Nå starter nytt Palmesus-konsept i Tresse: Øltelt, matvogner, tivoli og fyrverkeri

Folkefesten «Sommerdager i Tresse» er et gratis alternativ for deg som ikke har rukket å kjøpe billett eller har mulighet til å delta under Palmesus.

Oppdatert:
Alt er klart til gratis folkefest i Tresse gjennom helga, i regi av Palmesus.

– Vi har blitt utfordret flere ganger på at vi burde få på plass et arrangement for dem som enten ikke rekker å kjøpe billett til Palmesus, men også for barn, unge og turister som er i Kristiansand under Palmesus-uka, forklarer Palmesus-sjef Leif Fosselie til KRSby.

Gratisarrangementet «Sommerdager i Tresse» er tilpasset alle aldersgrupper og starter torsdag 4. juli, og varer fram til lørdag 6. juli.

Palmesus-sjef, Leif Fosselie, ønsker å samle store og små slik at flere kan få følelsen av folkefest under Palmesus-uka.

Les mer om Palmesus:

Samler Nordens beste gamere

I tillegg til en folkefest i Tresse, vil det også bli arrangert det nordiske e-sport-mesterskapet «Goosebumps» 5. og 6. juli. Her vil de 16 beste e-sport-lagene i Norden samles til en stor konkurranse på Christiansholm festning.

Turneringene vil foregå i spill som Fortnite, Rocket League og en åpen amatørturnering i FIFA.

Vedkommende som blir kronet «Nordens beste FIFA-spiller» vil også få 10.000 kroner i premie.

Her vil det være live streaming av Palmesus-konsertene, øltelt, matvogner, tivoli og fyrverki-show i regi av Palmesus.

– Vi ønsker å bruke Goosebumps’ første år på å introdusere flere for e-sport og spill på en positiv og inkluderende måte. Samtidig skal vi gjennomføre en nordisk invitasjonsturnering i FIFA, sier prosjektleder for «Goosebumps», Benedichte Breistøl, i en pressemelding.

Gatefest etter Palmesus

Utover kvelden 5. og 6. juli har du også mulighet til å feste deg inn i natten etter Palmesus. Da er det klart for gatefesten «TropezNatt» midt på Øvre Torv.

Her rigges det til sitteplasser, men også plass til å slå ut håret omkringet av spennende atmosfære med tropiske effekter og ulike DJs. Det rigges også til barer og utsalgssteder med mulighet for mat og drikke.

Palmesus arrangerer også etterfesten «TropezNatt» 5. og 6. juli på Øvre Torv.

Programmet for helga

Torsdag 4. juli til lørdag 6. juli vil det bli servert mat fra ulike lokale matvogner, og et telt hvor det serveres drikke for voksne i form av et eget øltelt, under «Sommerdager i Tresse». Det vil også være attraksjoner som tivoli med radiobiler og pariserhjul for barn og ungdom, i tillegg til fyrverki-show.

Fyrverkeriet går i lufta ved midnatt både fredag og lørdag.

Folkefesten «Sommerdager i Tresse» er et gratis alternativ for deg som ikke har rukket å kjøpe billett eller har mulighet til å delta under Palmesus.

*Fædrelandsvennen er en av sponsorene til «Sommerdager i Tresse».

Publisert:
Oppdatert:

Slik blir årets Palmesus

Etter to år med pandemi er det dette du kan forvente hvis du reiser til strandfesten i Kristiansand i år.

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk