2018» selv lagt ut på sin Facebook-side fredag kveld. Her takker de alle for støtten og forteller om en overveldende respons etter hærverket for to uker siden.

– Hadde det ikke vært for de pengene, så hadde nok bussen blitt solgt i deler. Vi hadde gitt opp hele prosjektet, sier bussjef Henrik Hovland.

For to uker siden ble russebussen til Hovland og 19 andre bussmedlemmer utsatt for hærverk da den sto parkert på Krossmoen i Egersund.

Dagen etter ble det opprettet innsamlingsaksjon. I løpet av det første døgnet kom det inn over 39.000 kroner. Nå viser sluttsummen, inkludert donasjoner via nettstedet Spleis, Vipps og bankoverføringer, 79.044 kroner.

– Vi er utrolig letta over at det har gått så bra og at folk har vært så gavmilde. Dette er årsaken til at vi får en russetid likevel, sier Hovland.

Følg Byas.no på Facebook!

Skader for 86.000

Donasjonene strakk seg fra 1 krone til 5000 kroner. Det er alt fra ukjente, bekjente, venner og foreldre som har vært med på spleiselaget.

Først fryktet medlemmene at skadene på bussen lå et sted mellom 100.000 til 150.000 kroner, men heldigvis ble det ikke så dyrt.

Nå ligger anslaget på 86.000 kroner, forteller russebussmedlem Henrik Kristiansen.

– Vi fikk ikke gå inn i bussen etter hærverket, så vi var ikke klar over skadeomfanget før i ettertid. Det var ikke så galt som vi først trodde, sier han.

Slik så bussen ut etter hærverket. Flere ruter var knust og anlegget var forsøkt stjålet og dynket i skum fra et brannslukningsapparat.

LES OGSÅ:

Tre vinduer, frontruta, døra på bussen, samt lyd- og lysutstyr ble ødelagt etter hærverket. Anlegget ble dynket i skum fra et brannslukningsapparat, men noe av lydutstyret har det gått an å redde.

– Det er fortsatt en del mangler, og anlegget er ikke helt det samme, men vi håper å få plass noe nytt før Landstreffet til helga, sier Hovland.

– Mye å ta igjen

Russebussen ble tauet til Sandnes for reparasjon og var klar for veiene igjen fredag forrige uke. Akkurat i tide til at russen fikk seg en etterlengtet helg med rulling.

Samme kveld la russemedlemmene ut en melding på Facebook hvor de takket for støtten.

«Russetiden handler om samhold og gode minner, dette er et prakteksempel på akkurat det! Tusen takk, vi er evig takknemlig», står det blant annet i innlegget:

– Det blir mye rulling framover nå, humrer Hovland.

– Dere har noe å ta igjen?

– Ja, vi har mye å ta igjen, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

I år har russen tatt initiativ til eget russepoliti på Hetland: – God tanke, sier rektor

LES MER:

Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt

LES MER:

Her er russeknutene politiet er skeptisk til

Publisert:
Oppdatert:

Har brukt tusenvis av kroner på russebuss, men nå står hele feiringen i fare

Natt til mandag har noen gjort omfattende hærverk på russebussen til «Bad Italian 2018».

Oppdatert: