Baren og tapasrestauranten Cuba Compagniet åpner dørene

Planlagt åpning var i mars 2018, men så kom alle selskapene i veien.

Oppdatert:
  Kokk Gio Campofranco haster opp og ned trappene, inn og ut av kjøkkenet. Han forteller at han er ganske stresset før Cuba Compagniet åpner dørene torsdag.

– Vi tenkte alltid på at vi skulle åpne snart, men så kom det en forespørsel om å leie lokalet. Så skulle vi åpne igjen, men så kom det nok en forespørsel. Slik fortsatte det, sier daglig leder i Stavanger Kamelutleie AS, Christian Wedler.

Nei, den kjente lokalpolitikeren skal hverken servere eller leie ut kameler i Sølvberggata.

Det er bare navnet på selskapet bak den nye baren og tapasrestauranten Cuba Compagniet. Det siste halvåret har lokalet blitt brukt som selskapslokale, så det er ingen Cuba-krise som har utsatt restaurantåpningen.

– Egentlig har det vært gode penger i det, innrømmer Wedler.

Følg Byas.no på Instagram!

Daglig leder Christian Wedler teller opp sitteplasser. 26 personer er det plass til inne i lokalet til Cuba Compagniet.

En altfor stor investering

Men nå må konfirmasjons- og dåpsgjester vike, i alle fall foreløpig.

På torsdag åpner lokalet som en fullverdig tapasrestaurant, i samme lokale som Emilio’s Tapas Bar & Restaurant holdt til i tidligere.

På menyen står alt fra skinke, kamskjell, forskjellige oster og salater. I tillegg blir det en cocktailbar hvor det er mulig å bestille drinker fra Karibien.

– Hvor mye penger investerer du i dette?

– Altfor mye, svarer Wedler.

– Hvor mye er det?

– Altfor mye, sier Wedler og ler.

Mens Cuba Compagniet satser på tapas, fortsetter naborestauranten California Republic å være en amerikansk grill, forklarer Campofranco.

Cuba vs Amerika

I mars åpnet naborestauranten California Republic. Denne restauranten er det også Wedler som står bak, men han understreker at restaurantene er to forskjellige konsepter.

– Her blir det retter inspirert fra Italia og områdene rundt Middelhavet, mens California Republic er mer en amerikansk grill, utdyper kokk Gio Campofranco.

Han kommer selv fra Italia og har jobbet ved utallige restauranter tidligere. Blant annet startet han opp en restaurant på si i sitt eget hjem.

Hjemmerestauranten har han foreløpig lagt på is, nå er det spisestedet i Sølvberggata han må konsentrere seg om.

– Dersom det kommer kunder, så kommer dette konseptet til å fungere bra, sier kokken, som for øyeblikket innrømmer at han er mer stresset enn spent.

De to restaurantene ligger vegg i vegg. California Republic nærmest, Cuba Compagniet lengst unna.

Ingen grensekontroll

Lokalet til Cuba Compagniet kan huse 26 gjester. Om ønskelig, kan du både pass- og tollfritt bevege deg over til den amerikanskinspirerte naborestauranten - og tilbake. De to restaurantene deler også samme kjøkken.

I første etasje er vegger og gulv byttet ut, her blir det også torsdagssalsa for de som ønsker å ta seg en dans etter middagen.

Planen var også å tilby servering i andre etasje, men da måtte kokkene sette foten ned.

– Nå blir etasjen over brukt til kjøkken og lagringsplass. Kokkene sa at de trengte plassen for å lage god mat. Det veier selvsagt tyngst, sier Wedler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Silje (25) droppet trening for å drikke vin

LES MER:

Hvorfor tar utesteder inngangspenger?

LES MER:

Vil servere øl og vin i Gamle Stavanger

LES MER:

Partyfikseren: - Slik arrangerer du en vellykket fest

Publisert:
Oppdatert:

California Republic og Cuba Compagniet har stengt dørene

– Det har vært krevende å få det til å gå rundt. Nå var det ikke mer å gå på, sier daglig leder Christian Wedler til Aftenbladet.

Oppdatert: