Aktuelt

Jan Inge lever bungalow-drømmen i Brasil

Da Jan Inge Thomassen fant kjærligheten på en øde strand i Thailand, var det gjort. Nå driver han hotell i Brasil, og surfer hver eneste dag.

Publisert:
  • Silje Foss Langeland
Jan Inge Thomassen lever livets glade dager på en strand i Brasil, sammen med familien. Alle foto: Privat.

For rundt ti år siden var Jan Inge på backpackertur i Thailand.

Der, på en øde strand, møtte kristiansanderen sitt livs kjærlighet, og så begynte eventyret om et liv på stranden.

– Da jeg møtte min kone, Lyana Domingues, var det kjærlighet ved første blikk, og vi bestemte oss raskt for å fortsette livet sammen, sier Jan Inge.

Det var kjærlighet ved første blikk, mellom Jan Inge og kona Lyana. Det var kjærlighet ved første blikk, mellom Jan Inge og kona Lyana.
LES MER:

Petter hjelper norske turister til suksess i USA

Seks måneder på reisefot

I løpet av backpackerreisen begynte fremtidsplanene til de to å ta form.

Lyana kommer fra São Paulo i Brasil, og de var begge over gjennomsnittet glade i strandlivet.

– Vi bestemte oss for å prøve å finne det perfekte stedet for å bosette oss, stifte familie og realisere vår felles drøm om å bo på ei vakker strand, sier Jan Inge.

Dermed var planen klar. De ville leve av å drive et lite hotell, ett eller annet sted i verden.

Paret fant sitt paradis på stranda Taipú de Fora, i Brasil. Paret fant sitt paradis på stranda Taipú de Fora, i Brasil.

– Først bodde hun et halvt år sammen med meg i Kristiansand, hvor vi jobbet for å spare penger for å kunne reise seks måneder i Brasil. Etter disse månedene på reisefot, oppdaget vi den fantastiske Maraú-halvøya i Bahia. Vi skjønte med en gang at det var her vi skulle bo, forklarer han.

De ledige timene ble brukt til å drømme om hvordan hotellet vårt skulle bli.

– Stranda Taipú de Fora var praktisk talt helt øde, slående vakker, og tomteprisene var fortsatt overkommelige.

Bilde av drømmen på kjøleskapet

Lån ble tatt opp i banken i Norge, og tomten på stranda i Brasil ble kjøpt. Deretter gikk turen tilbake til Kristiansand, hvor de begge jobbet dag og natt i to år, for å betale ned lånet.

– De ledige timene mellom jobbingen brukte vi på å planlegge, og drømme om hvordan hotellet vårt skulle bli, sier han.

LES MER:

Ida Oline lever etter YOLO-prinsippet

Mens Jan Inge og Lyana jobbet hjemme i Kristiansand, begynte en arkitekt i Brasil å tegne prosjektet. Et nytt lån ble tatt opp og byggingen av drømmen deres var i gang.

– På kjøleskapsdøra hadde vi et bilde av stranda, et annet bilde av tomta vår og en kalender, der vi hadde nedtelling mot dagen vi skulle flytte, forteller Jan Inge.

Jan Erik sluttet i jobben hos NRK Sørlandet, hvor han hadde vært i seks år, for å leve ut drømmen sin.

– Drømmen om å leve på ei tropisk strand har alltid vært der, og da vi plutselig vikk mulighetene til å realisere den, så måtte vi jo bare hoppe i det.

30. oktober flyttet de endelig til Brasil, og bygningsarbeidet var godt i gang. I 2010 flyttet de endelig til Brasil, og bygningsarbeidet var godt i gang.

Et bungalow-liv

30\. oktober 2010 ankom paret Brasil igjen, sammen med sin da to måneder gamle datter på armen.

Alt var halvferdig på byggeplassen og med bare to måneder før de første gjestene meldte sin ankomst, ble det en hektisk periode.

– Men vi klarte det og hotellet vårt, Dreamland Bungalows stod klart, med elleve rom og restaurant med strandbar, sier han.

LES MER:

Amalie drømmer om å jobbe i BBC

– Jobber 16 timer om dagen

I dag har paret drevet hotellet sitt i rett over fem år, og bor på stranda sammen med sine to små barn.

– Vi jobber mye – rundt 16 timer om dagen, syv dager i uka. Likevel er det i trivelige omgivelser, og stort sett er vi bare omgitt av svært hyggelige, reiseglade mennesker.

Dreamland Bungalows har 11 rom, restaurant og strandbar. Dreamland Bungalows har 11 rom, restaurant og strandbar.

– Men hvordan er livet i Brasil?

– Livet er godt. Vi bor på et av de aller vakreste stedene jeg har sett i mitt liv. Det er deilig og varmt her året rundt, ungene har en utrolig sandkasse, og bader i sjøen minst to ganger om dagen. Selv klarer jeg å snike meg til en liten time med surfing nesten hver eneste dag, sier Jan Inge.

Planen er å jobbe mindre og surfe mer!

– Hvilke tips har du til andre som ønsker å flytte utenlands?

– Hvis du har en drøm om å gjøre noe, så gjør det! Livet er kort og raskt, og det er bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve og angre. Hvis du virkelig vil noe og har troen på deg selv, så får du det til!

Planen videre er å jobbe mindre, surfe mer og spiller mer gitar. Planen videre er å jobbe mindre, surfe mer og spiller mer gitar.

– Jobbe mindre, surfe mer

Til tross for at Jan Inge lever glade dager, og at drømmen om et liv på stranden har gått i oppfyllelse, er det likevel et snev av savn til fedrelandet til stede.

– Jeg savner vennene mine og familien min. Og så er det jo deilig om sommeren på Sørlandet, men vinteren må jeg innrømme at jeg ikke savner det grann, sier han.

LES MER:

Nina lagde street art-dokumentar – ble godkjent av Banksy!

– Tror du at du noen gang kommer til å flytte tilbake?

– Nei, jeg tror ikke det. Det er vanskelig å planlegge mye lengre frem i tid enn fem år, men jeg tviler på at vi flytter tilbake. Planen er å fortsette her, og med tiden trappe litt ned på arbeidet, surfe mer og spille mer gitar, smiler han.

Publisert:
  1. Brasil

Bli med Vilde Dragseth til Thailand

Flotte strender, gamle tog og thailandsk kollektivtransport er blant ingrediensene i første del av Vildes backpacker-tur.

Publisert: