Meerkat er appen «alle» snakker om

Lar deg snappe videoer på direkten.

Publisert:
Fritt kanalvalg. I appen får du en oversikt over hvilke Merkaat-brukere som sender slik at du kan bla deg gjennom. Foto: Geir Amundsen.

De siste par ukene har videostrømme-appen Meerkat (engelske ordet for surikat) fått det til å summe i både sosiale og tradisjonelle medier.

Appen som lar deg strømme video direkte til Twitter-følgerne dine.

Slik ser det ut for mottaker. Du kan se hvem andre som ser, og sende meldinger til avsender underveis. Her informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet under et intervju på Meerkat. Slik ser det ut for mottaker. Du kan se hvem andre som ser, og sende meldinger til avsender underveis. Her informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet under et intervju på Meerkat. FOTO: Skjermdump.

Det vil skje mye spennende innen feltet live strømming det neste året.

Videostrømme-apper er ikke et nytt fenomen. App-historien har eksempelvis gitt oss både Ustream og Bambuser. Forskjellen er Meerkats brukervennlighet og Twitter-integrasjon.

– Noe av det mest spennende med den populariteten Meerkat nå plutselig har fått, er de reaksjonene det får fra etablerte sosiale medier som Twitter og Facebook kan indikere at det vil skje mye spennende innen feltet live strømming det neste året, sier sjef for sosiale medier i NRK, Ingeborg Volan.

- LES OGSÅ: Slutface: – Det omvendte av det vi står for

- LES OGSÅ: Ingrid (26) delte ut briller i Tanzania: – Jeg ble overrasket over hvor stort behovet var

- LES OGSÅ: Mirjam Storm: Mitt møte med Highasakite

Ingen lagring

Det er ikke bare gulfargen som får tankene til å gå retning av Snapchat, de direktesendte Meerkat-videoene lagres heller ingen steder. Når sendingen er over, er videoen historie.

Det vil si, du kan selv velge å lagre egne videoer på Iphone-en eller Ipad-en (en Android-versjon skal være på gang). En valgmulighet du får hver gang et opptak er avsluttet.

merk SNAPPY: Som Snapchat, er det ingen lagring. Når sendingen er over, er videoen historie. FOTO: Skjermdump.

«Alt som skjer på Meerkat skjer på Twitter», heter det i appen. I det øyeblikket du starter en videostrøm, sendes det ut en tweet om at du har startet å strømme.

Meerkat-brukere vil også få et eget varsel om at du er i sendemodus, og i appen vil et skjermbilde av din strøm listes opp sammen med andre Meerkat-brukere som strømmer akkurat nå.

Slik gjør du det:

- Last ned Meerkat-appen fra App Store

- Logg inn med ditt Twitter brukernavn og passord

- Du er nå klar til å direktesende din første video. Ett trykk på «stream»-knappen og du er på lufta.

- Om du vil, kan du legge inn en liten tekst om hva videoen skal handle om, og du kan sende et forhåndsvarsel om at en videostrøm begynner på et visst tidspunkt.

Tekst: Geir Amundsen.

APTV
Publisert:

Meerkat er appen «alle» snakker om

Lar deg snappe videoer på direkten.

Publisert:
  • AV: Geir Amundsen