Baren og tapasrestauranten Cuba Compagniet åpner dørene
Planlagt åpning var i mars 2018, men så kom alle selskapene i veien.
– Vi tenkte alltid på at vi skulle åpne snart, men så kom det en forespørsel om å leie lokalet. Så skulle vi åpne igjen, men så kom det nok en forespørsel. Slik fortsatte det, sier daglig leder i Stavanger Kamelutleie AS, Christian Wedler.
Nei, den kjente lokalpolitikeren skal hverken servere eller leie ut kameler i Sølvberggata.
Det er bare navnet på selskapet bak den nye baren og tapasrestauranten Cuba Compagniet. Det siste halvåret har lokalet blitt brukt som selskapslokale, så det er ingen Cuba-krise som har utsatt restaurantåpningen.
– Egentlig har det vært gode penger i det, innrømmer Wedler.
En altfor stor investering
Men nå må konfirmasjons- og dåpsgjester vike, i alle fall foreløpig.
På torsdag åpner lokalet som en fullverdig tapasrestaurant, i samme lokale som Emilio’s Tapas Bar & Restaurant holdt til i tidligere.
På menyen står alt fra skinke, kamskjell, forskjellige oster og salater. I tillegg blir det en cocktailbar hvor det er mulig å bestille drinker fra Karibien.
– Hvor mye penger investerer du i dette?
– Altfor mye, svarer Wedler.
– Hvor mye er det?
– Altfor mye, sier Wedler og ler.
Cuba vs Amerika
I mars åpnet naborestauranten California Republic. Denne restauranten er det også Wedler som står bak, men han understreker at restaurantene er to forskjellige konsepter.
– Her blir det retter inspirert fra Italia og områdene rundt Middelhavet, mens California Republic er mer en amerikansk grill, utdyper kokk Gio Campofranco.
Han kommer selv fra Italia og har jobbet ved utallige restauranter tidligere. Blant annet startet han opp en restaurant på si i sitt eget hjem.
Hjemmerestauranten har han foreløpig lagt på is, nå er det spisestedet i Sølvberggata han må konsentrere seg om.
– Dersom det kommer kunder, så kommer dette konseptet til å fungere bra, sier kokken, som for øyeblikket innrømmer at han er mer stresset enn spent.
Ingen grensekontroll
Lokalet til Cuba Compagniet kan huse 26 gjester. Om ønskelig, kan du både pass- og tollfritt bevege deg over til den amerikanskinspirerte naborestauranten - og tilbake. De to restaurantene deler også samme kjøkken.
I første etasje er vegger og gulv byttet ut, her blir det også torsdagssalsa for de som ønsker å ta seg en dans etter middagen.
Planen var også å tilby servering i andre etasje, men da måtte kokkene sette foten ned.
– Nå blir etasjen over brukt til kjøkken og lagringsplass. Kokkene sa at de trengte plassen for å lage god mat. Det veier selvsagt tyngst, sier Wedler.
MER FRA BYAS:
Silje (25) droppet trening for å drikke vin
Hvorfor tar utesteder inngangspenger?
Vil servere øl og vin i Gamle Stavanger
Partyfikseren: - Slik arrangerer du en vellykket fest
California Republic og Cuba Compagniet har stengt dørene
– Det har vært krevende å få det til å gå rundt. Nå var det ikke mer å gå på, sier daglig leder Christian Wedler til Aftenbladet.
- Camilla Bjørheim
- Håvard Tanche-Larsen Knutsen
Relaterte artikler
- AKTUELT14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk5 ÅR SIDEN
- AKTUELTGådjå flytter inn i nabolokalet: – Vi nølte aldri da vi fikk tilbudet5 ÅR SIDEN
- AKTUELTBli med inn i den nye restauranten og baren i Stavanger sentrum4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNova nattklubb åpner fredag: – Vi skal fylle tomrommet etter Hall Toll4 ÅR SIDEN
- AKTUELT24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk4 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette skal erstatte Tako i Østre bydel3 ÅR SIDEN