Venter 5000 til Skral Festival

Sola skinner, bandene er i rute og Toffen forventer god stemning. Tirsdag ettermiddag gjenoppstår Skral Festival.

Oppdatert:
Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn er klare for Skral. Foto: Eva Myklebust

– Det blir et fantastisk vær, og alle bandene er i rute. Vi satser på godt vær og god stemning, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder for Skral festival.

Han har tatt over ledelsen for festivalen etter at Skral gjenoppstod i år. Mikal Vassbotn var med på å starte Skral i 2003. Nå er han tilbake som pressesjef:

– Vi har gode erfaringer med å arrangere festival på Groos. Man kan ha en koselig festivalcamp, ganske store scener, et flott strandområde, og nærhet til sentrum, sier han.

Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn er klare for Skral. Bildene er tatt mandag 13. juli, dagen før Skral 2015 på Groos. Slik ser det ut på området, dagen før festivalen sparkes i gang. Foto: Eva Myklebust

To scener

15\.35 tirsdag ettermiddag åpner Honningbarna festivalen på Groos. Deretter går det slag i slag med konserter mellom de to scenene, med bare fem minutters mellomrom mellom hver konsert. Her kan du blant annet se Hozier, Röyksopp, Mew og D’Angelo. Deretter tar klubbprogrammet over i Grimstad sentrum, med blant andre Emilie Nicolas og Odesza.

Skral har en kapasitet på 6000 på Groos, og omtrent 2500 til klubbprogrammet.

– Slik det ser ut nå, begynner vi å bli utsolgt for todagerspass. Vi venter 5000 til Groos, og dersom halvparten av dem går på byen etterpå, begynner klubbprogrammet å bli fullt, sier Mikal Vassbotn.

Hovedcampen som ligger nærmest festivalområdet med plass til 450 plasser, er allerede utsolgt. Skral har derfor satt opp en ny camp med samme kapasitet.

2015 Grimstad. Den nye valutaen for Skral er ikke klar ennå. Slik så bongene ut i 2008, sist Skral ble arrangert. Eva Myklebust 2015 Grimstad. Den nye valutaen for Skral er ikke klar ennå. Slik så bongene ut i 2008, sist Skral ble arrangert. Foto: Skral

Gleder seg til D’Angelo

Vi treffer Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn på festivalområdet mandag formiddag. Selv om festivalledelsen ligger i rute, er det alltid noe å bekymre seg over:

– Man tenker alltid på om han har husket på alt, men det viktigste er at publikum skal få en bra opplevelse, og at konsertene funker, sier Gunnufsen.

– Hva gleder du deg mest til?

– Klubbprogrammet. Også gleder jeg meg til både Hozier, Röyksopp og D’Angelo som er fantastisk bra live.

– Hvordan har årets booking vært?

– Det har vært lettere å booke eksklusivt til klubbprogrammet. På Groos blir det mer allment, men jeg er veldig fornøyd med de artistene vi har fått.

Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn er klare for Skral. Bildene er tatt mandag 13. juli, dagen før Skral 2015 på Groos. Eva Myklebust Festivalarrangørene råder deg til å huske badebuksa. Det er allerede varmt i sjøen, skal vi tro dem. Foto: Eva Myklebust

Blir Skral i 2016

Både Vassbotn og Gunnufsen er optimistiske med tanke på økonomien, og mener at de allerede ligger godt an.

– Det er tidlig å si ennå, men vi har gode prognoser, og alt salg av mat og drikke teller inn. Det er farlig å si så tidlig, men jeg mener at vi ligger godt an, sier Mikal Vassbotn.

– Blir det Skral i 2016?

– Ja, det jobber vi med allerede, svarer Mikal Vassbotn.

Husk badebukse

– Har du noen praktiske tips til festivalgjestene?

– Mitt første tips er å laste ned appen vår. Vi har fått mange spørsmål om program, parkering og hvor ting er. Alt det finner de svar på i appen. Mitt andre tips er å ha med badebuksa. Vi bada i går, og det nærmer seg 20 grader i sjøen allerede, sier Mikal Vassbotn.

Yr melder rundt 20 grader og lett bris begge festivaldagene. Det setter Mikal Vassbotn pris på:

– Vi er veldig utsatt for været. Vi ligger jo midt i havgapet, men med denne temperaturen og vindretningen kunne jeg ikke best om bedre vær. Helt perfekt!

Foto: Heiko Junge / SCANPIX Röyksopp er en av Toffens musikkanbefalinger. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Toffens anbefalinger:

Tirsdag:

- Hozier

(Andrew Hozier-Byrne er stemmen bak superhiten «Take me to Church»)

- Röyksopp

(norsk elektronikaduo som har samarbeidet med blant andre Robyn og Susanne Sundfør i det siste)

- Emilie Nicolas

(norsk elektronikamusiker som kikk sitt gjennombrudd med sin tolkning acv «Pstereo» i 2013)

Onsdag:

- D’Angelo

(Amerikansk rnb-artist som kom tilbake med nytt album i år, «Black Messiah»)

- Matoma

(Norsk dj som har samarbeidet med Jason Derulo og Jennifer Lopez på «Try Me»)

- Odesza

(amerikansk elektronikaduo som fikk sitt gjennombrudd med «Say My Name (feat. Zyra)»)

Publisert:
Oppdatert:

Første artist til Skral 2017 er klar!

Janove, tidligere vokalist i Kaizers Orchestra, er første artist som står klar til neste års Skral Festival.

Oppdatert: