Skeptisk til øl og vin hos Lucky Bowl

Torsdag åpner Lucky Bowl i de gamle lokalene til Metro bowling på Lund. Foreløpig skjer det uten øl i tappekranene.

Oppdatert:
Lucky Bowl på Lund åpnet torsdag.

_**LES DENNE FØRST:

LES MER:

Nå er Metro Bowling historie. Snart blir det bowling med burger og øl på Lund

Lucky Bowl søkte om skjenkebevilling tidligere i september. Søknaden er ikke ferdigbehandlet hos Kristiansand kommune. Sosialtjenesten er imidlertid ikke positiv.

– Sosialtjenesten vil, dersom det gis bevilling, foretrekke at skjenketiden begrenses til kveldstid med aldersgrense, eller at restauranten har aldersgrense i hele åpningstiden, selv om det siste vil bety at barn og unge da vil miste et populært fritidstilbud, heter det i uttalelsen fra rådgiver Bernt E. Klokkervold.

Fagansvarlig for bevilling i Kristiansand kommune, Kim Henrik Gronert, har ansvar for behandling av søknaden.

– Vi er nødt ta stilling til om et konsept hvor det er barn, kan skjenke alkohol eller ikke, sier Gronert til KRSby. Han henviser til de oppdaterte retningslinjene for steder som skal få skjenkebevilling i Kristiansand.

Daglig leder for Lucky Bowl Norge, Eimund Tharaldsen, og eier Rune Skandsen, er i gang med utrivingen av tidligere Metro bowling. Foto: Lena Rustan Fidjestad. Daglig leder for Lucky Bowl Norge, Eimund Tharaldsen, og eier Rune Skandsen, er i gang med utrivingen av tidligere Metro bowling. Foto: Lena Rustan Fidjestad.

– En restaurant på lik linje med Dolly Dimples og Egon

Lucky Bowl-eier Rune Skandsen mener det vil være forskjellsbehandling å nekte bowlingrestauranten skjenkebevilling.

– Når det gjelder barn, så må kommunen gjerne komme med krav om justeringer fra oss, men de kan ikke nekte oss bevilling på det grunnlaget. Vi er en restaurant på lik linje med Dolly Dimples og Egon, og de har ikke aldersgrense. Vi har like konsepter andre steder andre steder med bevilling, sier Skandsen.

– Nesten alle bowlinghaller har skjenkebevilling, i alle fall alle med et bra mattilbud, mener bowling-eieren, som er innstilt på å finne en løsning sammen med Kristiansand kommune.

_**LES OGSÅ:

LES MER:

Rederiet stenger for oppussing

Stridens kjerne: Hva kan voksne drikke når de bowler, og hvordan skjermer man unge fra alkohol. Foto: Shutterstock. Stridens kjerne: Hva kan voksne drikke når de bowler, og hvordan skjermer man unge fra alkohol. Foto: Shutterstock.

Ikke som shuffleboard og dart

I henhold til de kommunale retningslinjene skal det nemlig ikke gis bevilling til virksomheter som er lokalisert i boligområder, eller virksomheter som er lokalisert i områder for barn og unges fritidsaktiviteter.

Sosialtjenesten mener at bowling skiller seg fra andre spillaktiviteter.

– Søker ønsker å sammenligne seg med andre skjenkesteder som også tilbyr spillaktiviteter som dart, biljard og shuffelboard. Sosialtjeneseten opplever imidlertid at disse stedene henvender seg til et voksent publikum og ikke ser på seg selv som et tilbud for barn og unge, heter det i uttalelsen.

Viggo Lütcherath (KrF) er skeptisk til bowling-skjenking. Foto: Odd Inge R. Uleberg. Viggo Lütcherath (KrF) er skeptisk til bowling-skjenking. Foto: Odd Inge R. Uleberg.

– Veldig skeptisk

Også leder for helse- og sosialkomiteen, Viggo Lütcherath (KrF), er skeptisk.

– Det er sånn at arenaer for barn og unge som serverer alkohol er noe som vi er negativ til. Vi har gjort vedtak om det i de alkoholpolitiske retningslinjene, sier Lütcherath, som understreker at han ikke har satt seg inn i den konkrete søknaden fra Lucky Bowl.

– Foreløpig tenker jeg, på generelt grunnlag, at jeg er veldig skeptisk. Vi må se på saken når den eventuelt kommer til politisk behandling, sier han.

LES MER:

Nå er Metro Bowling historie. Snart blir det bowling med burger og øl på Lund

Publisert:
Oppdatert:

Kommunen snur: Lucky Bowl får servere alkohol

Innfører aldersgrense og avskjermet område i bowling-lokalene på Lund.

Publisert: