263 står i kø for å få studentbolig

Men ingen er i akutt bolignød, melder Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS).

Publisert:
Alle de 1442 studentboligene til SiS er nå utleid. 263 står foreløpig på venteliste. Her fra studentboligene på Ullandhaug.

– Det er omtrent like mange som står på venteliste i år som i fjor, sier leder for boligadministrasjon i SiS Bolig, Trine Lilland Forgaard.

I fjor var det 260 personer i boligkø hos SiS tidlig i august. I år er det 263 personer som kunne tenke seg en studentbolig en knapp uke før studiestart.

– Det er umulig å si hvor mange av disse som får plass, men vi har ikke fått meldinger om at noen er i akutt bolignød, sier Forgaard.

Følg Byas.no på Facebook!

Ingenting ledig

Av de 1442 studentboligene som SiS disponerer, var det i år 515 studentboliger som skulle leies ut.

LES OGSÅ:

Tidligere år har det vært noen få boliger som har stått ledige før studiestart. Dette er gjerne parboliger eller hybler som ligger et stykke unna universitetsområdet.

Slik er ikke situasjonen i år.

– Akkurat nå er alt opptatt, vi har ingenting ledig, sier Forgaard.

Noen takker nei

Boligmarkedet er ikke i nærheten av så presset som det var for noen år tilbake. I 2014 var det så stor rift om studentboligene at SiS måtte tilby nødinnkvartering.

Siden leieprisene på det private markedet også har falt, kan studentene nå velge og vrake.

– Vi har tilfeller hvor studentene takker nei til en studentbolig fordi de ikke får et tilbud i området de har søkt på, sier Forgaard.

I januar 2016 kunne du for første gang på 10 år få studentbolig på dagen.

Frafall utover høsten

Selv om 263 personer nå står på venteliste, kan det være muligheter for deg som ønsker studentbolig i løpet av semesteret, men da bør du sette deg opp på venteliste snarest.

I slutten av august og utover høsten, er trenden at flere sier fra seg studentboligen.

– Da er det flere som velger å flytte sammen i kollektiv og det åpner opp muligheten for andre studenter som står på venteliste, sa Forgaard til Byas i begynnelsen av juli.

Publisert:

Ingen studentboliger står ledige en måned før studiestart

Alle de 1442 studentboligene til Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) er opptatt, men det betyr likevel ikke kroken på døra for deg som ønsker studentbolig til høsten.

Publisert: